Land Rover Fotoğrafları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KuruKafa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,155
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 898,135

Etiketler
Ynt: Land Rover Fotoğrafları

nordic1903' Alıntı:
Ya kısmet deyip direksiyona geçmek ve bi tur (!) atmak lazım demekki :D ...8500 istiyorlar ama ben de Kayseriliyimm..Bakalım başımıza neler gelecek ..

Teşekkürler

Cenk

hidrolik direksiyonu söylemeyi unutmuşum o bile tek başına 1500 tl yi geçer, bunlarda yoktur, öyle kullanırım deme arazide hele büyük lastikle hiç hoş olmuyor, gemi kullanır gibi asıl sağa asıl sola , direksiyona odaklanmaktan araziyi göremiyorsun, hele benim ebatlardaysan cam kapalıyken asıl sola baya bir zor oluyor ;D ;D

Valla Yavuz Bey o konu da ayrı bir bomba :D ... 93 Kg'lık Amerikan Futbolu Eski oyuncusu olarak dün bi 110'a bindim..Bana biraz dar gibi geldi..Kafama takılmadı değil hani..Nasıl ? Hareket kabiliyetinizi çok etkiliyor mu bu 110'lar ?

nordic1903' Alıntı:
Valla Yavuz Bey o konu da ayrı bir bomba :D ... 93 Kg'lık Amerikan Futbolu Eski oyuncusu olarak dün bi 110'a bindim..Bana biraz dar gibi geldi..Kafama takılmadı değil hani..Nasıl ? Hareket kabiliyetinizi çok etkiliyor mu bu 110'lar ?

Eh bana yakın sayılırsın ;D ;D ;D ilk biniş kabus gibi , sonradan alışıp keyif almaya başlayınca herşeyi unutuyorsun , kafa ve sol kol mesafesi bunaltıcı, küçük direksiyon sol kol sorununu çözüyor kafa mesafesine alışıyorsun, her çarpışta yeniden hatırlıyorsun ;D ;D sağdaki yolcuyla aranda fazladan 50 cm var o başka mesele ben daha çözemedim ;D

nkurtkaya' Alıntı:
İngilizler... her konuda mesafeli oluyorlar işte :smiley:

discovery-V8' Alıntı:
Eh bana yakın sayılırsın ;D ;D ;D ilk biniş kabus gibi , sonradan alışıp keyif almaya başlayınca herşeyi unutuyorsun , kafa ve sol kol mesafesi bunaltıcı, küçük direksiyon sol kol sorununu çözüyor kafa mesafesine alışıyorsun, her çarpışta yeniden hatırlıyorsun ;D ;D sağdaki yolcuyla aranda fazladan 50 cm var o başka mesele ben daha çözemedim ;D

Abi kia sorentom var, ondada tam tersi sağ taraf biraz sıkışık muhtemelen şanzumandan mı dır nedir?

Valla ben burada yazılanlara güvenerek planlama yapıyorum..Aküyü başka tarafa koy , koltuğu indir , direksiyon simidini değiştir vs vs..Bayağı bilgi sahibi oldum umarım bunları hayata geçirebilirim..Yoksa mecburen tenteli araç bakıcaz ;D ;D ;D..Yoksa kafayı tavana vura vura binilmez ...

nordic1903' Alıntı:
Valla ben burada yazılanlara güvenerek planlama yapıyorum..Aküyü başka tarafa koy , koltuğu indir , direksiyon simidini değiştir vs vs..Bayağı bilgi sahibi oldum umarım bunları hayata geçirebilirim..Yoksa mecburen tenteli araç bakıcaz ;D ;D ;D..Yoksa kafayı tavana vura vura binilmez ...

ben yaklaşık 8 aydır bu forumdayım land konularını hatmettim.ama daha hiçbir şey bilmiyorum diyebilirim.bu işler çok karışık.en güzeli üstadların gözüyle bir defender alıp kendiniz eksiklerine göre yapmanız

Ben olsaydım, Defender alırken;

Kaportanın durumu iyi ise (çürük vs yok) boyasına şekline çok fazla bakmazdım.
Mekaniğinde (Yürüyen aksamı) sorunsuz ise ve
motorunda çok büyük bir sorun yok ise
Bakımları yapılmış ve hırpalanmamış ise
Geri kalan döşeme vs önem vermezdim ve alırdım.

Bu tarife uyan araçlar da kullanıcıların sattığı araçlar.

Benim Defender Telekom çıkışlı, İhalelerden araç toplayan bir usta almış, 2.5 benzinli motoru 200Tdi ile değiştirmiş, üzerine de fıs-fıs boya yapıp satmış. Alan kişi Erzurumda köye gidip gelmek için kullanmış, meraklı olduğu için de hiçbir bakımını aksatmamış, araç bakımlı ve diri kalmış. birkaç yıl sonra İstanbul'a taşınınca satmaya karar vermiş (Nedenini gayet iyi anlıyorum :smiley: ). Ben aracı kamudan sonraki ilk sahibinin aldığından %35 daha düşük fiyata aldım. Hiçbirşeyi ile uğraşmadım. Hidrolik direksiyon ve vinci vardı. Önce gereksiz aksesuarlarını söktürüp attım ve sırasıyla şnorkel, ön tampon, arka diff kilit, ön-arka dif koruna, ön koruma taktırdım. Ön emniyet kemerleri iyi çalışmıyordu değiştirdim bir de far rölesini değiştirdim. Hepsi bu. Aldığımın ilk haftasından itibaren fırsat buldukça hafta sonları geziyorum, mutluyum.

Araca dışardan bakarsanız boyası kötü ama ne fark eder ki? Kendi modifiyelerim haricinde daha bakım bile yaptırmadım (far rölesi kapağı olmadığı için su geçişinde ıslanmış 20 TL tuttu) bütün masrafım budur.

ndoganci' Alıntı:
gökhancım

yazlık lastik olarak bf kullanıyorum, bliyorum biraz ufak kaldı ama ne yapalım idare....

cevap vermiştim :smiley: gel kendin bak diye...

haftaya 4:11 A/M lerim geliyor, işte asıl o zaman güzel olacak 1-2-3

Gelecem baba gelecem o zaman kullanırız.... :smiley: cahiliiğimi bağışla ama nedir bu "4:11 A/m"

selamlar

Gezdim, geldim.

PIC-0263.jpg

PIC-0264.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,781
Kaydolan Son Üyemiz
GS adv

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR