Ynt: Kilis Yemekleri
Normalde biz de, yani Kilis genelinde bu yemeğe Sarmısak Aşı denir. İstanbul'da isminin şiveydiz olduğunu öğrendim. Mükemmel bir tadı vardır. Denemenizi tavsiye ederim
SARMISAK AŞI (6 Kişilik)
Malzemeler: 1 kg taze sarmısak, 1/2 kg orta yağlı kuşbaşı et, 1 kg yoğurt. 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, Yeterince tuz.
Önce et tencerede kavrulur, su ve tuz eklenir. Etin pişmesi tamamlanınca, sarmısaklar 2 - 3 cm uzunluğunda doğranmış olarak, tencereye ilave edilir. sarmısak çabuk pişer. Ocaktan almadan birkaç dakika önce; içerisinde un ve zeytinyağı karıştırılmış ezilmiş haldeki yoğurt tencereye, azar azar dökülür.
Not: Zeytinyağı yoğurdun kesilmeme garantisi için kullanılır