Kendim Yapıyorum! Küçük Aile Karavanım.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ermus35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 124
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,447
Son olarak karavan içine koyacagim malzemeler yerine 25 kilo su bidonu koyarak once topuza binen yükü tarttım.
Daha sonrada genel ağırlığı tartmak için kantara gittim.
Ağırlıklar açısından her şey yolunda


Aracin ölçülerinin dışına çıkmak istemedim aynadan görünüş bu şekilde.
Küçük bir tur attım.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Dıştan genel görünüşü bu.
Arka farlari da kantara gitmeden önce takmıştım. Tam istedigim gibi olmadi ama şimdilik idare eder.
Bundan sonra içinin minderleri yerleşecek. Ocak ve lavabo montaji yapilacak. Hidrofor ve musluk baglantisi yapilacak. Kontrol paneli ve aku baglanacak. Kapi ve pencere camlari takilacak. Nasipse haftasonu da yolculuk...


LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Gerçekten çok güzel olmuş. Elinize emeginize sağlık

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 


@ermus35 ,

Türkiye'de kanunların ne kadar zorunlu tutduğunu bilmesem de , yan pencerelerden birini alıp hava akımı için ocağın üstüne gelecek şekilde yerleştirip, onun yerine de yangın durumunda (böylelikle karavanın diğer bir duvarında da) kişilerin geçebileceği büyüklükte ikinci bir olanak olarak daha büyük bir pencerenin montajını yapmak, bence en azından akla da daha uygun olmalı ?
Karavanı bol Avrupa ülkelerinde yapılan maalesef kötü tecrübeler, böyle gerekli düzenlemeleri mecbur kılmış durumda.

Karavan ağırlık ölçümünde sanırım hata var. Çekme karavanınız için aşağıdaki maddeye göre, topuza düşen ağırlığın hesap edilmemesi gerekiyor. Yani resmen daha hafif sayılmalı.

Madde 1.4.5- Bir yarı römork veya merkezi dingilli römorkta, aracın sınıflandırılmasında kullanılacak azami kütle, çekici araca bağlı ve azami yükte iken, yarı römork veya merkezi dingilli römorkun dingili/dingilleri tarafından yere uygulanan statik düşey yüke tekabül eder.
Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

Siz yine de garip topuzunuza fazla yüklenmeyin derim.

Bence eğer;
* tabanı taşımak için tahta profil varken, metalini de yapmasa idiniz, (ya da tersi)
* yan yana gelen dolap ya da duvarlar için tekrar yani böylelikle çifte malzeme kullanmasaydınız,
* çamurluklarınız profilsiz, sadece bükülü saç olsaydı,
*kısa karkas bağlantılarını seyrek ve inçe seçse idiniz, belki daha da hafif değerlere ulaşabilirdiniz ?
Karavan boyutunun küçük olmasının, yapıyı dolaylı olarak daha stabil yapması bekleniyor.
Fakat sizin sağlamlık endişeleriniz ağır bastı galiba ? Bereket sonuçta amacınıza ulaşma ihtimali yüksek görünüyor.

Kauçuk süspansiyonlu aks kullanmanız gayet isabetli.
Kaynaklı şasi için sizle ayni fikirde olmasam da, belki her uzun gezi sonu ya da başı, kaplinden başlayan eşkenar üçgen bağlantısının taban köşe kaynaklarında çatlak başlangıçları olup olmadığını kontrol ederseniz, daha yerinde olur diye düşünüyorum. Sanırım 1-2 dakikanızı bile almamalı ?

* Ahşap özellikle cam ya da taş yünüyle küflenmeye, çürümeye fena şekilde yatkın. Bu yüzden biliyorsunuz su geçirmezdik çok önemli.

* Alüminyum kaplamalarda karkas iskeleti için bile olsa, mesela çivi gibi başka metaller de kullanıldı ise , özellikle nemli ahşap, nemli elyaf, hatta %1-2 oranda su tutması ile steoropor dahil, ıslak yani elektrolit ortamda, galvaniz akım dolayısı ile bu ince metalin küçük küçük kabarması ve sonuçta oralardan parçalı tahribi beklenmeli. Profesyonel yapımcılar artık toptan yapıştırma yöntemine kayıyorlar.

Güvenli sonuçlara ulaşmanız dileklerimle, kolay gelsin...
 
Son düzenleme:



Yolculuğumuz başladı. Tireden yola çıktık Ödemiş bozdag üzerinden salihliye indik şimdi kula da mola verdik. Önümüzde uzun bir yol var. Gece bir yerde mola verip devam edecez. Su ana kadar herhangi bir problem yok. Duz yolda arkada oldugu hissedilmiyor sadece yokuş çıkarken anlıyorsunuz.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

 
Son düzenleme:

Merhaba Yüzlerce taktirin arasından ben de tebrik etmeyi ihmal etmeyeyim dedim. Baştan sona takip ettim ve en endişe ettiğim msjlardan birinde o kadar emek verdiğim uğraştığım karavanımı hırsızlar çalmış demen . Neyse ki demedin ve 3-5 takımla kurtardık ve yola çıktınız. Allah kaza bela vermesin, aerodinamiğiniz çok, merkez kaçınız tadında, direnciniz bol olsun.

