LASTİK HAVA BASINCI HAKKINDA YARDIM

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kenan konuk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 117,884

kenan konuk

Yeni Üye
Yer
istanbul çekmeköy
265*75*16 BF ALLTERRAİN LASTİKLERE KAÇ HAVA BASINCI UYGULAMALIYIM LASTİKÇİ 35 HAVA YAPTI SANKİ BİRAZ SERT OLDU GİBİ ARACI YUMUŞATMAK İÇİN SİZLERİN TAVSİYELERİ NELERDİR TEŞEKKÜRLER

Etiketler
Ynt: LASTİK HAVA BASINCI HAKKINDA YARDIM

Araç boş iken 30psi civarı, yüklü iken önler en fazla 35psi arkalar ise en fazla 40 psi olmalı diye biliyorum. Kendi tecrübeme görede boş iken 30 psi nin üstü aracı yolda çok sertleştiriyor.

lastik büyük olduğu için 35 psi taş sibi yapar ben 265x75x16 stt de 27psi civarı kullanıyordum şimdi 315x75x16 taktım 22psi hava var 26-27 psiye çıktığım zaman araç çok sertleşiyor

civic --205/40/16 ön ve arkalar 32

beyler bir lastikçiye danışın araçta sol kapı direği veya torpido içine etiket olarak konmuştur onlara bakın, lastik ebadı değişmişsse yine lastikçiye sorun

Kumda ben 265/75/16 lastiği 18-20 psi ye kadar düşürüyorum. Normal kullanımda 25 psi

aynı lastiği bende kullanıyorum 34-35 psi arası kullanıyorum fazla 30 un altı olursa bu tip at lastikler zarar görür birde yakıt tüketiminiz artar

Beyler 245.70.16 gibi bir lastiğie 35 hava basılır diycem, bunun yerine lastikçiye sorun diyorum,
bir sedan corollaya lastik ölçüsü yazmıyorum 28 - 30 hava basılıyor bizimkiler nasıl 25 civarı oluyor anlamadım

l200 lerin kapısında yazan fabrika verilerine göre : 30 hava diyor.
Lastikçilere kalsa lastiğin büyüklüğüne bakıp 5 ton taşıma kapasitesi olan kamyonetlerle aynı hava olan 40-50 hava basmak istiyorlar. Lastiğin çapıyla hava eşit orantılı olsa traktörlere 10-15 hava basmazlardı.