Kurban Dağı - Gürle Kayası

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkanotsar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,554

serkanotsar

Ana Kamp
Mesajlar
68
Tepkime Puanı
1
Yer
yalova
Kurban dağı hemen hemen herkesin birşekilde geçtiği Yalova - Bursa karayolunda Orhangazi yi geçince sol tarafta İznik gölünün kıyısında yükselen büyük dağdır. Orhangaziyi geçtikten sonra Karsak sapağından sapınca 8-10 km sonra Gürle köyü tabelası görülür. Buradan sapıp köye girince eski bir kilise , bir hamam ve sadece minaresi kalmış bir cami sizi karşılar. Yükselmeye yağmur sularının açtığı ve sonra yürüyüşçülerin kullandığı patika tan başlanır. Sizi müthiş bir göl manzaralı yürüyüş bekler. Takriben 1000 mt yükseklikteki Gürle kayasından İznik gölünü seyrederek İznik ovasına bakarak yorgunluk giderebilirsiniz.

İznik gölünün tüm kıyılarının bir bütün halinde görüldüğü belkide tek yer burasıdır...

DSCN1593.jpg


gürle kayasından iznik gölünün görünümü

DSCN1585.jpg


aynı zamanda doğa da kemdini cömertçe sunar Kurban dağında
 

Etiketler
Ynt: Kurban Dağı - Gürle Kayası

kurban dağında yürüdüm.Özellikle gürle dağı keşfedilmesi gereken güzel yerlerden biri.Hele yamaç paraşütünün oradaki manzara,Bayrak tepenin manzarası süper emsalsiz diyebilirim.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,986
Mesajlar
1,526,825
Kayıtlı Üye Sayımız
166,734
Kaydolan Son Üyemiz
ersoyburhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst