Kod:72 Katalitik Konvertör Tavsiyeleriniz..?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sunburst Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,803

Sunburst

Ana Kamp
Mesajlar
29
Tepkime Puanı
1
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
97 model ZJ 5.2'imde bugün itibariyle 12-72 kodları yanmaya başladı. Oksijen sensörü ve susturucu daha 15 gün önce değişti. LPG'de yakıt sarfiyatım sakin kullanımda 19-20 Lt, agresif 22-25 Lt. Önerileriniz nedir, katalizörün komple değişimi gerekirmi yoksa ilk sensör değişimi veya kalibrasyonla çözülebilirmi?
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
 

Etiketler
An itibariyle aklıma geldiği için ekleme yapmak istiyorum;

-2 gün öncede sabah çalıştırdığımda biraz fazla duman çıkıyordu egzostan

-Arıza ışığını yaktıktan sonra akşam üzeri benzinde tekrar çalıştırırken stop etti.

Forumu incelediğimde konvertörü kırdırıp seramikleri boşaltıp tekrar taktırma ve alev kesici ilavesinden bahsedilmiş. Kimi muayeneden geçer demiş kimi kalır demiş. Açıkçası kafam karıştı, konvertörde az para değil :(
 

konvertör kırıldıysa zaten yenisini takacaksınız mecburen. LPG li ise yerine susturucu taksanız bile belli modifikasyonlar olmadan arıza ışığı yanar. aracın istop etmemesi gerekir tıkalı değilse. bence okjsijen sensörü arızalı. ısınınca çiğ benizn atar tekler istop eder. gaz yemez. beniznde kullanıp deneyin. bozuk ise leş gibi çip yakıt kokar durduğu yerde bile. alev kesicisi nedir, onu ben bilemedim...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,914
Mesajlar
1,531,634
Kayıtlı Üye Sayımız
166,943
Kaydolan Son Üyemiz
PatBora

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst