Ynt: Kısa Geziler; Bursa - Karacabey - Eskikaraağaç ''Leylek Şenliği'' (23-24 Mayıs 2009)
Bugün, akşam bizimle birlikte olan öğrencimizin eşi ve çok şeker iki çocuğu da bizimle birlikte oldular. Etkinlikler sürüyor ama biz döneceğiz artık. Onlara veda ediyoruz.
Batıya, Karacabey'e doğru yola çıkıyoruz. Karacabey'e varmadan sola dönüyoruz, hedef Bakırköy Köyü. Sonrasında artık M.Kemalpaşa İlçesine bağlı olan Ormankadı, Kumkadı, Yeşilova, Tepecik ve Ovaazatlı köy-kasabalarını geçerek M.Kemalpaşa'ya ulaşıyoruz. Bu köylerde de leylek yuvaları yapılmış.
M.Kemalpaşa Öğretmenevi bahçesindeki çınarların altında soluklanıyoruz. Çay içiyor ve dinleniyoruz. Öğretmenevi ve bahçe, hemen her türden gereksinmenizi karşılar nitelikte. Bahçede konaklama amaçlı park edilebilir sanıyorum. (Sormadığım için kesin birşey diyemiyorum ama araç parkedilebiliyor.)
Sevgili Yusuf, önünde zaman çok bize göre. Çok daha güzel gezileri yapacağına inanıyorum. "Kameravan" da eli kulağında, geliyor. Kim tutar artık Yusuf'u!...
osak' Alıntı:
Cavid bey çok çok teşekkürler. Umarım seneye zamanını önceden hatırlar orada birde karavan topluluğu oluştururuz ))
Ömer Bey neden olmasın? Karavan parketme için yer bol. Gölge biraz zor gibi, belki de gerekmez, ne de olsa mayıs ayı. Şenlikten önce gelinmeli ve çevre gezileri de yapıllabilir/yapılmalı. Gölyazı, Zeytinbağı, Mudanya çok yakın. Karacabey ve Karacabey-Boğaz da çok yakın ve muhakkak görülmeli; ne yazık ki çok bilinmiyor. M.Kemalpaşa Suuçtu Şelalesi de yakın. M.Kemalpaşa-Söğütalan-Bursa Yolunda Unçukuru köyünde kalınabilir, manzara harika; sabah göle karşı kahvaltı şahane olur gibime geliyor. Seçenek çok...
(Arkadaşlar fotoğraf konusunda amatör olduğumu belirtmeme gerek yok sanıyorum.)
Ynt: Kısa Geziler; Bursa - Karacabey - Eskikaraağaç ''Leylek Şenliği'' (23-24 Mayıs 2009)
Cavid Bey, çok teşekkür ediyoruz.
Epeyce bir kalabalık varmış.
Geçen hafta tarlada dinlenen leylekleri görünce bizim için de sürpriz olmuştu.
Uluabat gölünün çevresini turlamayı ben de çok istiyorum ama bir türlü fırsatını bulamadık.
fsirin' Alıntı:
Cavid Bey, çok teşekkür ediyoruz.
Epeyce bir kalabalık varmış.
Geçen hafta tarlada dinlenen leylekleri görünce bizim için de sürpriz olmuştu.
Uluabat gölünün çevresini turlamayı ben de çok istiyorum ama bir türlü fırsatını bulamadık.
Merhaba,
2011 yılında yapılacak olan "Dünya Leylek Şenliği"nin burada yapılması neredeyse kesin gibi. Bunu bizzat yetkililer söylediler. (Prof. İsmet Arıcı söylemişti yanılmıyorsam, not almamıştım) Bunun hazırlıklarına şimdiden başlamışlar. Bu haberi, bu yönde plan yapılabilir, ya da en azından dikkate alınmalı diye ekliyorum.
Gezinizi her zamanki titizliğinizle bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler. Bir önceki karavanıma logo ararken bulmuştum şenlik bilgisini ve logoyu çok beğenmiştim.
Oğuz