Ynt: Land Rover Fotoğrafları
Ben olsaydım, Defender alırken;
Kaportanın durumu iyi ise (çürük vs yok) boyasına şekline çok fazla bakmazdım.
Mekaniğinde (Yürüyen aksamı) sorunsuz ise ve
motorunda çok büyük bir sorun yok ise
Bakımları yapılmış ve hırpalanmamış ise
Geri kalan döşeme vs önem vermezdim ve alırdım.
Bu tarife uyan araçlar da kullanıcıların sattığı araçlar.
Benim Defender Telekom çıkışlı, İhalelerden araç toplayan bir usta almış, 2.5 benzinli motoru 200Tdi ile değiştirmiş, üzerine de fıs-fıs boya yapıp satmış. Alan kişi Erzurumda köye gidip gelmek için kullanmış, meraklı olduğu için de hiçbir bakımını aksatmamış, araç bakımlı ve diri kalmış. birkaç yıl sonra İstanbul'a taşınınca satmaya karar vermiş (Nedenini gayet iyi anlıyorum

). Ben aracı kamudan sonraki ilk sahibinin aldığından %35 daha düşük fiyata aldım. Hiçbirşeyi ile uğraşmadım. Hidrolik direksiyon ve vinci vardı. Önce gereksiz aksesuarlarını söktürüp attım ve sırasıyla şnorkel, ön tampon, arka diff kilit, ön-arka dif koruna, ön koruma taktırdım. Ön emniyet kemerleri iyi çalışmıyordu değiştirdim bir de far rölesini değiştirdim. Hepsi bu. Aldığımın ilk haftasından itibaren fırsat buldukça hafta sonları geziyorum, mutluyum.
Araca dışardan bakarsanız boyası kötü ama ne fark eder ki? Kendi modifiyelerim haricinde daha bakım bile yaptırmadım (far rölesi kapağı olmadığı için su geçişinde ıslanmış 20 TL tuttu) bütün masrafım budur.