Land Cruiser GX-R

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan R.Tamer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,386

R.Tamer

Yeni Üye
Yer
ANKARA
hayatimda ilk defa faydali olabilecegini dusundugum bi forum sitesi buldum. tebrik etmek lazım, cok basarili.
bu arac hakkinda bilgisi olan var mi merak ediyorum cunku kimseyi bulamadigim icin artik satiyorum...

Etiketler
Ynt: Land Cruiser GX-R

Aramıza hoşgeldiniz.Neden satıyorsunuz..Off-Road gezilerinde grup bulamadığınız için mi?

Hosbulduk.Aslinda daha sizinle ya da herhangi bir grupla off-road gezilerine katilabilme luksum olmadi cunku isim geregi bulundugum yerden cok fazla uzaklasamiyorum ama sizlerede imrenmiyor degilim. Satiyorum cunku ozelliklerinin yarisini bile kullanmiyorumdur ben. Ihtiyaci olan insanlarin elinde olmasi daha dogru gibi geliyor...icini gormek ya da ozelliklerini ogrenmek isterseniz istediginiz zaman verebilirim

O zaman bu başlığınızı Satılık vasıtalar bölümüne alalım.Sizde satış ile alakalı gerekli açıklamaları yaparsınız.
Çünkü bu bölüm araçlar hakkında yazışılan teknik bölüm.

aracınız standart haliyle de çok üst düzey bir araç bence kullanma kılavuzundan ve buradan yardımlar alarak ufak ufak deneyin pişman olmazsınız :smiley: herkes böyle başlamıştır bu işe, GX-R yi duymadım hiç motor nedir dizel mi benzinli V8 mi?

benim bu bolume yazmamda ki asil amac teknik bilgi icindi. satmak icin cok da acele etmiyorum :smiley: Araba dubai den geldi ve yaklasik 5 senedir de bende. 4500 cc dizel V6 185 hp ve 490000 km de ama daha kiz gibi. 1000000 km ye kadar ellemem heralde. tek sikintim bu aralar yaktigi mazot. sebebini bulmak istiyorum. araba cift depo. 90 lt ana ve 60 lt yedek depo. ben bu iki depo mazotla 1300 km yapıyordum ama artik 1000 km den fazla yapmiyor. nedenini biliyor olabilir misiniz?

Ortalama bir Discovery harcaması....

Aracınız sanırım atmosferik motorlu, dolayısıyla enjektörler akla geliyor, hava filtresi önemli farklara sebep olabiliyor.
Ben genelde arabanın menzili 100 km azaldı mı hemen hava filtresini değiştiriyorum. Ancak benim aracım turbodizel,
havafiltresi çok etkiliyor turbo olunca.

enjektor memelerini degistirdim ama yeterli diil mi? ayrica bu arabanin hava emisi sag kaportanin icinden.silindir seklinde iki tup var, ilkinin onunde sabit pervane gorunumlu bi sey, onun cikisinda t var. biri hava filtresine digeri de yine silindir seklinde cikisi olmayan bi ktuya gidiyor. hepsini sik sik temizliyorum...

Enjektör memesini değiştirmek doğru ama pek yetmiyor. Motor içindeki pisliklerde sürtünmeyi dolayısıyla yakışı arttırarak menzili düşürüyor.Motor yağına eklenen katkılarla ki bunlar heryerde bulunanlar değilde biraz daha özel şu an markasını çıkartamadığım bir üründür, bu pisliklerin yapışması engellenerek sürtünme azaltılıyor. BU uygulamadan sonra tabiki yağı ve filtresini değiştirmek tavsiye ediliyor. Birde hava filtresini benimde bazen yaptığım gibi basınçlı hava ile temizlemek yerine doğrudan değiştirmek lazım.
Bu arada aracınızın fotoğraflarını eklerseniz sevinirim. Motorunda fotoğraflarını rica edeceğim.

Ustad merhaba, ben bir LC hastasi olarak yaklasik 1 yildir temiz bir 80 VX ariyorum,
piyasa malum, ya bakanlik cikisli ya da baraj cikisli yorgun araclar. Aracinizi gezinirken
tesadufi gordum. Satmayi dusunurseniz ilgileniyorum. Tekrar yazisiriz ama uzun zamandir
yazmiyosunuz galiba...
Selamlar...

Sn. tarikserin aramıza hoşgeldiniz..Diğer arkadaşlarımızın sizi daha iyi tanıyabilmeleri için off-road bölümümde yer alan
''Tanışma Köşesi'' 'nde kendinizi tanıtabilirseniz memnun oluruz.
Saygılar..
Link aşağıdadır :

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9726.0

Merhaba biraz geç gödüm ama, aracınız dizel ise 4.5 değildir, 4.2 Turbolu veya Turbosuzdur, Turbolunun gücü 205 beygir civarı, Aşağıda teknik özellikleri var, 4500 V6 lar benzin , 4.2 Dizel olanlar V değil düz 6 silindir.

GENERAL
Body type SUV&Offroad
Drive FULL 4WD
Transmission Electronic control type 4 speed automatic (ECT-i)
Displacement, cc 4163
Frame KG-HDJ101K-RNPGZ-G
Price of new car, thousands yen (Tokyo area) 4430 (~$36900)

SPECIFICATION (SPECS)
EXTERIOR

Exterior dimensions (LxWxH), mm 5125 x 1940 x 1890
Interior dimensions (LxWxH), mm
Wheel base, mm 2850
Treads (F/R), mm 1620 / 1615
Ground clearance, mm 220
Curb vehicle weight, kg 2570
Gross vehicle weight, kg
Seating capacity, persons 5
Doors number 5
Min.turning radius, m 5.9
Fuel tank capacity, l 96

ENGINE

Displacement, cc 4163
Engine model 1HD-FTE
Max.power (Net), kw(PS)/rpm 205 ps (150.78 kw) / 3400 rpm
Max.torque(Net), N*m(kg*m)/rpm 44.0 kg*m (431.49 N*m) / 1800 rpm
Power density 12.54
Engine type Water cooling serial 6 cylinder OHC24 valve IC turbo
Engine information
Fuel system Electronic control type distributor type pump
Turbocharger Turbo with intercooler
Fuel type Diesel
LEV system (Low emission vehicle) No
Compression ratio 18.8
Bore, mm 94
Stroke, mm 100
Final gear ratio
Fuel consumption at 10-15 modes, l/100km
Fuel consumption at 60 km/h, l/100km

CHASSIS / TRANSMISSION

Power steering Yes
Tires size, front 275/70R16
Tires size rear 275/70R16
Braking system, front Ventilated disk
Braking system, rear Ventilated disk
Suspension system, front Double wishbone type independent suspension
Suspension system, rear The trailing link axle type spring (stabilizer attaching)

EQUIPMENT
EXTERIOR EQUIPMENT

Sunroof / Moonroof Single
Front fog lamp Present
Rear fog lamp Not Present
Xenon headlight (Discharge lamp) Not Present
Projector headlight Not Present
Rear wiper Present
Front spoiler Option
Rear or roof spoiler Option
ABS (Antilock brake system) Present
TCS (Traction control system) Not Present
LSD (Limited slip differential) Present
Privacy glass Present
UV cutting glass Present
Aluminium wheel 16inch standard

INTERIOR EQUIPMENT
Air conditioner Full automatic
Wood panel Present
Cruise control Present
Centralized door lock Present
Power window Present
Steering wheel telescopic Not Present
Steering wheel tilt Present
Leather steering wheel Present
Power front seat Option
Power rear seat Not Present
Leather seat Option
Falling down type rear seat Divided type
Child seat fixed with seat belt Present
Rear ELR3 point seat belt Present
Front seat pretensioner seat belt Present
Fourth limited front seat belt Present
Side impact bar Present
Airbag (Driver) Present
Airbag (Passenger) Present
Airbag (Side) Not Present
Audio deck AM/FM radio equipped cassette player
CD-player Single equipment
Car navigation system Option

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,058
Kayıtlı Üye Sayımız
166,805
Kaydolan Son Üyemiz
huseyin.sami.sari@gm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR