Land Rover Discovery 4 (2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PrometheusTR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,646
Ynt: Land Rover Discovery 4 (2010)

LR4 Türkiye'de satışa sunulmuş arkadaşlar. Borusan'dan deneme sürüşü daveti geldi. Bugün okuduğum bir araba dergisinde de Borusan'ın reklamı ve LR4 vardı. Kısa süre zarfında yollarda görürüz. Bu aynı zamanda LR3 fiyatlarının 1-2 aya kadar 5-10 bin Euro aşağı düşmesine de sebep olacaktır. Takip edenlere duyurulur.

Etiketler

bence dico3 ün vahşi bir tarafı vardı. her nekadar şehir ciplerine benzese de kafası bozulursa dağlara kaçabilecek gibi bir ruh tasıyordu. bu makyajlı disco 3 ise tam bir ev cipi olmuş. bi far, bi panjur bir arabayı nasıl bu kadar değiştirebilir. Hayret... Bu kadar param olsa alacağım araç disco 4 değil 3 olurdu.... land rover ruhu : )

estetik olarak güzel bence ama araçları bu halleri ile dikiz aynasından bakınca ayırmak zor,birbirine benzer hale geliyorlar
belki aynı pancuru defender e bile uygularlar,içi değişmeye başladı bile
selamlar

Benim dikkatimi çeken RR ile disco arasındaki felsefe farkının ve görünüm farkının ortadan kalkıyor olması.
Freelander, disco ve RR aynı imajı verir oldular adeta.
Freelander ı bayan ya da sıradan şehir adamı aracı, discoyu konforundan vazgeçmeden doğaya atılan şehir adamı, RR yi konfor arayan salon adamının arabası olarak görürdüm. şimdi bunların tamamı konfor arayan şehir adamı arabası oluyorlar gibi geliyor.

Defender olduğu müddetçe içimiz rahat. Umarım bunlar önyargıdır ve zamanla disco 3 ve 4 te çizgideki yerlerini alırlar.

yeniler çıkmadan bile bir eskinin çoğu dış ve iç parçaları aynı idi,bence bu hem üretim çeşitliliğini azaltıyor,aynı olmasa bile şöyle bir an bakıldığında aynı iç şıklığı andırıyor gibi avantajları var
artık çoğu model ve firma rahatlık ,konfora yöneliyor,yeni gc de öyle,pajero öyle v.s
siz kıyıp ister sokun ister sokmayın araziye ama, araçların arazi kabiliyetleri azalmıyor ki,bence hani deyim yerindeyse yiğitlerin yoğurt yemeleri değişmekte,testlerde ve gerçek arazide çok başarılılar,
neyse defender var diyorsunuz ama o da elektronikten nasibini aldı,(tc, gibi),zamanla her şey değişiyor,bakalım görürüz
birde landrover history de okumuştum,defender /series ler den sonra rangerover yapılmasının sebebi,sabahtan akşama kadar çiftlik veya arazide çalışanların(rangerover larıyla)
akşamları rahat ve konfor içerisinde gezmeye,operaya gitmeleri için(aynı rangerover larıyla), o zamanda düşünülmüş veya ihtiyaç duyulmuş
demek istediğim aynı felsefe bugünde var,araçlar görsel olarak benzeyebilirler ama karizmasal olarak apayrılar,adamlar onu bir şekilde sağlıyorlar bence
selamlar

Adnan Çetinel' Alıntı:
Discovery 4 için elektronik katalog.

http://landrover.tagworldwide.com/discovery/100/disco_100_tr_TR.php
teşekkürler
aracı görmeden önce bir fikir sahibi olalım
selamlar

Adnan Çetinel' Alıntı:
Discovery 4 için elektronik katalog.

http://landrover.tagworldwide.com/discovery/100/disco_100_tr_TR.php

3240kg! ve 3.0lt 241HP motora rağmen otoban yakıt tüketimi 8.3lt.... 1500kg'lık bir 1.6lt sedan araç da bu kadar yakıyor..

edaghan' Alıntı:
3240kg! ve 3.0lt 241HP motora rağmen otoban yakıt tüketimi 8.3lt.... 1500kg'lık bir 1.6lt sedan araç da bu kadar yakıyor..
o kadar yakıyor ve verdiği tork nekadar,esasında tork olarak bakarsanız öteki bayağı ekonomik oluyor ve güce hükmetmenin zevkide cabası
ama bunlar araçtaki ileri elektronik,piezo enjektörler v.s sayesinde oluyor,ama yerine göre hard offroad açısından ve bakım maliyetleri insanları tedirgin ediyor,gerçi bazı parçalar için adamlar lifetime diyorlar
selamlar

yunus bager' Alıntı:
Hiç inandırıdı gelmedi bana
benim 1500kg lık aracımada min 5,2lt- max 6,7lt yazıyor ama ben 8.5lt yi hiç düşemedim

benim mekanik sonradan takma motorum otobanda 10.5 yakıyorsa, LR4 8.3 lt olmasın; 9-10 olsun... 241 beygir için gayet iyi bir rakam. :smiley:

edaghan' Alıntı:
benim mekanik sonradan takma motorum otobanda 10.5 yakıyorsa, LR4 8.3 lt olmasın; 9-10 olsun... 241 beygir için gayet iyi bir rakam. :smiley:
Olsun canım bişey dediğimiz yok :smiley: bütün araçlarda aynı şekilde katolok değerlerini görmek mümkün ama o şekilde gidilmez durulur

discovery II den sonra asi çocuk şehirli oldu gibi geliyor bana

iş off-road ise disco II den sonrası kırılgan narin gibi durmakta tabiki değil ama görüntüde vahşilik bitti bence .... bu model de ise daha da bitmiş iyice orta kasa freelander ufak gelen range pahalı gelen kişiye hitap etmekte gibi duruyor

katoloğa baktım
aracın boş ağırlığı(yakıt deposu full olarak) 2583 kg dur.
selamlar

Kataloğun 46. sayfası:

[attachment=1]

lr4.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,029
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR