Ynt: Kış Kampı "Karda Kışta Karavanda Olmak"
Kış kampı için liste hazırlarken...
- vebasto bozulursa ne olur, diye soran eşime önce "bütün gece motoru çalıştırırız demiztim.
sonra esenceli de sadece ocağı yakıp üzerine su koymak bile içeriyi oldukça ısıttığını gördüm, ama gaz riskinden dolayı KİMYASAL CEP SOBALARINDAN 4 tane yedeğe koymak daha iyi dedim ve aldım.
- 1/4 oranında olsa bile Aygazı değiştirmek !!! riski azalttı
- Su donar.. o zaman kullanma suyuna ne lazım ? alkol ? (gerçekten soruyorum hala cevap bulamadım)
- Buz çözücü - buhu önleyici -
- Su deposuna bu arada klor tableti attım 10 litreye 1 tablet... mikrop korkusu kalmadı.
- pis su deposunu ve kaseti boşaltıp temizlettim
- yedek ampul ve el feneri ..
- mazot donarsa diye küçük ocak depoyu ve tesisatı ısıtır hem vebasto hem motor için (kamyoncu yaklaşımı) ve 5 Lt yedek mazot
-zincir !, çekme halatı zayıf gelir diye çelik halat ...
- Telsiz ve yedek pilleri...
-Lastik çizme - kar botu ! - Polar -termal kışlık giysiler ve ıslanmaya yönelik yedekleri ?
- Gözlük (kar için) - bere - eldiven
- Ağrı kesici ve temel ilaçlar. (özellikle çocuklar için)
- olta balık takımı - tüfek ve güvenlik için kuru sıkı / plastik mermi ve kurşun...
- GPS ve pusula yedek harita
- hanım için şiş ve yün

- çocuk için kitap ve oyuncakları
- Pictunary - Tabu (büyüklere oyuncak)
Ne olur ne olmaz diye Notebook ve Turkcell connect card (iş hayatı) - TV kartı (dizi hastası hanım için)
- Inverter
- Hazır Çorba -konserve - makarna - et - tavuk v.s.
- Çakmak (arabanınki değil)
- Köpek için Kurumama (kedisi olana da)
-cep telefonu araç şarjı
- Ve gidilecek yerlerin ... planlandığı gün/saatlerinin bir dosta bildirilmesi ... (bu önemli biz avdayken yaparız - eğer aramaz ise son checkpointten başlayarak arama ekibi kurulur)
...
peki sizin ekleyecekleriniz ?