Ynt: L200 Bigfoot
Arkadaşlar, araç yükseltme konusunda biraz detay vermek istiyorum,
ne yazıkki istediğimiz boyutta takoz yaptırıp aracı yükseltemiyoruz.
son zamanlarda bu konuda birkaç özel mesaj aldım açıklık getireyim.
Ön tarafın yükselmesi biraz karışık 2-2.5 cm lik takoz pek bi problem yaratmıyo zıplama konusunda ama 4 cm i geçerseniz inanılmaz bir sertleşme oluyor ve zıplamaktan helak oluyorsunuz.
Bizim araçlarda buna neden olan şey wishbone ların bir esneme limiti olması biyere kadar esnedikten sonra alttaki bumb-stoplara dayanıyor ve aracın çukurlara girdiğinde yaylanmasını ve lastiklerin yukarı aşağı hareket etmesini sağlayan wishbone denen "V" şeklindeki kollar üstten amortisör alttan ise bu dediğim durdurucular arasında sıkışık yukarı aşağı hareket edemez hale geliyor.
Bildiğiniz gibi üstüste duran 2 adet wishbone var her bir tarafta, üstteki wishbone ile onun disklerle bağlandığı yer arasına 2-3 cm lik bir takoz daha yaptırmanız lazım ki wishbone bumb-stop a yaklaşmasın, biraz daha mesafesi olsun.
Arka amortisörlerde ise amortisörü uzatmak yada uzunlarıyla değiştirmek gerekiyor, ben kendi amortisörünün uçlarındaki yuvarlak halkalara birer tane daha halka kaynattırıp (çıkma iki amortisörden kesip) bağlantıları oradan yaptım. buda bana 7cm ekstra hareket alanı bırakmış oldu. hiç problemsiz kullanıyorum şu an.