Kendini Kamping İşletmecisi Sanan İki Zat

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezgör Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,687

gezgör

Iyi bir gezgin asla varmaya niyetlenmez. (lao tzu)
Yer
Isvicre
Web
www.gezenbilir.com
Merhabalar bu yilki iznimizde yasadigimiz iki olayi anlatmak istiyorum.
Kara deniz gezimizin son noktasi sümelede manastirindan sonra kaldigimiz sümele kamping de geceligi 15 ytl anlastik sabah 6 adet tomatis 6 adet salatallik aldik ögleye dogru kampingden ayrilmak icin hesabi ödemeye gittik isletmeci hanim bizden 15ytl+10 ytl elektirik + 10ytl tomat ve salatalik dilin kemigi yok istiyor ve biz itiraz edince kendisinin Muhsin Yazicioglunun yegeni oldugunu ve istedigimiz yere gidip reklam edebilirsiniz diyor biz de o kim deyence falanca parti ile beraber calisiyor diyor. :mad: Vay Türkiyemin haline vay.
Ikinci olayimizda Ayvaliktan kamping yeri ararken bize seytan sorasina giderkenhemen solda orman mesire yerini tarif ettiler biz de anlastik burasi güvenlidir sorun cikmaz diyen isletmeci sabah 3.30 yardim isteyen kadin sesiyle uyandik isletmeci karisini dövüyor yanlarindaki aile bir sey yapamiyor gittim kadini kadini kurtardik kadin kacti bizim mortor karavana binmeye calisiyor adam vururum diyor jandarmayi cagirdik gelmiyor en sonun da kamptan ayrildik.
Türkiyede 5 para etmez insanlar isletmeciyiz diye geciniyorlar.Yazik türkiyenin haline.

Ynt: Kendini Kamping İşletmecisi Sanan İki Zat

Gerçekten çok hoş olmayan iki anı yaşamışsınız. Maalesef kapitalist sistem anadoludaki köylüyü bile bozdu artık. Elbette bu işlerden para kazanmaları hakları ancak domates salatalığa da o kadar para istemek, her misafiri nasıl yolarım mantığında yaklaşmakta bu insanlarında sistem içerisinde ki yozlaşmaya nasıl katıldığının göstergesi sanırım. Buna benzer bir olay likya yolunda alınca civarında başıma gelmişti, köylü teyze bana cadır kurcak yer gösterdi, sağolsun yemek vs verdi. Sonra sabah bi baktım cadırın başında para istiyor. :smiley::smiley: elbette emeğini karşılıksız koymak haksızlık olur ama aması var işte...

Bu mantık sadece kamplarda yaşanmıyor. yaklaşık 20 gün önce Kerpe'de kamp yaptık. Eftalya ile etrafı gezdik. Sarısu kenarında bir kahvede menemen yaptırdık sadece 6 yumurta ve 2 domates malzeme ile hazırladı. biliyoruz çünkü yapmadan yetermi diye sordu. Hesabı öderken şaşırdık. o fiatla 3 kişi kebapçıda karnımızı doyururduk. Ha unutmadan 5'de çay vardı. :mad:

Sevgili kampcilar cok haklisiniz ben isvicre yasayan bir motorkarvanciyim bu yilki iznimde toplumda büyük bir yozlasma oldugunu gördüm gidisat kötü gibime geliyor herkes bir birini nasil kaziklarim diye bakiyor.Kiyida kösede alkol alanlar,agzinda cikan fiatlardan haberdar olmayan insalar düsünün adam bir gece kamp icin 40 ytl istiyor ben bunu isvicrede bile ödemiyorum yazik türkiyenin haline.
Herkeze güzel tatiller.
Ercan bagci

arkadaşın surmela da yaşadıklara dogrudur çünkü ben de bir karadenizliyim ve her sene o civarlarda gezerim malesef civarlardaki işletmeciler oralara gelen insanların birer nimet olarak degil yolunacak paralı kazlar olarak görürler fiyatlar dışardan gelenlere katlamalıdır buna bende bir kac kez şahit oldum ve üzüldüm onun için her sene artık o bölglere dolaşırken aracımda her türlü erzagımı ve tecizatımı yanımda taşırım ve mümkün mertebe bölgedeki müessese olarak gecinen yerlere ugramam

Aslında sizinde bizimde yaptığımız yanlış. bu tür yerlerde hediyelik eşya satanlar yada yiyecek satanlar kısıtlı sezonları için bazen büyük bedeller ödüyor. fakat bazı kendini bilmezler yüzünden bizlerde alışverişimizi yapıp da gidiyoruz. dolayısıyla bir kaç kişi yüzünden diğer dürüst esnaflarda bundan etkileniyor. bunları düzenleyen bir kurumda yok.
Bazen şu Çinlilere iyiki varlar diyorum. hediyelik eşyalar sayelerinde ucuzladı. Oda garip ya adamlar onca yere yetişebiliyorlarya helal olsun.
Kamp konusunda ise biz kendi çadırımızı alıpta kamp yaptık. hem denize yakındı hemde bir sürü seçenek sunulmuştu kampçılara. Büfe,sıcak su,çamaşırhane,buzdolabı ve bulaşıkhane gibi. üstelik hemen çadıra elektrik tesisatı çektiller. bunların yarısını yapmayan yerlerde nerdeyse aynı fiattı. bu bile aslında haksız kazanç.

üzücü bir deneyim olmuş...üzücü olduğu kadar düşündürücüde.düşündürücü çünkü hiç birşey eskisi gibi değil.çünkü yıllar önce ben para vermeden binlerce kilometre gezdim ama şimdi bu imkansız..paranız olsada mutlka kötü bir deneyim yaşıyorsunuz...üzücü

ayder yaylası istanbul pansiyon

sırtında çantasıyla gidenlere pansiyonu işleten kızımızın rahmetli babası dağcı olduğundan sempatiyle yaklaşılıyor, kafanızı dinlemek ve orada kafa dinleyenlerin olduğunu da hesaba kattığınız sürece tavsiye edilir.

Sinop il merkezinde yazları çarşıda kiralık ev var ilanlarının olduğu yerlerden birine girip sorun, dayalı döşeli temiz bir ev günlük 2+1 ya da 3+1 40-60 ytl arası orman müd kampı denize girmek için ideal temiz kamp yeri var giriş günlük 4 ytl denizi harika balığı süper ama deniz balığı için erken davranmalısınız

iyi örnekleri de yazalım ki kötüye çatmalayım

geography' Alıntı:
Gerçekten çok hoş olmayan iki anı yaşamışsınız. Maalesef kapitalist sistem anadoludaki köylüyü bile bozdu artık. Elbette bu işlerden para kazanmaları hakları ancak domates salatalığa da o kadar para istemek, her misafiri nasıl yolarım mantığında yaklaşmakta bu insanlarında sistem içerisinde ki yozlaşmaya nasıl katıldığının göstergesi sanırım. Buna benzer bir olay likya yolunda alınca civarında başıma gelmişti, köylü teyze bana cadır kurcak yer gösterdi, sağolsun yemek vs verdi. Sonra sabah bi baktım cadırın başında para istiyor. :smiley::smiley: elbette emeğini karşılıksız koymak haksızlık olur ama aması var işte...
:smiley:)bende aynı sorunla karşılaşıyordum alınca tarafında boğaziçi köyünde ama sağolsun bi teyze bana yaklaştı bi ev gösterdi ve şunlardan uzak dur dedi.örnekte verdi 1 portakalı 1euroya sattılar turistlere dedi ve bende hemen yol aldım...

ben genelde Akdeniz kıyılarında gezerim. Çadırımı balık tutabileceğim yerin yakınına kurar ve genelde işletmecilerle haşır neşir olmam ama her yaz mutlaka Anamur girişinde Pullu da bir hafta kalırım. Hem oturmuş bir kamp yeridir hem de sıcak su lokanta v.s bir dünya ekstrası vardır. çadır küçükse 10 büyükse 15 lira alırlar elektrik için de 5 lira alıyorlar.Arkadaşla haklı güzel örnekleri de yazalım ki kimse kamptan soğumasın.

Not: Buyaz motorla karadenize gidiyoruz. Rize'ye kadar biliyorum Rize'den doğusu için kamp yeri tavsiyeniz var mı. Malum ben de işletmecilerle kötü olmak istemiyorum

gökovada boncuk koyunu herkese tavsiye ederim doğasıyla havasıyla süper bir yer insan oradan ayrılası gelmiyor

Mesajlari okudum yasanan deneyimler gercekten uzucu ... bizde windsurfcuyuz... icine yatak ve masa monte edilmis minubusumuz ile camp malzemelerimiz, tepesinde board ve yelkenlerimiz gezer dururuz.. dordugumuz begendigimiz yerlerde ozellikle deniz kenari ve ruzgarli alanlarda camp atariz ve sörfe devam ... dediginiz gibi asiri bir kultur erezyonu ciddi bir deger yozlasmasi var... peki ne olucak ???? cdiidi isletmeciler olmayacakmi?? Doga sporlari ve sporculari herkesi yolunacak kaz gibi goren camping isletmecisi sanan zatlar in insafinami kalacak.???
Neyse Hayirlisi olur insallah.

Herkese selamlar.Türkiyenin de artik bu islere bir kalite getirmesi gerekir bu isten anlayan kisileri isletme izni verilmesi gerekir.önüne gelen isletmeciiyim diye ortaya cikmamali.
selamlar :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,985
Kayıtlı Üye Sayımız
166,733
Kaydolan Son Üyemiz
kayin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR