Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)
Mehmet hocam ben bir ara benim remork için su kontraplağından sandviç(4mmx20mmx4mm) panel yaptım aynı Arif bey(Roadhopper) gibi.Bu paneli yaparken dışı nasıl olacak dediğimde ,diğer arkadaşların neler yaptığına baktım ki son örnek benim yaptığım zamanda olmasa da Arif bey dir,ne kadar zor olduğunu ben dahil hep beraber gördük.Ben bu kadar mükemmeliyetçi olmadığım için ki yapacağım işlemi çok basite indirgeyerek başka bir çözüm buldum.Çözüm, dış yüzeye araç altına atılan pütürü atmaktı hem boya gibi olacak,hem yalıtım yapacak,hemde işçilik çocuk oyuncağı gibi bir şey olacaktı,renk de siyah yada gri olacaktı.Şimdi araç altına atılan pütür belli ama marşbiyel e atılan sert ve üzeri boyana bilen portakal kabuğu görünümlü pütürler var bunlar halk arasında pek bilinmez.Bunlar hem gelen taşlara göre daha sağlamdır ve üzeri istediğiniz renge boyana bilir tek handikapı size gerekmeyen bir şey ama yinede söyleyeyim,pütür gibi esnek değil.
Ben bunları böyle bir alternatif olduğunu bilin diye yazdım.Araçların marşbiyellerini daha dikkatli incelerseniz dediği mi daha rahat anlatmış olurum.Alternatif bir öneri olarak aklınızda kalsın.