Land Alamamanın Hikayesi :(

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bymuammer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,683

bymuammer

Kamp II
Yer
Elazığ
merhaba....

arkadaşlar dün başıma gelen olayı sizinle paylaşmak istedim. Elazığda yani yaşadığım memlektte sağlık bakanlığının ambulansları vardı uzun zamandır takip ediyordum. ihalesi dündü. çok uzun zamandır tek hayalim bi land alabilmekti ve bunun için birikim yapıyorum kendi çapımda. 3.000 liradan teklife çıktı ve 3-4 tanesi çok temizdi araçların. bende bana 4 liraya felan malolur daha sonrada param oldukça sağını solunu toplayacaktım. İnsanlar alanya - ankaradan gelip aldılar ama ben burda alamadım :( gerçekten moralim çok bozuldu halen kendime gelemedim içime oturdu. asıl içime oturan insanların bu kadar adileşmesi gelin anlaşalım dediler - tabiki dedim bende ama ben yanlış anlamışım tabiki :smiley: ben hani aramızda araçları paylaşacaz kimse kimsenin aracına girmeyecek diye düşündüm (tabiki insanlık için) ama öyle değilmiş ortaya para bırakılacakmış almak isteyenler yani benle başka bi kullanıcı arkadaş daha oda antalyadan gelmişti sadece ikimiz. gerçekten çok iğrençti hele bi ikitane daha adam vardıki onlar teminat bile yatırmamışlar avantamızı verin yokta gireriz ihaleye diyorlardı tabi üstü kapalı şöyle bir baktım insan olamazlardı bunlar. sonuçta ticaretinde bir şerefi vardır ama bu adamlar onu bile yapamıyorlardı. neyse fazla uzatmayayım tabiki alamadık bize yedirmediler. :( dışarıdan bu fiyatlara bir land almam hayal ancak zaten.

arkadaşlar uzun bir süre bu siteye giremeyecem sanırım. çünkü girdikçe gerçekten çok moralim bozuluyor. ama çok güzel bir siteydi yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Ynt: Land Alamamanın Hikayesi :(

geçmiş olsun ama nasıl yedirmediler ihale teklif usulü ile yoksa açık artırmaylamı satıldı tasişte yani gümrük ihalelerinde böyle birşey yok parayı çok veren aracı alır siz bu ihalede daha fazla para verip alabilirdiniz çünkü digerlerinin birde nakliye masrafları var olayı biraz daha net anlatırsanız merakımızı gidermiş olursunuz

arkadaş defender bi hastalıktır vazgeçemeyeceksin ben yaklaşı 11 ay bu arabayı aradım ve buldum umudunu yitirme mart ayını bekle

Merhaba Öyle hemen pes etmek yok bende land rover hastasıyım zate uzun zamandır degışik modellerde birkaç tane sahip oldum aynı seyler bizimde başımıza geldi ama yılmadan bekledık 2. ihalede aldık sonra birtanedaha aldık ikisinide topladık paşalar gibi geziyor off roat yapıyoruz.
yeni ihaleler illaki olur takip et bu sana tecrube olsun birdahakı sefere işanlah.

bymuammer' Alıntı:
merhaba....

