lastik tür ve ebatları hakkında (at,mt,st,stt,atr 225/70/R16 30*9.5.........)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ulash1907 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,419

ulash1907

Ana Kamp
Yer
ayvalık
selamlar bu lastik olayını tam olarak çözebilmiş değilim, at mt öğrendim ama bide bu st stt işleri falan var, tam olarak bu konuda ne bizim sitenin aramasından ne de googleden sağlıklı bilgiye ulaşamadım, mesela bf goodrich all terrain ta ile cooper st aynı sınıfmıdır, farkları nedir, birde benim ebatım 225/70/R16 bu 31.5 9.5 gibi buçuklu muçuklu ölçüler bizimkilerden farklı özellikli ölçüler mi yoksa karşılığı var mı? şimdiden katkısı bulunan herkese çok teşekkürler

Etiketler
Ynt: lastik tür ve ebatları hakkında (at,mt,st,stt,atr 225/70/R16 30*9.5.........)

ST ve STT konusu emin değilim ama Cooper markanın bir sınıflandırması HT,AT, MT gibi genel bir sınıflandırma değil. ST, diğer markaların AT sine benzer, STT ise çamurda MT gibi iş yapan ama asfaltta MT'nin olumsuzluklarını taşımayan bir lastikmiş. Bu konuda en doğru bilgiyi CDM Subaru - Erkan Bey verir.
30*9.5 -15 meselesi şöyle
30 inç lastiğin çapı. 15 inç jant çapı. Lastikten jantı çıkarırsak iki yanapın toplam yükseklikleri de 15 inç kalır , 1 yanak 7. 5 inç=19,05cm
9.5 da taban genişliği inç birimi ile, o da 241,3 mm'dir, yani bunu bilindik ölçü şekline çevirirsek
30-9.5-15= 241-79-15 olur.

Ynt: lastik tür ve ebatları hakkında (at,mt,st,stt,atr 225/70/R16 30*9.5.........)

işin içinde hem inç hemde santımetre girince corba oluyor..işin aslı.. ;D

31.5 9.5>> dış çapı 31,5 inc x 2,54 =80,01 cm dir..dış capı..yere basan yeri ise..9,5x2,540= 241.c dir...bu buçuklu ölçüler kolay olanıdır ..bari tüm ölçüler inc..

225 santim yere basan yeri..70 ise ne santım nede inç..>>225 santımin yuzde yetmişi..bu acıklaması ..

>>capını bulmak için 225 santımin yuzde 140 nı bulup inc e cevirip..16 inc ile toplayıp toplam dış capı kutru bulunuyor..

>>matematıgı saglam adam işi .. ;D

bimem anlatabildimi.

hesabınz saglam sa buşekil yapın yok degil derseniz benim gibi yapın gogıl amçaya 1010 tıres yazın orada tıre sıze çalçülatör var ordan takılın ben öyle yapıyorum..

açıköğretim işletme fakültesini 5. yılını sadece matematik için okumuştum, şu an sağlık kurumları işletmeciliği okuyorum 2 yıllık matematik yüzünden 3 yıldan 4 e uzatmak üzereyim ???, en iyisi hesap makinesi kullanmak ;D teşekkürler. peki ben bi sürü araştırdıktan sonra bf'ye karar kılmıştım ama copeer st yi hiç hesaplamamıştım 2 si arasında kullanan fikri olan arkadaşlar ne der acaba, bana sanki bf nin asvaltı st nin arazisi daha ağırlıklı gibi geliyor ama...

camur için federal yeter artar ..biraz iyisi sılverston exterem,o',nun biraz iyisi svamper boger,,o',nun biraz iyisi kesik ok lassa,,o',nun biraz iyisi traktör cavuş desen lastıgı.liste alır gider..

copeer'2-3 trlüsü var hepsi az pilav üstü az döner hesabı ..dır hiç biri tam camur degildir ,,bf den camurda bi gömlek üstün olabilir ..ama onlan camurda oynamaya gelmez..

asvalt kullanımı nız fala ise bf den şasmayın yarın arazide bitanesi yarıır degişik markalardan 1 adet bulmanız imkansıza yakın olur..