Duman atması normal değil.Bir kaç ayarsızlıktan olmuştur diye düşünüyorum.Siyah duman zengin karışım yani yakıtın verimli kullanılmadığı anlamına gelir. Sadece performanslı kullandığınızda oluyorsa dert etmeyin bir arıza olduğunu sanmıyorum. Soğukken de yapıyorsa turboyu kontrol ettirirseniz iyi olabilir.Göstermekte fayda var elbete.Ben hiç yaşamadım.Bu hafta sonu yakıt valfi (akünün altında hemen),EGR valfini temizlettim çekişi inanılmaz değişti.Kaldıki benim lastiklerim 305/70/16 bu temizlikten sonra sarfiyatım birazcık daha farkedecek sanırım 100km'de 0,5lt oynar.Usta her 10.000 km'de EGR 'yi ve yakıt valfini temizlet dedi.Rally ART alacağım demişsiniz ama iki konuda bilgi vereyim;
1- Rally ART'ın motor ve şase numaranıza göre program yüklenerek sadece sizin aracınıza özel programlanması lazım,(Aracınız Temsa'dan Rally ART'sız çıtığı için bu program karşılığında TEMSA sizden ücret alacak.)
2-Bir dönem Rally ART kitli araçlarda hararet problemleri yaşandı.Aracınıza alacağınız kite hangi versiyon program yükleneck alırsanız şayet sorun.
Yakıt konusuna gelince bu araçlar 2500 cc ve neredeyse 2 ton.Az yakmasını beklemek endamına ve gücüne ayıp olur.Ama çok yakıttan kasıt 12-15 LT arasıysa evet bir düzensizlik vardır derim.
Başka problemleriniz olursa çekinmeden sorun.6 aydır.Bu aracı kullanıyorum.Ama yurt içi yurt dışı blog okumaktan ustalara sormaktan epeyce bir bilgi sahibi oldum.Selamlar.