Kış Lastiği Zorunlu Oluyor! Karar alınmış...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan youngsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,320

youngsun

Zirve
Yer
İstanbul/Ankara
Web
www.youtube.com
Arkadaşlar, M+S di, A/T'ydi derken ''kış lastiği zorunlu olsun'' kararı alınmış.
Ne olcak şimdi? M+S lastiklerimiz hadi neyse ama AT lastik alanlar var. Almayı düşünenler, hayal edenler. Mecbur iki tip lastik mi kullanıcaz?
(Eğer öyle bişey olursa, İstanbul'daki arkadaşlar, birlik olup Ekim ayında en iyi kış lastiğini en uygun fiyata denk getirmeye çalışalım: Goodyear UG8 ya da Conticrosscontact Winter)
http://ekonomi.haberturk.com/otomotiv/haber/740857-kis-lastigi-mecburi-oluyor

Etiketler
Ynt: Kış Lastiği Zorunlu Oluyor! Karar alınmış...

Doğru bir karar bence,yağışlardaki rezilliği görüyoruz. Kazalar azalır,millet kabak lastikle çıkmaz en azından.Yaptırım olursa da cezaya vereceğime lastiğe veririm der ,gider lastik alır vatandaş. Kendi sağlığı ve milletimizin sağlığı için kullanmak lazım zaten.

sadece birtanesini taksak :smiley: bu durumda sistemde bir açık yakalamış olurmuyuz :p

kry34kry' Alıntı:
sadece birtanesini taksak :smiley: bu durumda sistemde bir açık yakalamış olurmuyuz :p
Şayet alıncak kararda "kış lastiği" derse, yırtabilirsin lafzi olarak/söz icabı. Ama "lastikler" derse, bir adet çoğul olmadığından, yırtamazsın. O zamand a şu soru sorulur: Peki, iki tane mi dört tane mi? O zaman da teknik ve teamül işin içine girer. Teamül gereği 4 adet lastik aynı olmalıdır. teknik de bunu gerektirir. ;D ;D ;D

Sonuç: Yırtamazsın azizim, sistem tamamen kapalı. Bu karar alındıysa/alnırsa, illa da 4 lastik.... Haaa, stepneden yırtabilirsin. ;D ;D ;D ;D

Selamlar,
Zorunlu olacak gibi görünüyor. Birlik olup ucuza alma fikrine katılıyorum.

Uğur,

lastik kullanmıyor arabayı kışın en kötü olduğu zamanlarda kış lastikli ve 5 li 10 lu birbirine girmis araçların yanından kumho kl 71 lerle uzayıp gittik...

suleymani' Alıntı:
lastik kullanmıyor arabayı kışın en kötü olduğu zamanlarda kış lastikli ve 5 li 10 lu birbirine girmis araçların yanından kumho kl 71 lerle uzayıp gittik...

Doğrudur sayın süleymani, arabayı şoför kullanıyor ama lastikler üzerinde... Bazı durumlarda iyi şofürlük de işe yaramaz, insan "uzayamaz", iki seksen "uzanır".

Bir de, herkes iyi sürücü olamaz. Kötü sürücülerin zulmünden insanları belki bir kış lastiği kurtarabilir.... ;D

Sonuç: Lastik değişimi iyi bişeydir. :smiley: Bir de fiyatı hesaplı olsa... ;D

Müthiş bir hükümetimiz var, eski arabalara çok vergi, yakıta çok vergi, 4 senede arabasına 1 set lastik zor alan insanlara kış lastiğini zorunlu filan müthiş işler oy vermemiştim ama artık ben bile vericem :smiley:

AT ve muadili gruptaki lastiklerin kış lastiği yerine geçeceğini düşünüyorum.

Tempus' Alıntı:
Müthiş bir hükümetimiz var, eski arabalara çok vergi, yakıta çok vergi, 4 senede arabasına 1 set lastik zor alan insanlara kış lastiğini zorunlu filan müthiş işler oy vermemiştim ama artık ben bile vericem :smiley:
Aslında yıllardır Avrupa ülkelerinde uygulanmakta olup bizde es geçilen kanunlardı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,054
Kayıtlı Üye Sayımız
166,798
Kaydolan Son Üyemiz
VifoOBB

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR