Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)
Plan üzerinde tektek çizmeye gerek varmı bilmiyorum,
öncelikle 20 yada 25mm gibi spiral kablo kanalı döşenecek, 25mm bazı yerlerden zor geçebilir, bu kanalı izole içinden ( yan kısımlardan ) fazla 90 derece açı yaptırmadan çekmelisin, aracın sağından soluna geçerken tavandan gitmende fayda var,
Ben panodan arka kısıma 6mm marin tipi ( marin tipi, yani kalaylı kablo ) tek kablo ile artı taşıdım, arka kısımdaki 12v ihtiyacını bu kablodan arka kısımda dağıttım, hidrofor hattında 6mm olursa iyi olur, lamba, led aydınlatma gibi yerlere 1mm kablo yeterlidir, istersen 1.5mm de kullanabilirsin, bu 1mm kablo tekli oto kablosudur, kalaylı kablo kullanmanı özellikle tavsiye ederim, eksiler daima kullandığın alet, lamba herne ise enyakın oto şasesinden alınacak, eksi için ayrı hat çekilmeyecek. hidrofor hattından o cıvardaki diğer lambalarıda besleyebilirsin, ayrıca hidrofora , hidroforun olduğu yer cıvarında ve el altında bir açma kapama anahtarı koymalısın, yani o hattan hidroforu kapatabilip diğer beslenecek aletlerin akımını kesmemek için. hidroforu neden ayrıca kapatmak gerekir diye sorma, bu gerekli.
220 taşımak için, buz dolap vs, 2x 1.5 ttr yeterlidir.
devam ederiz.