muhabbet hasta doktor ilşkisine döndü..
bazen lpg ciler kelebek boğazı ısıtması hortumlarından regülatöre giriş çıkış ypabiliyorlar..yazın problem cıkarmıyor..kışın yüksek devirlerde gaz yetiştiremiyormuş gibi yapıp teklemeye sebeb veren bi olaydır..
>>Hah iste benim yasadigim olay bu. gaz yemiyor kokleyince ama. Ben komple bir bakayim su sisteme zamani gelmisti zaten.
bu işlerin altından hep lpg montajcılarının ibniliği cıkar.. ;D
gazı ısıtan kelleye regülatör denir..!
her markada tipi şekli güçü degişik olup işlevi aynıdır..hepsi aynı işi yaparlar neticede..
ama biz kullanıcıların göremeyip anlayamadığı olaya parmak basayım..
ilk yapacagınız iş bagajda bir kontrol yapmak..normal bir vana ile motora gelen gaz kesilir..bunun yanında birde selonoid valf vardır..buda elektirikli musluk..kontagı kapayınca öne gaz gitmez..bunun göbegini cıkarıp alabiliyorlar..

calışmaz duruma getirip seni öylece yolluyorlar..yarın kaza yapsan içinde sıkışsan motor yanar sende ölürmüş,kavrulurmuşun filan cok da önemi yok onlar için.. ??? bu zımbırtı bir gaz kacışı olur ise gazı kapar..regülatör yetiştiremezse gazı kapar..

bazı örnekler vereyim..
tartarıni kellesi örnek 100 kw lık dır diyelim..bunu 136 beygirlik motora kadar kullanabilirsin diyelim..ama sen onu 200 beygirlik araca takarsan olmaz demektir..

ya 2 kelle tkılacak yada büyük sizin motoru kaldırma kapitesine sahip kelle takılması lazımdır..
bir arkadaşımın 2.5v6 omegasında başına gelmişti ..yaw gaz alıyorum binsemde yakıyor..binmesemde diyordu..

aldığı gazı inceden dışarıda salıyormuş..havaya ucacak haberi yoktu ;D
ülkemizde esnaflık bu düzeyde arkadaş 100-200 fazla ver işini hakkıyla yapayım demezler..

saldım cayıra gerisini mevlam kayıra..