Merhabalar,
2006 model bir l200 aldım ve sizlere birşey sormak istiyorum bu tür bir araç ilkkez kullanıyorum.
Aracı 4x4'e alıp direksiyonu sağa veya sola tam kırdığımda araç zorlanıyor ve hareket etmiyor bu 4 çeker sistemin bir
özelliğimi yoksa araçta bir arızanın belirtisimi acaba
Öncelikle aracınız hayırlı olsun,
ben yeni kasa 4x4 L200 kullanıyorum, bahsettiğiniz gibi bir problem yok ama iki çekere göre araç biraz daha kasıntılı olarak dönüyor.
Ama servis 4x4 konumunda çok fazla açılı dönmekten kaçınmamı tavsiye etmişti.
Aracınızı şaşmazda şeref oto mits. yetkili servisine gösterebilirsiniz.
Araçta kasılmaların olması normaldir tam sağ yada tam sol dönüşlerde off road tabiri ile anlatırsak araç kendini sürür bunun en büyük sebebi bizim kasalarda orta dif lock un (orta diferansiyel kilidi) olmamasıdır.Arıza konusunda ben daha hiç böyle bir şey yaşamadım ama genede uzun süreli kuru zeminde 4h modunda gitmemekde fayda var diye düşünüyorum aktarma organlarına zarar verdiği her kes tarafından söyleniyor . Burak.
Öncelikle aracınız hayırlı olsun,
ben yeni kasa 4x4 L200 kullanıyorum, bahsettiğiniz gibi bir problem yok ama iki çekere göre araç biraz daha kasıntılı olarak dönüyor.
Ama servis 4x4 konumunda çok fazla açılı dönmekten kaçınmamı tavsiye etmişti.
Aracınızı şaşmazda şeref oto mits. yetkili servisine gösterebilirsiniz.
Fatih bey 4h modunda istediğiniz gibi ,istediğiniz ortamda ,istediğiniz açıda kullanabilirsiniz.
4Hlc ve 4Llc modlarında lsd devrede olduğundan, kuru zeminde açılı dönmekten kaçının
Ben kış mevsiminde her zaman 4H modunda kullanıyorum.
Fatih bey 4h modunda istediğiniz gibi ,istediğiniz ortamda ,istediğiniz açıda kullanabilirsiniz.
4Hlc ve 4Llc modlarında lsd devrede olduğundan, kuru zeminde açılı dönmekten kaçının
Ben kış mevsiminde her zaman 4H modunda kullanıyorum.