Tavanda cam yünü kullanıyorum, bir yüzü folyolu ama folyonun benim için bir özelliği ve faydası yok, öyle buldum öyle aldım. cam yünü uçuşmalarını ve cam yününün nem alması koku yapması veya nem tutmasını engellemek amaçlı, döşeyeceğim alanların ölçülerinde cam yünü paketleri hazırladım, bildiğimiz naylon içinde ölçüsüne göre kesilmiş parçalar ve naylonun ağızlarının sıkıca kapatılması.
Bu arada panelleride monte ettim, çerçevesini 40x40x2.5 L profilden yaptım, ve 4 adet kulak var, kulaklar iki tarafı kendinden cıvatalı lastik takoz ile takıldı. ve içeri 10x10 ebadında kare buat koydum bağlantı klemensi burada olacak ve tavanda bu buata kolay ulaşım için bir kapak olacak.
Resimde görülen iki ayrı parçanın birleşim yerine bir bant gelecek, ben araçta yapıştırma tekniği kullanmamaya karar verdim, tüm parçalar vidalı olacak, bu mesafeden görülmesede havşa başlı vida kullanmıyorum, havşa başlı vida hareketli montajlarda özelliklede araçlarda kullanılmaz, tavandada rondela başlı vidalar belli olmakta fakat sonradan tavan kumaş kaplanacak.
Tavan köşesindeki elektrik dağıtım noktaları, biri klasik olarak şöför arkası tavanda diğeri kıç bagaj kısmı üzerinde. resimde ayrıca banyo havalandırma deliğide görülmekte, ben burada klasik marin manikası kullanacağım, fakat henüz istediğim ölçülerde bir manika bulamadım, pejo minibüslerin orjinalleri var fakat boyutları çok büyük, sanırım bunuda elde yapacağım.
Kemal abi ancak imzalı fotoğrafını alabiliyoruz şimdilik ısınma turları atıp gönlünü çelmeye çalışıyorum ileride kısmetse evlenme teklifi yapacağım bakalım kabul edecekmi
Abi ellerinize sağlık güzel gidiyor şase kabloları yakın noktalardan alabilirsiniz benim yaptığım hatayı yapıp metrelerce kabloyu ayrıca şase için döşemeyin birde şase ve diğer kabloları mümkünse farklı renk kablolar yapın sonraları kolaylık oluyor.birde boatta gördüğüm kadar numaralar var çok güzel bunu kablolarada yapıp bir yere yazın iş bitince bir şeffaf dosya içinde sigorta panosunun içine koyun olurki ilerde satarsanız sizden sonra araçda çalışma yapacak için kolaylık olur,benim araçta tek renk kablo vardı ve hiçbirinde numara yada isim yoktu ben kendim yaptığım için biliyordum ne nereye gidiyor ama şimdi olası bir arızada panoyu açan bana bayağı hayır dua da bulunacak :-[