Kişisel Galeri (Edirne Dağcısı)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Edirne Dağcısı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,460
Ynt: Kişisel Galeri (Edirne Dağcısı)

Makro çekim yapıcağım zaman kullandığım Zenitin objektifinden çıkardığım bir mercek var. Bu mercek benim çekiceğim objeye çok fazla yaklaşmamı gerektiriyor. Minimum 2 cm yaklaşabiliyorum. Bu da ışığın etkisini azaltıyor. Ortamda fazla ışık var ise çekim yapabiliyorum. Ama her türlü küçük varlığı çekebiliyorum bunun sayesinde örneğin üst fotoğraflarda bir gül biti var. Diğer merceklerim ise gözlük camı 1,5 cm çapında kestirdim. 1,50 - 2,50 - 3,50 numaralı hipermetrop gözlük camı kullanıyorum. Bunları tornacıda kestirdiğim küçük boru parçası ile fotoğraf makinasına ön kısmına yerleştirebiliyorum. Camların uzaklığını yakınlığı zamanla deneme yanılma ile belirledim ve sabitledim. Bir kaç tanede renkli camım var. Elimde bir Dslr makine yok keşke olsa. Elimdeki makinanın ne zaman nereye odaklanacağı belli olmuyor. İstediğim bir an hemen uçup gidebiliyor. Doğada böceklere dur iki dakika poz ver diyemiyorum

Bu Zenite ait mercek ve renkli lensler

Etiketler

Merhaba Oguz, hosgeldin,

tebrikler, eminim ileride istedigin makinan da olacaktir, kimbilir onlarla neler yaparsin, ama saniyorum boyle giderse yakinda kendi makinani da yapacaksin gibi..

istekli olmak onemli ve sen cok guzel bir yoldasin, hani su tornacida kestirdigin borulu aparatin da bir fotografini koysana, gorelim isteyince neler yapilabildigini..

tekrar tebrikler ve devam tabiki..

Makro çekim yapıcağım zaman kullandığım Zenitin objektifinden çıkardığım bir mercek var. Bu mercek benim çekiceğim objeye çok fazla yaklaşmamı gerektiriyor. Minimum 2 cm yaklaşabiliyorum. Bu da ışığın etkisini azaltıyor. Ortamda fazla ışık var ise çekim yapabiliyorum. Ama her türlü küçük varlığı çekebiliyorum bunun sayesinde örneğin üst fotoğraflarda bir gül biti var. Diğer merceklerim ise gözlük camı 1,5 cm çapında kestirdim. 1,50 - 2,50 - 3,50 numaralı hipermetrop gözlük camı kullanıyorum. Bunları tornacıda kestirdiğim küçük boru parçası ile fotoğraf makinasına ön kısmına yerleştirebiliyorum. Camların uzaklığını yakınlığı zamanla deneme yanılma ile belirledim ve sabitledim. Bir kaç tanede renkli camım var. Elimde bir Dslr makine yok keşke olsa. Elimdeki makinanın ne zaman nereye odaklanacağı belli olmuyor. İstediğim bir an hemen uçup gidebiliyor. Doğada böceklere dur iki dakika poz ver diyemiyorum

Bu Zenite ait mercek ve renkli lensler...
Teşekkür ederim oğuz bey;Ben'de close-up takımı var ama malesef objelerde ışık ve netlik kayıpları veriyor bu sebepden dlayı pek kullanımda keyif vermiyor..
Akılane çözümler üretmişsiniz;kutlarım..

Merhaba
Fotoğraflar çok güzel , özellikle ovaya bakan tepedeki su içen arılar fotoğrafı muhteşem.
Paylaşım için teşekkürler , devamını bekliyoruz.