Ynt: Landcruiser 40 Serisi
Mesud bey
Şimdi siz bu adamlar fanatik diyorsunuzdur ;D
İnsan kullanmaya başlayınca ister istemez fanatiği oluyor. Ergün beyin de dediği gibi bu araçların en az 20 sene daha ömrü var. Toyotanın bir güzelliğide yaptıklarınız uzun süre gidiyor. Korkulduğu kadar büyük bir parça sıkıntısı da yok. Bende başlangıçta iyi durumda bir araç alma niyetlisiydim. Bütçem elvermediği için köy hizmetlerinden çıkma hemen hemen bitmiş bir araç aldım. Hemde 10 000 lira verdim o zaman. Son bir senedir her fırsatta bir yerini elden geçirdim. Sırası ile motor, frenler, makas burçları, difransiyeller, koltuk döşemleri elden geçti. Bu arada jant, lastik, lift jack ve akü aldım. içine roll bar yaptırdım (kısa bir süre sonra üstünü açacağım
). Ufak tefek avadanlıkları tamamladım (çekme halatı, akü takviye kablosu, yangın tüpü, kürek v.b). Sinyaller, kapı kolları, arka reflektörler, snorkel gibiı bazı parçaları aldım ama topladıktan sonra takacağım.
Bunların toplam maliyeti iyi bir araç fiyatına yaklaştı ve daha ben kaporta boya kısmına girmedim. Onlarda yapılınca iyi durumdaki aracın fiyatını geçecek ama her yerini bildiğim ve tanıdığım bir araca sahip olcağım. Bunları yapmanın keyfi de cabası.
İşin pozitif yanları bunlar.
Diğer bir yandan, ben herkese şunu söylüyorum.
Bu iş sevgi işi
Sonuçta eski araçlarla uğraşıyoruz. Uzun yol gitmek biraz gürültülü oluyor. Tofaş parçası alır gibi parça almak mümkün değil, Ustalarla uğraşmak gerçekten zor iş. Sonuca ulaştığınızda, işin toplam maliyeti ile aracınızın değeri arasında ucurum olabilir. Ustalar, sen niye bu kadar sık geliyorsun sananiye, senin araban Toyota deyip kovuyorlar. Ve benzeri bir sürü dezavantajları var.
Ben FJ40 almak için 2 sene bekledim bütçemi ayarladım. Arabamı bulduğumda gerçekten kötü durumdaydı ama kanım kaynadı aldım. Şimdi onunla çok mutluyum, keyifle kullanıyorum, kullanmadığım zamanlardada pencereden otoparktaki halini izliyorum ;D
Severseniz FJ40 sizi de mutlu eder.
Çok uzun yazdım, Gezenbilir 2. doğa festivalindeki off-road oyunları videosu ile bitireyim mesajımı.
Selamlar
Sedat
http://www.youtube.com/watch?v=CBW4zQdOCJk