Krkonoše dagi tirmanisi ve yuruyusu (Czech)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmetvargelen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,906

ahmetvargelen

Kamp II
Yer
Prag - Cek cumhuriyeti
Gecen hafta isten 1 gun izin alip cuma sabahtan dustuk yollara, 15 gun onceden hotelde yerimizi ayirtmistik. hotel degil aslinda bir nevi pansiyon gibi birsey fakat gayet guzel ve temiz bir yerdi. 1225 metrede pansiyon, ulusal park icerisinde normalde arac ile girmek yasak fakat hotelde kaldigimiz icin arac ile girme sansimiz oldu.

Fotograflarla anlatmak isterim bu maceramizi...

Oncelikle arac ile hotele dogru tirmanisa gecmeden, daglarin eteklerinde bulunan barajda durduk. hava hafif bulutlu ve yaklasik 25 derece civarlarindaydi

Barajdan bir gorunus ve arkadada biraz sonra tirmanmaya basliyacagimiz dag bulunmakta (1)

Barajdan bir gorunus. On kisma dogru 1km kadar daha devam ediyor ve daha sonra akarsu ile birlikte irmaga donusuyor (2)

Gidecegimiz rota Spindl. Bouda (3)

IMG_6421.JPG

IMG_6422.JPG

IMG_6418.JPG

Etiketler
Ynt: Krkonoše dagi tirmanisi ve yuruyusu (Czech)

Kis aylarinda kaza olasiligi yuzunden araba ile ciktigimiz yere kadar cikmak yasakmis. Hotele 3 km kala bir yerde park edip yuruyerek ulasmak gerekli. Gormeden once biraz sacma demistim fakat yol tehlikeli, surekli sis var, daha dogrusu bulutlar. 10 metre onunuzu gormek bile cok zor. Yol gayet dar ve surekli yokus cikmaktasiniz.

Hotel yolu, Ulusal parkin ici (1)

Gitgide hizimi dusurdum. Yol bir arac gececegi kadar daraldi, yolun etrafindada agaclar ve cesitli otlar bulunmakta, kacacak yer yok :smiley: (2)

Kalacagimiz hotele yaklasiyoruz, Moravska Bouda ismi (3)

IMG_6443.JPG

IMG_6439.JPG

IMG_6457.JPG

Hotele sonunda geldik. Sirin fazla odasi bulunmayan, Alt kisminda restauranti bulunan hotel. 2 garson kiz calisiyor baskada ilgilenen yok zaten yaz aylari oldugu icin hotelde 2-3 oda doluydu genelde insanlar yuruyus yapip buraya gelip birseyler yiyip devam ediyorlar. Fiyatlar gayet uygundu.

Hotel 1225 metrede. Cikmaz yolun sonunda. Hotelden sonra 500 metre kadar yol var ve ondan sonra kucuk bir patikaya donusuyor. (1)

Hotele gelirkenki yokuslar gayet keskindi. Arac 130 beygir dizel, megane 2 coupe, fakat guclu olmasina rahmen bagzi yokuslarda 1 inci viteste cikmak zorunda kaldim. Orta bolgede kardidan nissan patrol, navara ve audi allroad gelince dedim saglam bir 2 km beni bekliyor ve oylede oldu 30 dereceden fazla olan yokuslar cok bozuk bir yol ve 10 metre onumu goremememde cabasi fakat surus olarakta beni baya bi egitti bu yol (2)

Hotelin baktigi daglar, sadece hotelin onunde oturup bu manzarayi seyretmek yeterli. (3)

IMG_6448.JPG

IMG_6450.JPG

IMG_6620.JPG

Sabah hotele ulasmistik cuma gunu, cuma gunu 1225 metreden 800 metreye assagiya indik. Sonra tekrar geri ciktik fakat asil amacimiz olan cek cumhuriyetinin en yuksek noktasi olan 1602 metre olan yere gitmek. Arac ile sabahtan yola cikiyoruz. Ilk once assagida bulunan barajin orada yazan Spindle. Bouda ya gidecegiz ve orada arabayi birakip yukari dogru cikmaya baslayacagiz. Spindle. Bouda yaklasik 1000 metrede.

Sabah kahvaltisindan sonra saat 8 gibi yola cikiyoruz 3 km. lik yolumuz var araba ile. Daglarda bulut yada sis yok, gunesli ve 25 derece civarlarinda hava.

Fotografta gorunen hotel Spindle Bouda denilen hotel. Baslangic yerimiz burasi ve son noktaya kadar 10 km lik bir yolumuz var. Cantamin icerisinde iki adet 2ser litrelik su, cok terledigimden dolayi 3 atlet (2 climacool), 3 t-shirt, mont, sweatshirt, corap, caki, yiyecek malzeme, fener, cok amacli bir caki daha. toplamda gidis donus 20 km lik bir yol yapicaz.

Yukari dogru yolumuzu almaya basladik. Biraz zor basladi (tabiyki bizim icin-bu benim ilk deneyimimdi :smiley: ), 2 metre genisliginde taslarla dosenmis bir patikadan gecerek yukari dogru cikmaya calisiyoruz bu yolu yaklasik 20 dk da aldik.

IMG_6637.JPG

IMG_6639.JPG

IMG_6640.JPG

Cikisa devam (1)

Benim gibi aliskin olmayan biri icin bu tepenin sonu baya bir terleme ile sonuclandi fakat yola devam 1 km kadar bitirdik ve 9 km kadarlik bir yolumuz kaldi (2)

Dik patikanin sonuna geldik bir bolum duz patikadan devam edecegiz (3)

IMG_6648.JPG

IMG_6650.JPG

IMG_6652.JPG

Hem fotograf cekiyoruz hemde dinleniyoruz (1)

Ayni patikanin devamindan cikisa devam (2)

Hotelimiz fotografin sag tarafinda gorunen buyuk dagin uzerinde ordan geliyoruz araba ile geldigimiz yol dahil 6 km civari yol oldu. Yine sag tarafta gorunun patikadan gecip geliyoruz buraya kadar. Yaklasik 8 km kadar yolumuz var daha gidecek (3)

IMG_6656.JPG

IMG_6661.JPG

IMG_6665.JPG

Cikis esnasinda 3 sey dikkatimi cekti.
1) Temizlik, Hicbir sekilde sagda solda pet sise yada buna benzer cop yada pislik yoktu. Sanki surekli temizleniyor gibi temizdi heryer
2) Yanimizdan bazen insanlar gecti. Bizim yonumuze giden yada ters yone dogru devam edenler. Herkes, Merhaba, iyi gunler gibi selam verdiler bize.
3) Helikopterler, Ucaklar surekli ulusal parki kontrol etmekteler.

Bu arada, Su anda bulundugumuz yer Polonya siniri icinde, Yaklasik 500 metre kadar polonya icerisindeyiz.

Ve sonunda, varmak istedigimiz yer, Ileride gorunen en yuksek nokta :smiley: (1)

Bulundugumuz yer, Slonecznik adindaki bolge 1420 metredeyiz su anda (2)

Slonecznik bolgesindeki dogal kayalar, yazilara gore buzul cagindan kalma kayalarmis. Donuste bir cok insan olucak bu kayanin etrafinda, Meshur bir yermis (3)

IMG_6667.JPG

IMG_6807.JPG

IMG_6666.JPG

Bulundugumuz yerden ilerliyoruz. Internette daha once gordugumuz kucuk gol karsimiza cikiyor. Polonya kisminda oldugu icin bulamamistik fakat sans eseri cikis guzergahinin uzerindeymis (1)

Bulundugumuz yerde bir miktar dinleniyoruz. Bu kisimda simdi cok insan yok bizim gibi bir kac kisi. Fotograg cekip devam ediyorlar. Dagin eteklerine dogru birkac mesaj once yolladigim kayalardan var onun hizasindada baraj (2)

Bir karede geldigimiz taraftan. Simdilik assagi ve yukari olarak ayni hizada yola devam ediyoruz. (3)

IMG_6671.JPG

IMG_6677.JPG

IMG_6679.JPG

Bir onceki mesajin icindeki kucuk golun devaminda ikincisi ile karsilasiyoruz. Biraz daha guzel bir goruntu var. Sag kisimdan kucuk akarsu ile su beslenmekte ve sol kismindan devam edip akip gitmekte. Hemen yaninda hotel yapmislar. Arac ile girmek yasak herhaldeki etrafinda araba yoktu. Sirin bir yer. (1)

Bu gezideki en guzel karelerden biri oldu. (2)

Bosalan 2lt suyumuzu dogadan gelen su ile dolduruyoruz. Her yerde bu sekilde su akmakta. En guzel kapali su yaninda halt yemis. Herkes sira ile su doldurdu buradan. (3)

IMG_6680.JPG

IMG_6682.JPG

IMG_6683.JPG

Donusteki fotograflardan aldim bir adet cunku son noktanin altina geldigmizde bulutlar kapladi heryeri birkac foto cektim fakat pek birsey gozukmuyordu (1)

Bir onceki resimde uzaktan gorunen binanin yanindayiz. Ben bekledigimden cok cok fazla insan vardi. 70 li yaslara kadar kisiler bu yere tirmanmak icin gelmisler. Sadece tuhaf olan 1-2 yasindaki cocuklarla buraya gelen ailelerdi. Cocuklar yorgun, agliyorlar. (2)

Bu bolumden keskin patika seklinde cikisa geciyoruz yaklasik 600 metrelik bir tirmanis bizi bekliyor. Pakita taslardan yapilmis. Bir tarafinda zincirr gerili tutunmak icin, 9 km yoldan sonra baya bir zorluyacak anlasilan fakat daha yasli kisileri hizli bir sekilde cikarken gorunce bende gaza geliyorum fakat ise yaramiyor :D, arada dinlenip fotograf cekiyorum (3)

IMG_6799.JPG

IMG_6694.JPG

IMG_6695.JPG

Bulutlar hizli bir sekilde hafif ruzgar etkisi ile gelip devam ediyor yada dagiliyor. Fotograflara devam bir ara tekrar goz gozu gormez oldu. (1)

Cikisa devam biz geldigimizde saat 12 gibiydi, 3,5 saat yuruduk. Fakat saat 12 den sonra cok fazla kalabalik olmaya basladi. (2)

Fotografini cektigim kisim Cek kismi, zirvenin yarisi polaklara yarisi ceklere ait. Fotonun ortasinda gorulen bolumde kucuk bir akarsu var assagiya dogru buyukmekte. Orayada gitmek istedik fakat assagida 4 km yazinca assagiya vazgectik cunku geri donmek aksam 10 u gecerdi hemde tabiyki yorgunluk. (3)

IMG_6696.JPG

IMG_6698.JPG

IMG_6699.JPG

Cek bolgesinden, Bu bolge genel olarak kayak bolgesi olarak kullanilmakta. Bir cok yerde kayak merkezi var. (1)

Cikisa devam, Gunes yine yuzunu gosterdi. Uzerimde t-shirt vardi, Bulut geliyor soguyor ceketi aliyorum 10sn icinde gunes geri geliyor sicak oluyor. Ilginc bir hava vardi. Bu arada sicaklik yaklasik 16 derece civarlarinda. Telefondan kontrol ettim. (2)

Cikis yolu iyice diklesiyor belirli bir donemecten sonra, patika eteklerden baslayip yukariya kadar yilan sekilde yukari dogru devam ediyor. (3)

IMG_6703.JPG

IMG_6704.JPG

IMG_6706.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,131
Kayıtlı Üye Sayımız
167,031
Kaydolan Son Üyemiz
volkankesici

Çevrimiçi üyeler