Öncelikle arabaya karşıdan yani yüzünüzü döndüğünüzde arbanın önü size bakıcak şekilde yön tarifi yapıyorum.
Arabanın sizin solunuzda kalan kısmında ön ve arka kapıların ortasında kalan bölümünhizzasında , arabanın altında ön ve arka kısmına ace yağını dağıtan ünite var. Motor kapağını açtığınızda şağ tarafta kalan 2 tane kapağı olan bir yağ haznesi var biri direksiyon diğeri ace sistemi için. Kapakların üzerinde hagisini olduğuna dair şekilleri var. Ace motoru tam ortadaki soğutma pervanesinin sağ altına denk geliyor. Motoru direk görmek mümkün değil altta kalıyor.
Sistem motor yağ haznesinden yağı çekip ısıtıp ön pistona ve aynı zamanda arka pistona ara ünite vasıtası ile gönderiyor. Ara ünite aynı zamanda basıncı ve yağ miktarını kontrol ediyor.
Yağ haznesinde eskilme var ise bir yerlerde kaçak var demektir.
ilk önce kaçak için bence piston bağlantılarındaki fotosunu gönderdiğim pulun yerleri kontrol edilmeli .Sistemim boruları büyük bir kısmı metal. Sistemin motor ve haze arayı ise plastik hortum. Ön sol tarafta akü haznesinin altından ön ace piston hortumları geçiyor.yani özet
hazne , ace motoru, dağıtım ünitesi, eş zamanlı pistonlar. benim anladığım bu.bu arada anti roll larınızı kontrol edin eğer onlar da sıkıntı var ise aşırı basınçtan pistonlar tahliye yapıyor ve bu tahliye benim yaşatığım fotosunu gönderdiğim pulların plastik kısımlarının işlevselliğini kaybettiriyor.
Ace lambası sarı yanınca sanırım yağ kaybı , yağ sızıntı, yağ eksilmesi anlamında BENCE
Ace lambası kırmızı olunca lıkır lıkır akıtıyor , ace motoru arızasıi, ara dağıtıcı ünite sıkıntısı var demek BENCE.
Ara dağıtıcı ünite de sensörleri var onlarda arıza yapabiliyor ve de ucuz değiller.
Sistem otomatik çalıştığı için testi kullanırken yapılabiliyor BENCE.
ön sistem
modül filtre
motor