Kış Kampı "Karda Kışta Karavanda Olmak"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nejat ural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,763

nejat ural

Kamp II
Yer
istanbul
Arama motorunda arattım ancak bulamadım. (bir tek sapanca etkinliği var)

Bu karda kışta Önereceğiniz bir rota var mı ?

ve tabiki bu rotaya yönelik tehditler - riskler
yanımızda olması gerekenler
bakım
v.s. ?

şimdiden katılımınız ve önerileriniz için teşekkür ediyorum.

Not: benim aklıma gelen İlk 2 yer İğneada ve Kıyıköydü?
ya sizin ?

Etiketler
Ynt: KIŞ KAMPI "KARDA KIŞTA KARAVANDA OLMAK"

Sayın Nejat Ural yoksa bir yolculuk programınız mı var? Aslında ne zamandan beri katılacak diğer arkadaşlarla birlikte toplu bir gezi yapmayı arzu ediyorum ama kim katılır,nasıl bir program yapılır,nasıl bir öneride bulunmak gerekir bilemiyorum. Herkesin işi gücü,ekonomik kriz vs... Böyle bir kış turu gerçekleştirsek... Çok olmasa da bir kaçımız bir arada olsak... Böyle bir geziye ben ve eşim çok olağan dışı bir terslik olmadıkça hazırız. Gerçi Yunanistan ve İtalya gezisinden yeni döndük "gitti gördüm geldim..." başlığıyla sitede paylaşmaya çalışıyorum ama yürürevimizdeki o sıcacık günleri özledim bile. Adım adım Marmara, Ege, Akdeniz bölgeleri uygun olabilir belki. Çok da sıkıntı yaşamamak için. Hep görülen bilinen yerler olsa da eğer toplu bir gezi yapılabilirse keyif başka olur. Umarım çağrınız yanıt bulur.

Ynt: Kış Kampı "Karda Kışta Karavanda Olmak"

Tahminen 15 gun sonra biz yola cikacagiz. 1 haftalik bir gezi olabilir bu. Rota konusunda ise deniz kenari olmayan sehir gezileri daha cazip geliyor. Teklifiniz?

Olabilir,sizce de uygunsa daha çok olmaya çalışalım.Aslında bölge konusuna ben pek takılmıyorum da sadece çok ağır kış koşulları yaşayıp eziyet haline dönüşüp hanımlara bıkkınlık verdirmeyelim.

Aslında her yer olabilir yeter ki dostluklar ve uyum olsun.

Ha.. İnselciğim sen misin ben de nejat ural bey yanıtlıyor sanmıştım.

Karlı bölgere arabama zincir takıp, günübirlik geziler yapmayı seviyorum. Kartepe, Sapanca arkası , Uludağ vs gibi. Ama günübirlik yorucu oluyor. Hiç olmazsa hafta sonu cumartesi sabahtan gidip bir gece konaklayıp pazar akşamı dönmek daha güzel. Henüz bir karavanımda yok. Çadırda kalmayı da gözüm yemiyor. Karavan alana yada yapana kadar kullanmak üzere arabama kuru tip vebasto taktırmayı düşünüyorum. Araba sıcak olduktan sonra koltuğu yatırılıp uyuyabilirim diye düşünüyorum. Bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz. Çılgınlık mı olur? Eğer olursa sizlerin hafta sonu gezilerinize katılabilirim.

Ahmet Hakan

Biz bu hafta sonu küçük bir iki test yaptık.
önce Esenceli (ömerli göleti yanı)...
sonra da maltepe sahili...
:smiley:
amaç esencelide karda ne oluyor diye bakmak , maltepe sahilde de 1 derecede Vebasto içeriyi ne kadar ısıtıyor diye test etmekti.
sonrasında yedek aküler elektrik tesisatı ve uyku tulumları ile ekipmanları gözden geçirip, arka iç tekerleklerden aşınanı değiştirip, antifrizi -20 dereceye endeksleyerek buzdolabında ve kilerdeki eksik gıda malzemelerini gözden geçirip ihtiyaç listesini hazırladık.
iyi de oldu.
En azından önümüzü görebiliyoruz artık.
ve hazırız...
Bekle bizi yurdum yolları ...
kucaklaşmaya az kaldı.

Nejat Bey, aracınızı siz almadan önce ilandayken görmüştüm, sanırım vebastosu yoktu o zaman. yeni mi taktırdınız? siz takdırdıysanız, kaça taktırdınız.mahsuru yoksa öğrenebilirmiyim?

Kış kampı için liste hazırlarken...
- vebasto bozulursa ne olur, diye soran eşime önce "bütün gece motoru çalıştırırız demiztim.
sonra esenceli de sadece ocağı yakıp üzerine su koymak bile içeriyi oldukça ısıttığını gördüm, ama gaz riskinden dolayı KİMYASAL CEP SOBALARINDAN 4 tane yedeğe koymak daha iyi dedim ve aldım.
- 1/4 oranında olsa bile Aygazı değiştirmek !!! riski azalttı
- Su donar.. o zaman kullanma suyuna ne lazım ? alkol ? (gerçekten soruyorum hala cevap bulamadım)
- Buz çözücü - buhu önleyici -
- Su deposuna bu arada klor tableti attım 10 litreye 1 tablet... mikrop korkusu kalmadı.
- pis su deposunu ve kaseti boşaltıp temizlettim
- yedek ampul ve el feneri ..
- mazot donarsa diye küçük ocak depoyu ve tesisatı ısıtır hem vebasto hem motor için (kamyoncu yaklaşımı) ve 5 Lt yedek mazot
-zincir !, çekme halatı zayıf gelir diye çelik halat ...
- Telsiz ve yedek pilleri...
-Lastik çizme - kar botu ! - Polar -termal kışlık giysiler ve ıslanmaya yönelik yedekleri ?
- Gözlük (kar için) - bere - eldiven
- Ağrı kesici ve temel ilaçlar. (özellikle çocuklar için)
- olta balık takımı - tüfek ve güvenlik için kuru sıkı / plastik mermi ve kurşun...
- GPS ve pusula yedek harita
- hanım için şiş ve yün :smiley:
- çocuk için kitap ve oyuncakları
- Pictunary - Tabu (büyüklere oyuncak)
Ne olur ne olmaz diye Notebook ve Turkcell connect card (iş hayatı) - TV kartı (dizi hastası hanım için)
- Inverter
- Hazır Çorba -konserve - makarna - et - tavuk v.s.
- Çakmak (arabanınki değil)
- Köpek için Kurumama (kedisi olana da)
-cep telefonu araç şarjı
- Ve gidilecek yerlerin ... planlandığı gün/saatlerinin bir dosta bildirilmesi ... (bu önemli biz avdayken yaparız - eğer aramaz ise son checkpointten başlayarak arama ekibi kurulur)

...
peki sizin ekleyecekleriniz ?

domuzu beklerken.jpg

aslanahmet' Alıntı:
Nejat Bey, aracınızı siz almadan önce ilandayken görmüştüm, sanırım vebastosu yoktu o zaman. yeni mi taktırdınız? siz takdırdıysanız, kaça taktırdınız.mahsuru yoksa öğrenebilirmiyim?

İnsel beyin tavsiyesi ile erenköy gümrüğünün orada ki ustada taktırdım.
açıkçası benim bütçe çok dar idi, ikinci el temiz bir T1 b5 Eberpecher koydurdum. Bir TIR sürücüsü arkadaş referans oldu ve o na güvendim doğrusu. pek yanılmamışız...
Hava - 10 un altına düşmediği noktada yetecek gibi.
750 YTL her şey dahil !.

Bu arada tekrar tüm arkadaşlar tavsiye ve edinimlerini paylaştıkları için tekrar teşekkür ediyorum.
açıkçası İnsel beyin yazısını okumasaydım, bu sene kış kampı yapamayacktık. Çünkü ben Truma için 4 ay para biriktirecektim :smiley:
sağolun - varolun İnsel bey, hafta sonu dışarıda buz gibi hava varken biz sıcacık karavanda kahvelerimizi içerken hep dua ettik size...

Nejat Bey, İnsel Bey bir forumunda Nadir Usta'dan bahsediyordu. Vebastoyu ona mı taktırdınız?

Valla sifir 1200 pazarlikla 1100 olabiliyor. Aklinizda olsun.
Gule gule kullanin.
Nadir Usta hakkinda sonrasinda kotu hikayeler duydum. Kazani delik vebasto satmis birine. Geri almamis sonrada. Aman diyeyim. Dikkatli olun. Sevgiler Insel

Arkadaşlar,
Kış kampı denince benim aklıma karda yapılan kamp geliyor. Kar kampı deyince de eğer İstanbul'da ikamet ediyorsanız, karda kamp yapma olasılığınızın en yüksek olduğu yer Kuzuyayla / Kartepe'dir.
Biz camperi satana kadar neredeyse 20 senedir (son 10 senesini eşimle) yılbaşını Kuzuyayla'da karlar içinde kutlarız. Kuzuyayla'da karda yaptığımız kamplara ilişkin bazı fotograflara http://www.anakamp.org/mycamper/myc_foto_T4_24.html adresinden ulaşabilirsiniz. Ancak orada da göreceğiniz gibi her güzelliğin bazı zorlukları oluyor, yola çıkarken bunları göze almanız lazım.
Nedir bunlar?
Öncelikle aşırı kar yağmış ve Kuzuyayla yolu açılmamış olabilir. Bu durumda Kartepe yolundan Kuzuyayla sapağına kadar çıkar o sapakta kendi düzeninizi kurar ve kampınızı yaparsınız.
vwT4_13_01.jpg

vwT4_13_04.jpg

vwT4_13_06.jpg

Yol açılmış ama buzlanmadan dolayı Kuzuyayla yolunda zincir takmanız buna rağmen ilerleyemeyebilirsiniz. Bu durumda yine "maksat nefis körelsin" deyip sapakta kampınızı yapabilirsiniz.

Buzlanma da olmayabilir, ancak bazı kesimlerde patinaja düşüp zincir takmanız veya aracı itmeniz gerekebilir. İşte bu noktada aracın büyüklüğü devreye giriyor. Aracınız büyükse itme ihtimaliniz sıfır demektir, belki manevra yapıp geri bile dönemeyebilirsiniz yolun iki kenarına yığılmış karlardan dolayı. Ve bütün bu saydıklarımı gecenin yarısında yapmak zorunda da olabilirsiniz.
vwT4_24_02.jpg

vwT4_24_04.jpg

vwT4_24_01.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,016
Kayıtlı Üye Sayımız
166,763
Kaydolan Son Üyemiz
azzdmr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR