Kerpe

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eftaLYa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,484
Ynt: Kerpe

kerpe, kefken, cebeci...

kerpe ve kefken, karadeniz'in anadolu yakasındaki ilk duraklarından. şile, ağva ve sonrasında kerpe - kefen geliyor. biraz sonrası batı karadeniz zaten bölge olarak. deniz bazen sütliman, bazense deli dalgalı...

ilk durağımız kefken'di. önce denize girdim, sonra cebeci'ye gidip 'hayalet kasaba'yı gördük. ardından geri dönüp pembe kayalar'da rüzgara doyduk. böğürtlenler de cabasıydı. 2 hafta sonra çok daha güzel olurlar... kefken'de turladıktan sonra esas kalacağımız kerpe'ye ulaştık. mevsim itibariyle kamplar kapanmış. ama bir tane kamp bulduk. onun da kapıları kilitliydi ama tesadüf içerde işletmecileri varmış. kampta bizden başka kimse yoktu. karavan başına 20 lira, çadır başına 10 lira verdik. pansiyonda kalsak kimbilir belki daha ucuza kalırdık ama dört duvardan kaçan biz değil miydik? cumartesi öğlen başlayan bayram kampımız pazartesiye dek sürdü.

cumartesi deniz kenarına doğru kısa bir yürüyüş yaptık, sonra bir film patlattık bus içinde. ardından akşam yemeği ve uyku. ertesi gün kerpe merkeze yürüdük. kumsaldan kafelere ulaştık. birer kahve içtik ve dinginliğe doyduk. ardından kamp alanına döndük. bir film izledik, bu sefer açıkhavada. sonra güneş akşamüstü kendini gösterince denize girenleri gördük ve yanlarına gittik. biraz gazete,, biraz çekirdek derken akşamı ettik. yemek ve sonrasında bir film daha, bu sefer de cem'in busunda... yine uyku ve pazartesiye uyanış. kahvaltımızı yaptık ve kamp alanından ayrıldık.

yola çıkarken kitap, gazete okumak istiyordum. az alkol almak istiyordum. film izlemek istiyordum. yürümek istiyordum. yemekle çok vakit geçirmek istemeyip aylaklık yapmak istiyordum. hepsini yaptım. yağmur edepsizce yağdı. iyi ki de yağdı, yağmasa bu denli keyifli olmazdı. bir de çamurlar olmasa :smiley:)

evim - gişeler: 15 km
gişeler - kerpe: 145 km
kerpe - kefken: 8 km
arada gezdiğimiz yerlerle birlikte yaklaşık 400 km yol yaptık.

fotoğraflar:

img2125k.jpg

img2148b.jpg

img2151mt.jpg

img2162ec.jpg

img2185u.jpg

img2274y.jpg

img2279ph.jpg

img2299o.jpg

img2304m.jpg

img2317j.jpg

img2333z.jpg

img2338z.jpg

img2341tg.jpg

img2346z.jpg

img2369.jpg

img2378of.jpg

img2384z.jpg

img2416oi.jpg

img2435s.jpg

img2440x.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.