arkadaşlar dün başıma gelen olayı sizinle paylaşmak istedim. Elazığda yani yaşadığım memlektte sağlık bakanlığının ambulansları vardı uzun zamandır takip ediyordum. ihalesi dündü. çok uzun zamandır tek hayalim bi land alabilmekti ve bunun için birikim yapıyorum kendi çapımda. 3.000 liradan teklife çıktı ve 3-4 tanesi çok temizdi araçların. bende bana 4 liraya felan malolur daha sonrada param oldukça sağını solunu toplayacaktım. İnsanlar alanya - ankaradan gelip aldılar ama ben burda alamadım :( gerçekten moralim çok bozuldu halen kendime gelemedim içime oturdu. asıl içime oturan insanların bu kadar adileşmesi gelin anlaşalım dediler - tabiki dedim bende ama ben yanlış anlamışım tabiki :smiley: ben hani aramızda araçları paylaşacaz kimse kimsenin aracına girmeyecek diye düşündüm (tabiki insanlık için) ama öyle değilmiş ortaya para bırakılacakmış almak isteyenler yani benle başka bi kullanıcı arkadaş daha oda antalyadan gelmişti sadece ikimiz. gerçekten çok iğrençti hele bi ikitane daha adam vardıki onlar teminat bile yatırmamışlar avantamızı verin yokta gireriz ihaleye diyorlardı tabi üstü kapalı şöyle bir baktım insan olamazlardı bunlar. sonuçta ticaretinde bir şerefi vardır ama bu adamlar onu bile yapamıyorlardı. neyse fazla uzatmayayım tabiki alamadık bize yedirmediler. :( dışarıdan bu fiyatlara bir land almam hayal ancak zaten.

arkadaşlar uzun bir süre bu siteye giremeyecem sanırım. çünkü girdikçe gerçekten çok moralim bozuluyor. ama çok güzel bir siteydi yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
İhaledeki olan biteni pek anlamadım konuyu biraz daha açarmısın bende araştırma safhasındayım. Teceübemiz olur hiç olmassa

millet bizlerin hayatımızda bir kere hayalimizdeki aracı almak için girdiği ihale işine ayda 3-5 giriyor çünkü geçimini bu şekilde sağlıyor tabi dolayısıyla da işin tüm inceliklerini (!) biliyor ve ortadaki malı bize yedirmiyor. ilkinde olmayabilir ama umarım sonrakilerde bir defender sahibi olursunuz.

pancarmotorcu' Alıntı:
geçmiş olsun ama nasıl yedirmediler ihale teklif usulü ile yoksa açık artırmaylamı satıldı tasişte yani gümrük ihalelerinde böyle birşey yok parayı çok veren aracı alır siz bu ihalede daha fazla para verip alabilirdiniz çünkü digerlerinin birde nakliye masrafları var olayı biraz daha net anlatırsanız merakımızı gidermiş olursunuz

yani adamlar yabize para ver senin aracına girmeyelim yada sana bırakmayız bu aracı 20 milyara kadar alırız dediler bende iyi alın sizin olsun dedim ne diyebilirim ki bütçem dardı. evet haklısınız sanırım pes etmeyecem ama ihaleye girmem bir daha tüm moralim sırıfa indi kaç gündür hem alamadığımdan hemde ordaki insanların tutum ve davranışlarından.

veli abi bence hiç uğraşma ihaleyle felan normal dışarıdan almak daha mantıklı ben çok araştırdım eğer alınabilirse mantıklı ama elazığda ihaleye gelenler biz nerde land olursa oraya gidiyoruz ve alıyoruz dediler bu işin ticaretini yapıyorlarmış alıp eski araçları toparlayıp satıyorlarmış.

arif abi bu arada mart ayında ne olacak abi.

şöyle ucuz bir land defender 110 benzinlide olsa olur toparlanabilecek bir araç olursa haber verirseniz sevinirim. max fiyat 4.000 4.500 bundan fazlasını çıkaramıyorum evli olunca olmuyor işte bekar olsaydım şimki kesin almıştım bir tane :smiley: olmadı bi kaç yıl daha biriktirir öyle alırım. ama alacam eninde sonunda inşallah. çünkü tek hayalim bu yıllardır.

şuba ayında yeni ke ihaleleri var mart ayında 3500 ytl parakende satış olacak umudunu yitirme hazırlığını yap hurdasan genekmüdür muavini yakın ahbabımın abisi

Devlet ihalelerinde bu tarz satici gorunumundeki SISIRICILER olabilir. Ya SAKALlarini alip cekilirler yada camur gibi bulasirlar. Maalesef elleri de uzundur. CAKAL ( Bu tabiri kullanirken, asil cakal turunden de ozur dilemek isterim.) olduklari icin,sizin de cakal olmaniz lazim. Tecrube ile bertaraf edilebilirler,ama zordur. Insanin yazarken bile siniri bozuluyor,bir de orada olmak ne kadar zor olsa gerek. Gecmis olsun Muammer Bey,cok uzuldum. Arkadaslarin dedikleri gibi meydani bir iki CAKAL'a mi birakalim,denemeye devam. Sonucta,yanilmiyorsam siz Elazig'in yerlisisiniz, size COKEMEZLER. Yalniz kucuk bir not daha eklemek isterim. En nihayetinde hepimizin ailesi var, dikkat etmek lazim. Zira gozlerini para burumustur, pek yigitlikten anlamazlar. Selamlar.

sağol gökhan abi. haklısınız sanki o an ordaymışssınız gibi tarif ettiniz inanınki. hayırlısı dedik zaten abi. deniyecem takibki abi.

bugün ankaradan biriyle görüştüm elinde 150 den fazla land varmı 4-5 lira istiyor tek kabin çekme belgeli onlara bi gidip bakayımmı temiz birşey çıkarmı dersiniz abi. sahibnden.comda var araçlar çalışır durumdaydış.

eğer ankarada görüştüğün kişi murat taşçı ise sahibinden.com dan boşuna gitme ben orada 250 kadar araç varken gittim adam mke son ihaleyi kilo işi almış ve hani gökan beyin tabiri ile çakal var ya bu adam onun daha beteri bi adamdır ilk yaparız ederiz parçadan yardımcı oluruz dedi oraya gittim malatyalılar karşıma çıktı muhatabım oldu az kalsın belimden çıkarıp vuracaktım adamı ama yılma benimkinin bugün boyası vuruldu 2 haftası kadar kaldı.

Bu adamlarin arabadan anladiklari falan yok,sadece Arif Bey'in dedigi gibi kilo isi arac alip, biraz susleyip yada susleyebilecegini vaadedip satiyorlar. Arac alimini en iyisi isi bilen bir uzman ile yapmak, sanirim daha iyi olacak Muammer Bey. Bu formdan orendigim kadariyla Ivedik, Land Rover ve Unimog icin en iyi kaynaklardan biriymis. Arkadaslardan bir cogunun da burada tanidiklari ustalar ve esnaflar var. Taniyan arkadaslar eger bir adres gosterirlerse cok cok iyi olur. Ihaleden arac almaya gelince, kalabalik girmek sanirim daha caydirici olur ama dedigim gibi once bir Ivedik'i yoklarsaniz belki basinizi agritmayarak, birkac Defender bulursunuz. Rastgele diyeyim simdiden. Selamlar.

abi linki burada acaba aynı kişidenmi bahsediyoruz

http://www.sahibinden.com/defender_110_dizel_4_5_milyar_calisir_yurur_WQQaXQQ8422481WQQpXQQdisplayitem

gökhan abi teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. biraz araştırdım oraları onlarda benim bütçemi bayağı aşıyor abi maalesef

:smiley:

Muammer Bey ilana bayildim. "kazasız..2.5 dizel motorları 4 çeker artı takvileyi..5 ileri" cumlesine baktigimizda -ki benim Defender'im maalesef yok,sadece meraklisi olarak ilgileniyorum- saticinin ne sattigini bilmedigi ortada. Bu ilan yanlis hatirlamiyorsam yaklasik 1-2 aydir yururlukte. Itibar etmemenizi tavsiye ederim. Forumdan Unimog sahibi Nadir Bey Ivedik konusunda sanirim en bilgili forum uyelerinden birisi. Sesimizi duyarsa, size gonulden yardim edecektir. Ayrica Defender sahibi Reha Bey'in de soyleyecek cok seyi vardir. Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.