Kişisel Galeri (goncaty)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan goncaty Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 79
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,145
Ynt: Kişisel Galeri (goncaty)

İçtenliğinize,güzel yorumunuza asıl ben teşekkür ederim Fatoş Hanım
Doğrusunu isterseniz resimler konusunda tereddütlerim vardı ama bu güzel yorumlardan sonra en kısa sürede Datça fotoğrafları geliyor

Etiketler

Bu binada Eski Datça'da(satlıkmış ),ben bayıldım
[attachment=1]
burasıda içi
[attachment=2]
burasıda içi
[attachment=3]
burasıda başka bir penceresi
[attachment=4]
[attachment=5]

Çok çok teşekkür Emirhan Bey,gerçekten yeni başladım Ama fotoğrafçılığa merakım vardı ve seviyorum,yorumunuz bana güç verdi;evet elimden geldiğince zaman ayırıp devam edeceğim

goncaty' Alıntı:
Çok çok teşekkür Emirhan Bey,gerçekten yeni başladım Ama fotoğrafçılığa merakım vardı ve seviyorum,yorumunuz bana güç verdi;evet elimden geldiğince zaman ayırıp devam edeceğim

Rica ederim Gonca hanim, gercektende cok keyifli fotograflar,

bence yeni baslamis olmanizin pek onemi yok,
fotograf ve fotografciligi birkac grupta degerlendirmek gerekiyor, tabiki bu sadece benim fikrim...

(ama asla bir insan yada bir hayvan yani bir canlinin hayatinla ugrasirken deklansore basmak, her eline kamera alan yuzlerce insanin depremde evlerinin altindan aciyla esini dostunu cikartmaya calisanlarin arkasina gecip sakir sukur fotograf;arini cektigi gibi fotograf cekmek....ozel hayatlara girmek....izinsiz insanlari fotogaflamak gibi rezilce fotografcilik
haric.....)

digital fotograflar,HD fotograflar, analog cekimler, sanatsal, profosyenel, ticari,,, vs. vs.

makro, portre, gren, net alan derinligi, kontras, isik, golgeler, ters isik, mers isik, enstantane, perde hizi... falan filan,

birsuru dogrulari deklansore bastiginz o an'a toplamak,

kurgular,

filtreler,

lensler,

vs. vs..

tamam da...

bence tek onemli olan o an'i.. gozumuzun gordugu gibi olumsuzlestirmek ve paylasmak...

Bazen ustalarin fotograflarina baktikca, (gece cekimleri, nefis makrolar, nefis portreler gibi) cok imrenip makinamin ozellikleri ve teknik konularla ilgili pek cok seyi okumaya basliyorum.., ??? :-\

mesela bir selalenin, bir derenin fotografini cekerken, bircok ayar ile oynayip suyu bembeyaz bir bulut gibi gosterebilir, farkli bircok cekim yapilabilir ya...
iste ben o suyu nasil goruyorsam oyle cekmeye calisiyorum

birkac temel bilgi bana gore yeterli gibi geliyor,
dikkat etmeye calistigim birkacsey;
dogru isik, karelerin icine elektirik tellerinin, naylon yada benzeri dogal olmayan goruntulerin girmemesi (mumkunse tabi..) gibi...

iste hepsi bu, gerisi sadece gormek, bakmak ve duygular,

cok uzattim farkindayim,,

kisaca, gordukleriniz ve bizlere aktardiklarinizin hepsi cok guzel,

ellerinize saglik,

Gonca Hanım emeklerinize sağlık. Yaşanılası yerler hakikaten. Gerçekten, herkesin gözünden farklı yansıyor fotoğraflar ve bu durum her bir fotoğrafı özel kılıyor. Paylaşmanın güzelliğini yaşıyor ve yaşatıyorsunuz.

Bu arada biraz konu disi olacak ama..

Berk bey, nedense galeri bana pek sicak gelmedi,

selamlar

Öncelikle tekrar teşekkür ediyorum Emirhan Bey Ve bence çok doğru şeylerden bahsetmişsiniz.Özellikle doğal olmayan materyallerin resimde olmaları bence de hoş değil; sanırım biraz da bilinçaltım photoshop alışkanlığından olsa gerek gereksiz yerleri düzeltebilirim mantığı ile yönlendiriyor beni
Ancak ustaların fotoğraflarına baktıkça değil kırk fırın kırkbin fırın ekmek yemem gerektiğini görüyorum.Yine de paylaşmak çok güzel

Çok teşekkür ederim Nursel Hanım Gerçekten muhteşem yerler,fotoğraflar yetersiz kalıyor aslında. Paylaşmanın güzelliği ise sizlerin yorumları ile daha güzel ve teşvik edici oluyor.Sağolun

Amatör ve başlangıç için güzel fotoğraflarınızda var.Geliştirmek için kompozisyon,ışık ve kontrasta dikkat ederseniz daha güzel olur çünkü o anlar önemli tekrar yaşanmaz.Başarılar.

Fotoğraflarınız çok güzel.
Hemen Şirince ye gitmek geliyor insanın içinden )