Kuzuyla Karadeniz Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selimsani Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 144
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,082
Ynt: Kuzuyla Karadeniz Turu

İlk hedef Ayder Yaylasıydı... Ancak kalabalığı görünce hiç durmadan yola devam ettik, artık önümüze hangi yayla çıkarsa

Etiketler

Yol oldukça bozuk ve dikti, tam bu yaylalara insanlar nasıl çıkıyor derken önümüzde belirdiler Kasalar yüklenmişti, içeri sığmayanlar da kasadaydı arada bir araba zorlanınca aşağı atlayıp itmek zorunda kalıyorlardı aracı...

Önce Avusor Yaylasına ulaştık, Kaçkar Dağlarının hemen yanındaydı yayla, bir tane de pansiyonları vardı ama köy bomboştu...

Geri dönüp diğer yoldan Huser yaylasına geçerken ilerden bulutları gördük, yağmur başlayacak diye düşünüyorduk...

Yukarı doğru çıktıkça manzara gitgide güzelleşti...

Masallardaki gibi bir manzara vardı tepede, insanın bulutlara doğru atlayıp içinde yüzesi geliyordu...

2800 m yüksekteki zirveye bir dayı çadır kurmuş gelebilenlere çay muhlama veriyordu, ikisi de belki de açlıktan inanılmaz güzel geldi...

Çaylar ve muhlama

Dayı eşi ve çocuklarıyla bu çadırda kalıyormuş, insan ihtiyarlamaz burada dedim, ben niye ihtiyarladım dedi teyze

Saat ilerleyince bu mükemmel manzarayı bırakıp inişe geçtik, yolda bulutların içinden geçmek bayağı bir terletti (rutubetten)

Tekrar Ayder'e geldik, niyeyse kendi adıma Ayder'i sevmedim, fazla kalabalıktı ve her yer otel pansiyon olmuştu...

Daha sonrasında İkizdere'ye gidip yine öğretmen evimize yerleştik... Gezi boyunca öğretmen evlerinde kaldık, hem fiyatı uygun, hem temiz, hem bazıları gerçekten 5 yıldızlı otel gibiydi...

Gezinin geri kalanına sonra devam etmek durumundayım... İlerleyen günlerde yine yaylalar, sümela, santa, uzungöl, mağaralar var, takip edin bence ;D ;D ;D Şimdi küçük bir ara...

tek kelime ile helal olsun.

Güzel gezi olmuş. Ben geçen sene gitmiştim. Hatıralar gözümde canlandı. Devamını bekliyoruz.