nitroces
2009/L200 4*4
Merhaba 3 gün önce 4*4 aracımın 245/70/16 olan orjinal continental lastiklerini 265/75/16 bf goodrich lastikle değiştirdim.Lastikler cok güzel ancak yeni lastiklerimle ilgili bir kaç sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.
1-Bfg diğer lastiklere gore arabayı birazdaha zorluyor.Uzun yolda daha atak olan conti lastiklere gore performansda biraz dusus var.
2-Lastiklerin cant ile uyumu saglaması için rot-balans ayarı yapılmadı.Hafif bir çukura girdiğimde araba 90-100 km de sağa sola kayma yapıyor bunu rot balans ile ilişkilendiremek doğrumudur.110 kmde direksyonda titreme oluyor. bu sanırım rot balans ile ilgili.
3-yakıt sarfiyatı şehir içi 10 şehir dışı 9-9.5 lt iken şimdi şehir içinde veya dışında aynı 11.5 lt.
sonuç: 1-yakıt sarfiyatının artması normalmi
2-takıldığı günden buyana 150 km yaptım rot balansa gireyimmi
3-90/100 km de ki bozuk satıhlardaki savrulmalar normalmi.
Teşekkürler
1-Bfg diğer lastiklere gore arabayı birazdaha zorluyor.Uzun yolda daha atak olan conti lastiklere gore performansda biraz dusus var.
2-Lastiklerin cant ile uyumu saglaması için rot-balans ayarı yapılmadı.Hafif bir çukura girdiğimde araba 90-100 km de sağa sola kayma yapıyor bunu rot balans ile ilişkilendiremek doğrumudur.110 kmde direksyonda titreme oluyor. bu sanırım rot balans ile ilgili.
3-yakıt sarfiyatı şehir içi 10 şehir dışı 9-9.5 lt iken şimdi şehir içinde veya dışında aynı 11.5 lt.
sonuç: 1-yakıt sarfiyatının artması normalmi
2-takıldığı günden buyana 150 km yaptım rot balansa gireyimmi
3-90/100 km de ki bozuk satıhlardaki savrulmalar normalmi.
Teşekkürler