Lastiklere Çivi Taktırmak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hgulder Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,873

hgulder

Yeni Üye
Herkese merhaba,

Aracımdaki lastiklerde çivi delikleri mevcut. Nerede çivi taktırabilirim? Bilenler paylaşırlarsa sevinirim...

Saygılarımla

Hakan Gülder

Etiketler
Ynt: Lastiklere Çivi Taktırmak

Sanırım çoğu lastikçide olan hava basınçlı bir tabanca ile çakılıyor bu çiviler.
Gökhan

Bende bu konuyu merak ederim . Erkan hocam biraz bizi aydınlatabilir misin ? Ne menem birşey bu çivi çakma işi . Bakıyorum bazısı çok methediyor bazısı aman aman diyor . Açıkcası sürekli buz üzerinde gezilmiyorsa gereksiz gibi geliyor . Bu çiviler çok ses yapıyor , zamanla düşüyor ve asfaltta hem kontrolü-frenajı zayıflatıyor hemde lastiği yıpratıyor gibi geldi bana hep . Tabi bu gözlemlerim yüzeysel . Yanlış olabilir , yanlış kullanm yada uygulamayla ilgili olabilir tabi ki ...

Askerde çivili lastikli araç kullandım, kar ve buzda performansı çok güzel ama asfalt üzerinde tutunma çok zayıf oluyor,
frenleme esnasında güvenlik çok düşük, köşe dönüşlerinde ve virajlarda araca spin attırabiliyor bu yüzden dönüşleri
neredeyse yürüyüş hızında gaçmeniz gerekiyor.
Bu yüzden bazı araçlara görev ve gereklilik halinde takıyorlar bu lastikleri..

İyi seçilmiş bir kış lastiği ile çivi gerektiricek durumlar nerdeyse sıfırlanıyor.
Kar değil,buzda verimli olur çivi.Ki bu durumda bile dediğim gibi iyi seçilmiş bir kış lastiği baya baya halleder bunu.
Bunun dışında,Barış'ında deiği gibi direk zeminle temas ettiği zaman,baya bi sıkıntılı oluyor çivi takılmış lastikler.
Bu çivili lastikler extreme durumlar için aslında. :smiley:

Tamam hocam demek ki doğru anlamışım , teşekkürler . Sibiryaya gitmiyorsak yada mesela Elmadağ, Erciyes , ıIlgaz zirve de oturmuyorsak gereksiz . Gerçi yine gerek olmaz heralde aracı karın altında bulamayacağımız için :D

lastiklerinize çivi taktırmayı düşünüyorsanız bunu yeni aldığınız lastiğe takmalısınız, kısa süre de olsa kullanılmış lastiğe çivi uygulanması oldukça verimsiz. lastiklerin yumuşak yapısından dolayı mevcut çivi deliklerine taş, kum vs. dolması nedeni ile çivi takılması mümkün olmuyor yada çok hızlı bir şekilde düşüyor.
bizim ülkemizin hemen hiç bir yerinde çivi gereklilik değil iyi durumda ki kış lastiklerinizle yollarımızda oldukça rahat edilir.
çiviler yolların tamamen buz hatta biraz derin buz olması durumunda gereklilik arz ediyor, iskandinav ülkeleri gibi kilometrelerce yolun aylarca kar-buz karışımı ile kaplı yollarına sahip olsaydık tercih edilebilirdi. asfalta çıktığınızda hem ses hemde tutunma problemleri hemde çivilerin hızlıca kaybı ile karşı karşıya kalınır.

outdoor' Alıntı:
... iskandinav ülkeleri gibi kilometrelerce yolun aylarca kar-buz karışımı ile kaplı yollarına sahip olsaydık tercih edilebilirdi. ...

Ben biçok soğuk iklimli yerede(ülke) bile çivili lastik çok az gördüm hatta neredeyse görmedim desem yeridir :smiley:

Belçika da mesela yasak bildiğim kadaıryla , Hollanda da öyle olması lazım ...

Abi iyi bir At tamam işte ;D Bir takım Mt bir takım AT bir takımda kışlık aldık mı ... Vay ahlimize :D

İşin şakası tabi AT optimmum tercih benim için mesela . Ama sadece asfaltta geziliyorsa yazlık - kışlık takılabilir . Ben binek araçlarımda hep iki takım kullanmdım mesela ve çok faydasını gördüm .

Çivili lastikleri Rusya da kullandıklarını gördüm. Moskavanın 150km kuzey doğusunda iş için bulundum. Yol görünmüyor , tamamen buz olmuş, o lastiklerle 90-100km hız yapıyorlar. Fabrikanın tüm araçlarında vardı.

Rusya da , kabak lastikle de 100 km hızla gidiyorlar ... Hertaraf kar buz zati ... :D Adamlar işi çözmüş , çarpışan araba gibiler , Moskova trafiği misal deli gibi gidiyor herkes vuran vuruyor kalan sağlar bizimdir ;D

arkadaşlar lastik konusuna değinmişken benim aracımın üzerinde kar lastikleri var ben bunları hemen hemen temmuzdan bei kullanıyorum.Yağmurlu havalarda yola pek tutunmuyor gibi geliyor bana yazın kullanırken araç için bir sıkınti yapar mı yada lastikler çabuk aşınır mı? aracım clo sembol 1,5 dci

Aslında Aramızda bu işin ustası olan arkadaşlar var ama kendi tecrübelerime dayanrak birşeyler yazayım . Yanlışı eksiği düzelteceklerdir ...

Temuuzdan beri kaç km yaptınız bilmiyorum ama Yazın kullanılan kışlık lastik hızlı bir şekilde özelliğini yitiryor . Bana öyle geliyor ki sadece aşınma yok ortada lastikte bir bozulma oluşuyor . Dolayısıyla kışında normal asfalta da performansı düşüyor . Bu lastikleri 7 derece ve altındaki sıcaklıklar için dizayn edilmiş . Bu şartlarda son derece güven veriyor ama diğer türlü kullanım lastiğim tüm şartlrda performansını düşürüyor .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR