edebiyatçı
Zirve
Ynt: Kendi rotasını çizen FAS gezimiz (Kazablanka-Marakeş)
İlk günümüzün akşamında bize rehber olaran gönderilen bey tarafından bir restorana götürüldük. Şehrin modern tarafında oldukça güzel bir restorandı. Tajin adı verilen geleneksel Fas yemeğinin birkaç çeşidi ,tek başına doyurabilecek karışık harika bir salata ve hayatımda tattığım en güzel sufleyi yedik. Tajin toprak bir tabağı içine konulan et ve isteğe göre değişik malzemelerle farklı çeşitlerde yapılan bir yemek. Üzerine huni şeklinde bir kapak kapatıyorlar ve ateşe koyuyorlar. Birkaç saatte pişiyor. Daha sonra meydandaki restoranlardan birinde de yedik ama bu restorandaki ile alakası yoktu. Mutlaka güzel bir yerde yeyin bu yemeği. Özellikle kuru erik ile pişirilen herkesin damak tadına uymasa bile harikaydı. Tajin kapları da değişik boyutlarda hediyelik olarak satılıyordu.
İlk günümüzün akşamında bize rehber olaran gönderilen bey tarafından bir restorana götürüldük. Şehrin modern tarafında oldukça güzel bir restorandı. Tajin adı verilen geleneksel Fas yemeğinin birkaç çeşidi ,tek başına doyurabilecek karışık harika bir salata ve hayatımda tattığım en güzel sufleyi yedik. Tajin toprak bir tabağı içine konulan et ve isteğe göre değişik malzemelerle farklı çeşitlerde yapılan bir yemek. Üzerine huni şeklinde bir kapak kapatıyorlar ve ateşe koyuyorlar. Birkaç saatte pişiyor. Daha sonra meydandaki restoranlardan birinde de yedik ama bu restorandaki ile alakası yoktu. Mutlaka güzel bir yerde yeyin bu yemeği. Özellikle kuru erik ile pişirilen herkesin damak tadına uymasa bile harikaydı. Tajin kapları da değişik boyutlarda hediyelik olarak satılıyordu.