Landcruiser 40 Serisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ergunucyasar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 87
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,621
Ynt: Landcruiser 40 Serisi

Sedat Bey,

Siz böyle anlattıkça içimdeki heves daha da artıyor.Tavisye ve deneyemleriniz için teşekkür ederim.

Video yok sayfada ben mi göremiyorum acaba ?

Selamlar...

Etiketler

Aramıza bir FJ40 kullanıcısı daha katılırsa seviniriz. Fakat dediğim gibi bu tür aracları severseniz alın (FJ, CJ farketmez). Yoksa bize çok söversiniz ;D
Videoyu sanırım youtube olduğu için göremiyorsunuz.
Birde burdan deneyin.

th_festivalFJ40.jpg

hsbasar' Alıntı:
Aramıza bir FJ40 kullanıcısı daha katılırsa seviniriz. Fakat dediğim gibi bu tür aracları severseniz alın (FJ, CJ farketmez). Yoksa bize çok söversiniz ;D
Videoyu sanırım youtube olduğu için göremiyorsunuz.
Birde burdan deneyin.

Ne demek size kızmak ben yoldan gönüllü çıktım ;) Hem ünlü bir Macar atasözü var ''Her koyun kendi bacağından asılır'' diye .Bu CJ ler için dağ taş her yeri geçersin arıza yapmaz bir gün markete giderken yolda kalır sağı solu belli olmaz, CJ'nin zevki de bu diye bir söylem var Fj içinde bu geçerli mi ? Ara sıra süpriz yapmayı sever mi?

Video açıldı teşekkür ederim. Toyota kütüklerden yollara hız kesmek için konulan gemi halatlarından geçermişcesine geçmiş.Kırılırmı diye bir endişe gözükmüyor :smiley:

CJ' in arıza yapması beklenebilir ; ama FJ ' in arıza yapması gerçekten sürprizdir. 1 yıldır distribütör kapağı kırık, hala değişecek ;)

Bu arada Sedat arkadaşımın görüntüleri de çok güzel ;D ;D

Ergün bey yoksunuz ne zamandır.
Bende size özelden mesaj atacaktım.
yakında izne geliyorum, yaz bitmeden üstünü açayım diyorum.
Bana neler önerirsiniz bu konuda?
Muhtemelen benimki ilk defa açılacak

Merhaba Sedat Bey.
İşler bu ara çok yoğun fırsat bulamıyorum siteye girmeye.

Mutlaka bir branda ayarlayın ve gece sıkıca örtün. Kediler çok seviyor içinde uyumayı. Herhalde Afrika'lı akrabalarının kokusunu alıyorlar. Nahoş bir parfümle aracı içinde oturulmaz hale getiriyorlar. Kapalı garaj varsa ne ala. Kapıları sökerseniz direk menteşe pimlerini çıkarmak yeterli. Söktüğünüz tavanı da güzelce naylonlarsanız kedi köpek barınağı haline gelmez. Güneşten ve yağmurdan korunmak için mutlaka bikini top edinmek şart. İçinde malzeme vs. bırakma şansınız da kalmıyor. Biraz zahmetli ama keyfine varınca bir daha kapatmak istemeyeceksiniz.

Sökmüşken tavan fitillerini değiştirmem gerekirmi? Gerekirse hemen bulma şansım olurmu?
Sökmeye nerden başlıyayım?
Yan cepheleri tavanla birlikte alsam olurmu? yoksa ayırmam gerekirmi?
Ben ön kapıları almayacağım, çünkü benim aynalar kapı üstüne monteli.
Dediğiniz gibi bir bikini yaptırmam lazım. Belki birde arka kapının yerine sizinki gibi bir kapı. Bendekiler ambulans tipi kapı.
Ne çok soru sordum bir anda dimi ;D
İnsan heyecanlanıyor birden. Yaz akşamlarında serin serin gezme fikri güzel ;D

Fiber olan kısmı (kepi) çıkartmaya gerek yok. Hard top'ı kaldırınca benimkinin altında fitil yok. Orjinalinde de yok yanılmıyorsam.
Önce ambulance kapıları söküp , daha sonra içteki cıvataları çıkarman gerekiyor.İki kişigerekiyor kaldırırken.
Arkadaki boşluğa göre baklava desenli aluminyumdan basit bir kapak yapabilirsin.

ergunucyasar' Alıntı:
FJ40 merakı kalmadı kimsede, herkes 80, 100 peşinde...;)))

Bundan sonra hobi arabası oldu bizimkiler, sadece sevenler biner.
80 le 100 fiyatları FJ40 seviyesine kadar düştü nerdeyse. Toyota muhabbet köşesinede amerikadan ilan koymuştum, FJ40 15000 dolar VX80 4300 dolar
hal böyle olunca taliplisi çok oluyor :D

aşağıdaki linki incelersen çok farklı bir bakış açısından elindeki aracın nasıl bir fenomen olduğunu anlarsın...:smiley:

http://uk.askmen.com/top_10/cars_200/215_car_list.html

ergunucyasar' Alıntı:
40'ın değeri parayla pulla ölçülmez...

:D :D :D

ergunucyasar' Alıntı:
aşağıdaki linki incelersen çok farklı bir bakış açısından elindeki aracın nasıl bir fenomen olduğunu anlarsın...:smiley:

http://uk.askmen.com/top_10/cars_200/215_car_list.html

Vay be AC cobra ile aynı listedeyiz ;D
Açıklamada çok iyi

Toyota FJ40 Land Cruiser
1960-1984

To look at Toyota’s portly 2008 Land Cruiser, you don’t immediately think “manly car.” Go back a while and consider the old two-door version, the Japanese Jeep known as the FJ40 Land Cruiser. Once upon a time, owners subjected their Land Cruisers to tougher duty than navigating mall parking lots. The inspiration for today’s FJ Cruiser (no manly slouch itself), the original Land Cruiser was just as rugged and capable as the rival Jeep CJ, but with tougher looks and better reliability. The timeless demand keeps collector values high and has even inspired a re-creation from TLC, a California company specializing in the restoration of these manly cars.

Madem öyle birkaç fotoğrafla devam edelim ;)

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

2jpgbf.jpg

11-30-200508;28;53PM.jpg

16458_226283560718_723945718_4210961_6543242_n.jpg

31246_1379272216349_1668219259_886876_7388271_n.jpg

1977fj45alone.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR