Kendi Teknemi Yapmak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sercan sapan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,268

sercan sapan

Ana Kamp
İlerde yani bundan bi 10 15 yıl sonra kendi teknemi yapmak istiyorum.İnternettede bunun bazı örnekleri var.Birilerinin bunu başarmasının verdiği heyacanla kendi teknemi yapmaya kadar verdim.
buda linkler

http://www.thebigsailboatproject.com/sail1fr.htm
http://www.thebigsailboatproject.com/bigpics.htm

Gerçekten ilginizi çekiceğine inanıyorum.Ben bunu yapabileceğime inansamda yinde sizin görüslerinizi almak istiyorum.
YAPILABİLİR -YAPILAMAZ gibi cevaplar istiyorum

Etiketler

Anahtar kelime bu zaten "istemek". Gerisi gelir.
Önce çok iyi araştırın, şansınız var.Bu konuda internet bir derya.Kendinize doğru hedefler koyun.Aşamaları da çok iyi planlayın.
Göründüğü kadarıyla vaktinizde var ;) .

Artık benim için yapablirmiyim bitti bunu nasıl yapabilirim başlamıştır.buda benim daha bir istekle araştırmamı sağlıcak

Yapabilirsiniz,yeterki gereklı ekipman ve en önemlisi bir plan a sahip olmalısınız.Verdiğiniz linkteki tekne Bruce Roberts in 13 m lik bir teknesinin imalat aşamaları.
Bruce Roberts ve Glen-L in çok detaylı planları var,hatta isterseniz planları CD içerisinde size gönderiyor,plana göre plazma kesim yapabilen bir atölyede istediğiniz materyalden,aluminyum yada demir sac olarak birebir kestirebiliyorsunuz.Postalar ve kaplama sacları kesim sırasında numaralanmak kaydıyla projeye uygun birleştiriliyor ve planlar okadar düzgünki eli biraz kaynak tutan herhangi birisi rahatlıkla,plana dikkat etmek şartıyla tekneyi ayağa kaldırabilir.Tekne içerisindeki ahşap konstrüksiyon a kadar vida yerleri bile işaretlenmiş olarak geliyor.
Kanda da yaşayan bir arkadaşım Bruce Roberts in planından 47 feet lik sac bir tekne yaptı.Yaklaşık 23 yıl önce yani siz daha hayatta yokken.Ben de Glen-L den 3 tekne yaptım.Marin kontraplak ile epoxy kompozit olarak.
Size hayallerinizi gerçekleştirebilmek için Yaratan dan sağlıklı,uzun bir ömür ve yanınızda hayatı paylaşacak bir eş ile afacanlar nasip etmesini dilerim.

Cok guzel konu. :smiley:
Tekne yapmak ıcın projeyı aldık. Tekneyı bır sekılde yaptık. Pekı bu teknenın resmı proseduru nasıl olacak? Denıze elverıslılıkj, lıman kaydı, vergılendırılmesı?

Ynt: Kendi Teknemi Yapmak İstiyorum

Yapabilirsiniz,yeterki gereklı ekipman ve en önemlisi bir plan a sahip olmalısınız.Verdiğiniz linkteki tekne Bruce Roberts in 13 m lik bir teknesinin imalat aşamaları.
Bruce Roberts ve Glen-L in çok detaylı planları var,hatta isterseniz planları CD içerisinde size gönderiyor,plana göre plazma kesim yapabilen bir atölyede istediğiniz materyalden,aluminyum yada demir sac olarak birebir kestirebiliyorsunuz.Postalar ve kaplama sacları kesim sırasında numaralanmak kaydıyla projeye uygun birleştiriliyor ve planlar okadar düzgünki eli biraz kaynak tutan herhangi birisi rahatlıkla,plana dikkat etmek şartıyla tekneyi ayağa kaldırabilir.Tekne içerisindeki ahşap konstrüksiyon a kadar vida yerleri bile işaretlenmiş olarak geliyor.
Kanda da yaşayan bir arkadaşım Bruce Roberts in planından 47 feet lik sac bir tekne yaptı.Yaklaşık 23 yıl önce yani siz daha hayatta yokken.Ben de Glen-L den 3 tekne yaptım.Marin kontraplak ile epoxy kompozit olarak.
Size hayallerinizi gerçekleştirebilmek için Yaratan dan sağlıklı,uzun bir ömür ve yanınızda hayatı paylaşacak bir eş ile afacanlar nasip etmesini dilerim.