Eline sağlık hocam. Ama ben derim ki Bu karavan düz beyaz olmamalı. Renkli olmalı. Misal etek kısımlarına güzel bir resim çizebilir ya da çizdirebilirsin.
Tadında kıvamında bir makyaj bu yürüyen evi şahlandırır.
Ayrıca bu emeğin parasal maliyetini de paylaşsan iyi olur gibi geliyor üstad.
 

Teşekkürler Mustafa bey. Allahtan karavan komple gitmedi ama yaklaşık 2000 tl zararim var giden eşyalardan.
Tatile yetişsin diye son gün iftardan sonra bile çalıştım ufak tefek eksiklikler var hala. Dış tasarim da aklımda ama dönünce bakacağım o işe. Maliyet olarak yaklaşık 7500 tl çıktı yaptığım hesap. Ayrıntılı listeyi daha sonra düzenleyip yayınlayabilirim.
Memlekette hava sürekli yagmurlu son halinin fotolarını çekemedim.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Tatile çıkmadan pencere ve tavan havalandırması için ölçüsünde kontraplaktan çerçeve kesip üzerine sineklik tülü yapıştırarak hatırladığım parçaları yerlerine takmak için çamaşır lastiği kullandım. Kapalı konumda sineklikler çıkmak zorunda takılı iken lastik tutuyor.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 



tebrikler güzel çalışma oldu doğrusu. geçen sene bende römork yapmıştım nasipse kışa bende karavan yapamaya niyetliyim ekonomim fırsat verirse tabi ki. teorikte düşündüğümüz ve planladıklarımız karavana binip arazide yeteri kadar deneyim kazanınca eksikleri de meydana çıkmıştır diye düşünüyorum. varsa bu eksiklikleri de yazar mı sınız mümkünse.
 

Elinize sağlık böyle bir işe başlayabilmek için azim ve kararlılık gerekli. İşin birde güvenlik kısmını ihmal etmeyin bence, sonuçta aileniz ile birlikte seyahat edeceksiniz.
 


Iyi dilekleriniz icin teşekkürler. Şu ana kadar yaklaşık 4 bin km yol yaptım.herhangi bir sıkıntı çekmedim. Tabi arkamda iken 90 km yi hic geçmedim. Yaparken hafif olmasını on plana almıştık fakat hareket halinde biraz da agir olmasi gerekiyor.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Teşekkürler. Karavanla yol olarak uzun bir yolculuk deneyimi yaşadık fakat kamp deneyimi sadece bir hafta yapabildik.
1.Yolda giderken karavan ölçülerini araç ölçüsünden daha dar tuttugum için kullanımı rahat oldu benim için özellikle sehir içine girince. Arkadaki bir yere dokunur mu düşüncesi olmadi.
2. Ağırlık istedigim ölçüde çıktı. Düzgün yolda sorun yok fakat bozuk yolda özellikle çukurlu yolda fazla zıplayabiliyor bu nedenle hızınızı oldukca düşürebiliyor. Icine koyacağınız eşyanın dağılımı burada cok önemli.
3. Bizim buzdolabimiz yoktu. Gunubirlik veya kisa sureli gezilerde gerekli degil fakat bir yerde uzun sureli konaklanacaksa ihtiyac olabilir o da kamp yeri haricinde olursa. Çoğu kamp yerinde buzdolabı da kiralanıyor.
4. Wc miz yoktu. Gündüzleri bir problem olmuyor fakat geceleri bayanlar için yakinda wc olmadığı taktirde sorun olabiliyor. Bu yüzden portatif bir wc almayi düşünüyorum.
5. Karavan içine ayakkabi ile girince giriş kismi batabiliyor burasi için bir paspas türü bir şey ayarlanabilir.
6. Gezdigimiz yerlerde su sorunu olmadigi için karavandaki su tesisatini hic kullanmadık. Icme suyunu zaten şişelerden hallettik. Bulaşık vs. Gibi seylerde çeşmeleri kullanmak daha kolay geldi. Belki musluk lavabo gibi şeyleri karavana koymayabiliriz. Ben de belki onlari iptal edebilirim. Çünkü gittigimiz yerlerde illaki bir su kaynağı oluyor.
7. Ocak haricinde bir piknik tüpümüz de vardi. Ocagi kullanırken dışarıda da tüp uzerinde baska bir şey yapilabiliyor veya çay soğumasın diye istedigimiz yerde kullanabiliyoruz.
8. Yatak ölçülerimiz 165×200. 2 yetiskin 2 cocuk yanyana rahat bir şekilde yattık. Ranzayi kullanmadik.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Biraz daha kamp yapma imkani bulabilirsem. Baska şeylerde çıkar ortaya herhalde.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi