Rica ederim Gonca hanim, gercektende cok keyifli fotograflar,
bence yeni baslamis olmanizin pek onemi yok,
fotograf ve fotografciligi birkac grupta degerlendirmek gerekiyor, tabiki bu sadece benim fikrim...
(ama asla bir insan yada bir hayvan yani bir canlinin hayatinla ugrasirken deklansore basmak, her eline kamera alan yuzlerce insanin depremde evlerinin altindan aciyla esini dostunu cikartmaya calisanlarin arkasina gecip sakir sukur fotograf;arini cektigi gibi fotograf cekmek....ozel hayatlara girmek....izinsiz insanlari fotogaflamak gibi rezilce fotografcilik
haric.....)
digital fotograflar,HD fotograflar, analog cekimler, sanatsal, profosyenel, ticari,,, vs. vs.
makro, portre, gren, net alan derinligi, kontras, isik, golgeler, ters isik, mers isik, enstantane, perde hizi... falan filan,
birsuru dogrulari deklansore bastiginz o an'a toplamak,
kurgular,
filtreler,
lensler,
vs. vs..
tamam da...
bence tek onemli olan o an'i.. gozumuzun gordugu gibi olumsuzlestirmek ve paylasmak...
Bazen ustalarin fotograflarina baktikca, (gece cekimleri, nefis makrolar, nefis portreler gibi) cok imrenip makinamin ozellikleri ve teknik konularla ilgili pek cok seyi okumaya basliyorum.., ??? :-\
mesela bir selalenin, bir derenin fotografini cekerken, bircok ayar ile oynayip suyu bembeyaz bir bulut gibi gosterebilir, farkli bircok cekim yapilabilir ya...
iste ben o suyu nasil goruyorsam oyle cekmeye calisiyorum
birkac temel bilgi bana gore yeterli gibi geliyor,
dikkat etmeye calistigim birkacsey;
dogru isik, karelerin icine elektirik tellerinin, naylon yada benzeri dogal olmayan goruntulerin girmemesi (mumkunse tabi..) gibi...
iste hepsi bu, gerisi sadece gormek, bakmak ve duygular,
cok uzattim farkindayim,,
kisaca, gordukleriniz ve bizlere aktardiklarinizin hepsi cok guzel,
ellerinize saglik,