Düşündüğüm tekne planını internette ararken bruce roberts in planlarını görmüştüm.Gerçekten çok güzel tekneler ondan sonrada zaten bu projeyi gördüm her neyse.Postaların her birinin ne şekil de olacağı planda zaten yazıyordur yani postalar öle ya da böle yapılır.Benim aklıma takılan geminin dışını saran saca nasıl şekil verildiği. Yapılan projede baktığım kadarıyla saca nasıl sekil verildiği gösterilmiyor (şekilden kastımda eğilmesi).Kaynak işlerine gelirsek babam oto tamircisi kaynak işlerini ondan öğrenebilirim.

Malesef postalar öyle yada böyle yapılmıyor.Herhangibir tanesindeki 1 cm.lik hata o boy teknede 7-8 posta sonra 10 cm. e çıkar.Sacları postalara yatırmaya gelince,şayet iyi bir kesim yapılmışsa hepsi ağız ağıza geliyor ve postalara ki babanız gayet iyi bilir,işkence ile çektirilerek puntalanıp sonra kaynakla dikiş yapılıyor.

Bu projedeki postalar işkenceyle eğilmemiş yada başka bir şeyle.Eğimli bir şeklilde kesilmiş tabi bunları resimlere bakarak söylüyorum belki yanlışım olabilir.
Sizin dediğiniz şekilde olan postaları bi videoda görmüştüm.
http://www.youtube.com/watch?v=3bLGYn4Crbg&feature=related
videonun ilk bir dakikasında postalar gösteriliyor ve aynı sizin tarif ettiğiniz gibi eğilip kaynaklanmış.
Projedeki postaların nasıl yapıldığının resmide bunlar.

990802h.jpg

990808e.jpg

990904a.jpg

990912a.jpg

990912e.jpg

Birinci resimdeki postalar koseli bir tekne yani surat tipi bir teknenin,sonrakiler ise deplasman tipi muhtemelen yelkenli bir teknenin.Resimden sablon cikartarak kesmek mumkun fakat zaman kaybi fazla zaman = para dersek kesimi bilgisayarli plazma sistemde kesmekte fayda var.Postalar omurgaya dizildikten sonra da yine ayni sekilde plana uygun kesilen saclar bu postalarin uzerine yatiriliyor.Benim kastettigim egme islemi postaya degil saclara uygulaniyor.

Sercan;
Tekne yapmak istemen çok güzel. Yaşının 15 olduğunu belirtmişsin.
Anladığım kadarı ile yelkenli bir tekne düşünmüşsün.
Yelken ile tanışıp tanışmadığını bilmiyorum, yazmamışsın.
Eğer;
Tanışmadıysan bu yaz eğitimlere başla.
Ama yelkeni biliyorsan ilerde tekne hakkında fikirlerinin değiştiğini ve denizciliğe bakışının farklı olduğunu göreceksin.
Onun için şimdiden deniz kültürünü geliştirmeye bak derim....
Sevgiler...

Sercan;
Tekne yapmak istemen çok güzel. Yaşının 15 olduğunu belirtmişsin.
Anladığım kadarı ile yelkenli bir tekne düşünmüşsün.
Yelken ile tanışıp tanışmadığını bilmiyorum, yazmamışsın.
Eğer;
Tanışmadıysan bu yaz eğitimlere başla.
Ama yelkeni biliyorsan ilerde tekne hakkında fikirlerinin değiştiğini ve denizciliğe bakışının farklı olduğunu göreceksin.
Onun için şimdiden deniz kültürünü geliştirmeye bak derim....
Sevgiler...
Yaşadığım yerde geçen seneye kadar yelkenle ilgili hiçbir faliyet yoktu.Bu yaz tatilindede yelken kursu verilcekmiş ve bende ona katılıcam.

Sercan kardeşim,
"bluedreamms" kesinlikle haklı, öncelikle bu kültürün eğitimini alarak, bir süre içinde yaşamak çok önemli.Bundan sonra tekne yapım planlarını daha doğru olarak yapacağına eminim.
Güzel günler dilerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR