L200 4x4 sistem hakkında acil yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serdary06 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,892

serdary06

Ana Kamp
Merhabalar,
2006 model bir l200 aldım ve sizlere birşey sormak istiyorum bu tür bir araç ilkkez kullanıyorum.
Aracı 4x4'e alıp direksiyonu sağa veya sola tam kırdığımda araç zorlanıyor ve hareket etmiyor bu 4 çeker sistemin bir
özelliğimi yoksa araçta bir arızanın belirtisimi acaba

Etiketler

Ynt: L200 4x4 sistem hakkında acil yardım

Öncelikle aracınız hayırlı olsun,
ben yeni kasa 4x4 L200 kullanıyorum, bahsettiğiniz gibi bir problem yok ama iki çekere göre araç biraz daha kasıntılı olarak dönüyor.
Ama servis 4x4 konumunda çok fazla açılı dönmekten kaçınmamı tavsiye etmişti.
Aracınızı şaşmazda şeref oto mits. yetkili servisine gösterebilirsiniz.

Araciniz hayirli olsun. Kuru zeminde 4x4 modunda aracta kasilmalar olmasi normaldir. Kuru asfalt gibi kaygan olmayan zeminlerde 4x2 modunda kullanin

Araçta kasılmaların olması normaldir tam sağ yada tam sol dönüşlerde off road tabiri ile anlatırsak araç kendini sürür bunun en büyük sebebi bizim kasalarda orta dif lock un (orta diferansiyel kilidi) olmamasıdır.Arıza konusunda ben daha hiç böyle bir şey yaşamadım ama genede uzun süreli kuru zeminde 4h modunda gitmemekde fayda var diye düşünüyorum aktarma organlarına zarar verdiği her kes tarafından söyleniyor . Burak.

Caspian Tiger' Alıntı:
Öncelikle aracınız hayırlı olsun,
ben yeni kasa 4x4 L200 kullanıyorum, bahsettiğiniz gibi bir problem yok ama iki çekere göre araç biraz daha kasıntılı olarak dönüyor.
Ama servis 4x4 konumunda çok fazla açılı dönmekten kaçınmamı tavsiye etmişti.
Aracınızı şaşmazda şeref oto mits. yetkili servisine gösterebilirsiniz.
Fatih bey 4h modunda istediğiniz gibi ,istediğiniz ortamda ,istediğiniz açıda kullanabilirsiniz.
4Hlc ve 4Llc modlarında lsd devrede olduğundan, kuru zeminde açılı dönmekten kaçının
Ben kış mevsiminde her zaman 4H modunda kullanıyorum.

lokosit' Alıntı:
Fatih bey 4h modunda istediğiniz gibi ,istediğiniz ortamda ,istediğiniz açıda kullanabilirsiniz.
4Hlc ve 4Llc modlarında lsd devrede olduğundan, kuru zeminde açılı dönmekten kaçının
Ben kış mevsiminde her zaman 4H modunda kullanıyorum.

Evet belirtmeyi unutmuşum, modlar arasında farklılıklar var, çok teşekkürler uyarınız için :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,029
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR