<div class="bbWrapper"><b>Ynt: L200 Güç Artırımı (chip tuning, powerbox vs)</b><br />
<br />
Arkadaşlar merhaba,<br />
Racechip pro uygulayalı 1 hafta oldu. İlk takıldıktan şu ana kadar kullanma kılavuzunda ne yazıyorsa uymaya çalıştım. Kaydedilmesi gereken km değerini malesef tuturamadım, nefsime hakim olamadım ve yaklaşık 50-60km de bir arttırım yaptım. Şu an 1.Nolu Güç Podu "D", Devir Podu ise "8"de. Yani kısaca D8 diyebiliriz.D ortalama bir değer.Ancak devir değeri olan 8 en düşük değer.<br />
Unutmadan tekrar paylaşmakta fayda var,Drakebox'da 750km gidilen durumda sanki chip yokmuş gibi 650'yi zor görür oldu Racechips pro'yu taktıktan sonra. Yani Racechipte şu anki düzende tasarrufu konuşamıyorum.<br />
Devir değerinde de(2.pod) öyle çok çok bir fark göremedim.En düşük değerde olmasına rağmen 1600rpm den başlayan ancak gene de 1900 gibi hırçınlaşan bir düzen mevcut.Yanlız geçiş, yani devir artış süresi değişti.Devir saati gaz pedalına hafif bir yüklenme ile 1-2 saniyede 4000rpme fırlıyor.Bu size güzel gibi gelebilir ancak bu gücü yere nasıl ilettiğinize bağlı.Geçen yazmıştım, AntiPatinaj ışığı yılbaşı ağacı gibi yanıp duruyor. 4x4 kullanımda bu durum daha güvenli bir hal alıyor. 4x2 ve özellikle ASTC olmayan araçlar dikkat.!!!<br />
<br />
Kalkış,ara hızlanma felaket değişti.Kara duman yok.Dün 4x4 te 130-140km ye kadar yüklendim kalkıştan sonra."Ne güzel hızlandı kaça çıkacak derken" bir vites daha varmış onu atınca ve km kadranını aynı hızda yükselişine devam ederken görünce ayağımı gazdan çektim.Benim kullanım karakterime çok uygun olmayacak şekilde serileşti araç. Tork konusu memnunluk verici.Kalkıştan itibaren kara duman atmadı.Bu durumu gözlemliyorum acaba ilerde atmaya başlayacak mı diye.Herhangi bir hararet ve ilk aldığımda 2-3 kademe yükseltince ekrana gelen "Ateşleme Hatası" uyarısı da artık gelmiyor.Çünkü bu hatayı takiben chipi ilk aldığım konuma getirerek 50-60km de bir motor soğukken chip arttırımını yapıyorum.<br />
<br />
Gelelim yakış mevzuuna.Şehir içi seri kullanımda 10,5 lt gibi değerler görüyorum.Bu durum sakin kullanımda 9-9,5lt arası değişiyor.Chip takılmadan önce de bu değerleri gözlüyordum.Ancak hatırlatmakta fayda var o çıkarttığım karaduman attıran Drakebox chipi uygulamasından sonra uzun yolda 6,7lt şehir içinde 7-8lt arası değerler görüyordum.Sonuç olarak kullanmakta olduğum chipin hali hazırdaki değerleri ile bir yakıt tasarrufu sağladığı söylenemez.Araç donanımları ile uygun çalıştığı, sürüş yumuşaklığından bir şey kaybetmediğini söyleyebilirim.Zaman zaman güç değerini arttıracağım, bu şekilde az da olsa üst değerlerde yakıt tasarrufunu da yakalayacağımı ümid ediyorum.Umarım uzun vadeli kulanımda chip araç çalışma düzenini değiştirmez çünkü şu günkü kullanımdan bile fevkelade memnunum.<br />
<br />
Ertuğrul telefondan bir muhataba ulaşabildin mi? Sorun ne durumda paylaşırsan sevinirim.<br />
<br />
Herkese güvenli kmler dilerim.<br />
<br />
Selamlar</div>