Lada Samara ile Hafta Sonu Gezisi (14 Şubat 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SUVARİ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,262
S

SUVARİ

Ziyaretçi
Havanın elverişli olduğunu görünce dayanamayıp çıktım yola............İşte bir kaç fotoğraf.

[attachment=1]
[attachment=2]

Çevreye duyarlı vatandaşlar çöplerini belirli bir çukura biriktirmişler. Bunlar güzel şeyler.

[attachment=3]

IMG0075A.jpg

IMG0090A.jpg

IMG0089A.jpg

Etiketler
Ynt: Lada Samara ile Hafta Sonu Gezisi (14 Şubat 2010)

Zirvelerde kar vardı görülmeye değer manzaralardı fakat uzak çıkmış.

[attachment=1]

Mangal için yer arayışı.........

[attachment=2]

Sonunda dere kenarında karar kılındı...

[attachment=3]

IMG0094A.jpg

IMG0101A.jpg

IMG0102A.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

Arkadaşlar aşağılarda hava çok güzeldi görüş çok netti. Fakat rakım yükseldikçe hafif puslu bir görüş hakim oldu. O yüzden fotoğraflarda tam ışık sağlayamadım.

Umarım beğenmişsinizdir.

[attachment=3]

IMG0076A.jpg

IMG0092A.jpg

IMG0087A.jpg

Ve dönüş için yola çıkış.....

[attachment=1]

Aslında aracı land rover'e çevirmeyi düşünüyorum fakat yakıtının lada'nın 3 katı olduğunu bilmek canımı sıkıyor.

IMG0096A.jpg

teşekkürler güzel karaler ama o çöpler bence orada olmamalıydı. Orada biriktireceklerine bağaja atıp getirselerdi şehir merkezine çöplüğe giderdi.

Çok haklısın kardeşim, aynı şeyleri bende düşündüm.

Hatta yakmayı düşündüm ama hava rutubetliydi ve islaktılar....fakat çok geniş mesafelerde dahi hiç çöp atılmamış, başka insanlarda vardı buna özen gösterilmesi
beni mutlu etti.

e yani ortalığa atmaktan çok iyidir ama ben çöplerimi geri evimin önüne getiriyorum bana en mantıklısı bu geliyor... :smiley:

Valla ben bu konuda biraz fazla titizim....Hemen toplu halde münasip bir şekilde yakıyorum yoksa kafama takılıyor..............

En kötüsü ise pet şişe ve naylon atıklar. Düşünebiliyor musun bir pet şişe denize veya göle atılsa 75 yılda çürüyebiliyormuş, toprak altında biraz daha kısa......Yani doğa bunları
yok edemiyor.

S.n SUVARİ şu anda benim gezimi izlemeye gelince bende ona misafir gideyim dedim ve paylaşım için teşekkür ederken çöp olayına değinmeden geçemiyeceğim. İnanın şu 60 gün 5 bin kmlik uzun gezimde eşim ile beni en çok üzen şey rastgele ortalığa atılan çöpve içki şişeleri oldu. zaten zaman zaman yazı dizimde bunlara sık sık değinmek istiyorum hatta bazılarının resimlerinide çekmiş bulunuyorum umarım bazı şeylere dikkat çekip faydalı olabilirsek ne mutlu türküm diyene diyebileceğiz.
saygılarımla

Sayın Kemal bey, bende gezi notlarımı yeri ve zamanı geldikçe sizlerle paylaşacağım.

Çevre olayına gelince size katılıyorum. O toplanmış çöp olayını özellikle örnek olması için koydum. Yoksa ben ve ailem de, tabiki sizin gibilerde bu konudan rahatsız.

Ama madem doğa ve insan severler bir araya geliyoruz bunun bir amacı olmalı..........................Önce biz örnek olmalıyız (Acizane olarak) ve güzel davranışları

fotoğraflayıp yayınlamalıyız.... Ben böyle düşünüyorum.

SÜVARİ' Alıntı:
Valla ben bu konuda biraz fazla titizim....Hemen toplu halde münasip bir şekilde yakıyorum yoksa kafama takılıyor..............

En kötüsü ise pet şişe ve naylon atıklar. Düşünebiliyor musun bir pet şişe denize veya göle atılsa 75 yılda çürüyebiliyormuş, toprak altında biraz daha kısa......Yani doğa bunları
yok edemiyor.

Sayin Talha bey;

Yanlis anlamazsaniz size bu konudaki nacizane gorusumu belirtmek isterim. Coplerinizi orda birakirsaniz cok uzun surede yok olurlar bu dogru, fakat eger yakarsanizda biranda ortadan kaybolsalarda, atmosferimize carbon monoksit ve carbon dioksit salmis oluyorsunuz. Dunyamizda yasanan kuresel isinmanin en onemli sebebi bu gazlardir. Diyeceksiniz ki onca fabrika varken bundan birsey olmaz. Ama herkes boyle yapsa hergun kac metre kup gaz salinir dusunsenize. Bu konuda en guzeli yapilacak sey evinize getirerek diger coplerle birlikte atmaktir. Boylelikle eger sehrinizde aritma ve ayirma tesisi varsa bu copler ayrilacak plastikler, kagitlar, camlar tekrar tekrar kullanilacaktir. Malesef bu konuda avrupadan cok geriyiz. Avrupali coplerini 3 ayri sekilde atiyor ve belediyelerde 3 ayri aracla topluyor.Bunlar bitkesel atik, plastik ve genel cop. Camlari ile evlerde biriktirip camlarin geri donusum kutularina atiyorlar. Eskiden Ankara ve istanbul gibi kentlerimizdede bu tarz toplama kutulari vardi ama kimse kullanmadi simdilerde pek yok olanlarda atil durumdalar. Cok yazik diyorum guzel ulkeme. Ayni cam ayni sise yuzlerce kez tekrar tekrar kullanilabilecekken biz surekli yeniden ureterek bosuna para harciyoruz.

Talha bey paylaşım için teşekkürler
Çöp konusunda bişey söylememe gerek yok arakadaşlarla hemfikirim hiç görmesek çok daha iyi olurdu
Birde yanlış anlamayın gezinizde yer belirtmemişiniz paylaşırsanız sevinirim

Arkadaşlar görüşleriniz için teşekkür ederim. Dikkate almak görevimiz.

Buralar neresi? sorusunu artık söylesem iyi olur. Isparta-Keçiborlu Tekke dağı mevkiii. Buralar çok güzel ve ulaşımı kolay yerlerdir.
Fakat geçen zamanda 54 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, yolcu uçağının düştüğü yer. (o civarlar) İnsanların internetten acılarını tekrar yaşatmamak için isim vermeden konuyu açtım.

Bu yüzden başlık vervedim, diğer gezi notlarımda vereceğim.

İlginize teşekkür ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,144
Kayıtlı Üye Sayımız
166,867
Kaydolan Son Üyemiz
METEK

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR