Land Rover Defender 110 LPG Dönüşümü ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atasoykaya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,176

atasoykaya

Ana Kamp
Yer
manisa
Arkadaşlar 92 model 110.83 Ambulanstan bozma benzinli Defender'e LPG taktırmak istiyorum. Çok çeşit ve çok marka var. Herkes de birşeyler diyor. Ne tavsiye edersiniz. Eğer biliyorsanız fiyatlarını da eklerseniz sevinirim. Teşekkürler...

Etiketler
Ynt: Land Rover Defender 110 LPG Dönüşümü ?..

selam atasoykaya
biz defender'ımıza brc taktırdık performansı çok iyi depodan beyine gelen boruları 8 lik borudan yaptırdık normalde 6lık takıyorlar arazide boğulma yada çekişten düşme yok komple sistem bize 500 tl ye maloldu

Beyine giden borunun çapı önemli uyarı için teşekkürler aklıma gelmemişti. Depoyu bagaja mı koydunuz.

60 litrelik silindir depoyu bagajda iki lastiğin arasına koydurdum.Dolum ağzınıda arka tamponda römork soketleri için bir yer var oraya taktık çok güzel oldu unutmadan söyleyim beyni 100 A taktırdım bu 140 bg araçlara kadar sorun çıkarmıyormuş ben problemsiz kullanıyorum tek derdim km de 50 kr lpg yakıyor ben de bunu çözemiyorum

sıralı sistemlerde araç benzinle kullanırsanız kaç lt yakıyorsa %20 fazla lpg yakıyor diyorlarki benim aracım için değerler doğru...

ben disco ile şehir içinde 80-120 km arası süratlerde 18-22 lt arası lpg harcıyorum (marka BRC - motor 3,9 V8 - 29" lastik - otomatik vites)

ikinci aracımda Atiker marka sistem var, motor aynı 3,9 V8 - düz vites, 32" lastiklerle (235/85/16) 46 lt lpg ile yaklaşık 190-210 km arası yol yapıyor

sizin aracınız 2500 cc 4 silindir benzinli ve herhalde eski (sıralı olmayan) lpg sistemi var diye düşünüyorum, eski sistemde de yakışın çok fazla olmaması gerek, km de 500 kuruş yakması demek yaklaşık 32 lt lpg / 100 km demek olurki çok fazla...

bu durumda size önce aracı benzinle kullandığınızda ne yaktığını ölçtün sonra tekrar konuşalım derim...

naci bey
araç bakımını yaptırdım buji , platin vb. değiştirdim en son olarak vosdost arkadaşın dediği gibi karbüratör hava girişini bir miktar kapatıp lpg ayarı yapacağım bildiğiniz başka yöntemleri paylaşırsanız sevinirim

Atasoy bey iyi günler;
Ambulans kasa aracıma izmirde 2-3 yıl önce brc marka lpg taktırdım. O zaman izmirde proje bulmam çok zor olmuştu. 6. sitede lpg montajı yapan bir yere taktırdım. İsterseniz 6 sitedeki lpg takan firmayı size bildiririm. Şuan fiyatı konusunda birşey diyemem.

Buyrun benim :smiley:
avans ayarını kontrol ettirmeyi unutmayın. Ve mutlaka lpg de avans ayarı yaptırın.

vosdost bey size de iyi günler;
İzmir de ki LPG firmasını bildirirseniz sevinirim benim araç da şu anda İzmir'de servisde hafta sonu çıkacak inşallah. Ben Manisa'da oturuyorum aracı da genelde Manisa'da kullanacağımdan LPG'yi Manisa'da taktırırım diye düşünüyordum ama proje gibi sıkıntılar oluyorsa tecrübeli bir serviste taktırmakta yarar var.

Erhan bey
Benim araç ambulans kasa ağır ve hantal olmasına rağmen benzinde şehir içi şehir dışı karışık (arazi hariç) altı ay önceki fiyatlarla 65 krş yakıyordu. Bakımı da yapılmamıştı. Canınızı sıkmak istemem ama LPG'de 50 krş çok. Görüştüğüm bir iki arkadaş 25-30 krş arası yakıyor dedi. Hafta sonu aracım servisten çıkıyor ambulans kasayı attık normal 5 kapılı hale geldi. LPG dönüşümünü de haftaya yaparsam yakıt değerlerini sizinle yaylaşırım.

vereceğiniz bilgileri bekliyorum bu arada haftasonu bende son bakımlarımı yaptırıp tekrar ne yaktığına bakacağım

Sizin için bir ölçü olurmu bilmiyorum ama serii lll le bu hafta sonu 421 km de 119 TL LPG yaktım güzergahta çoğunluk dağ yolu idi (Aladağ gezisi)

119 tl x 100 = 11900 krş

11900 / 421 km = 28,26 krş km yaparki aracı genelde 2 tekerden çekişte kullandıysanız- şahsi fikrim - normal bir değer gibi gözüküyor...

Ynt: Land Rover Defender 110 LPG Dönü?ümü ?..

Telefon numaranizi verirseniz 6. Sitedeki firma hakkinda bilgi verebilirim.
5 kapi icin kasayi nerden ve kaca aldiniz ?
Izmirde hangi usta bu isi yapiyor?

ndoganci' Alıntı:
119 tl x 100 = 11900 krş

11900 / 421 km = 28,26 krş km yaparki aracı genelde 2 tekerden çekişte kullandıysanız- şahsi fikrim - normal bir değer gibi gözüküyor...

Evet Naci bey sürekli iki çerde kullandım ama asfaltta 120-130 km/h la gittik diğer kalan kısmıda dağ yolu idi. Belki daha sakin bir yolculuk yapılsa daha aşağılarada çekmek mümkün olacaktı.

vosdost,
LPG konusunda bu gün Manisa da bir tanıdık buldum büyük ihtimalle burada taktıracağım her arızada İzmir'e gitmek benim için zor olacak. Defenderin kasa işi biraz karışık. Geçen sene maliyeden 2 tane ambulans aldık biri ekonomik ömrünü doldurmuş biri de hurda olarak. Hurda olanı yedek parça olarak düşünüyorduk. Servise hurda olanı verdik üzerine de 2500 TL para karşılığında 5 kapılı hale geldi. Servis hurdayı kaça tuttu bilmiyorum pazarlık bu şekilde gelişti. Aracın normal motor ve yürüyen bakımı içinde 2500 TL ödedik. Kız gibi oldu diye düşünüyoruz :smiley: ama alıp kullanma şansımız daha olmadı. Bütün parçaları servis temin etti ben uğraşmadım. Servis Yıldızkar Otomotiv Land Rover Yetkili servisi. http://www.yildizkar.com siteyi ziyaret ederseniz adres ve telefona ulaşırsınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,715
Kaydolan Son Üyemiz
Turker.E

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR