Leatherman İçin Tavsiye?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taiga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 90
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,156

taiga

En uygun başlık olarak burasını gördüğüm için sorumu bu topikte soruyorum.
Bugüne kadar hep victorinox kullandım. Leatherman almayı düşünüyorum.
Ti, Xti , Juice XE6 ve CS4 modelleri üzerinde seçim yapacağım sanırım.
Bu marka ürünleri kullanan, özellikle ağırlık ve taşıma ebadı zorlukları açısından kıyaslayabilecek arkadaş varsa memnun olurum.150 gr. ile 250 gr. ve 8 ila 10 cm arası değişiyor kapalı halleri.

1169.jpg

1171.jpg

1172.jpg

Ynt: Leatherman İçin Tavsiye?

benim de çok eski bir leathermanım var, çok basit bir modeli. pek kullanmıyorum. genelde victorinoxu tercih ediyorum. büyüklük ve taşıma açısından fazla farkları yok benim kullandıklarımın.
ben size bir de gerber'e bakmanızı öneririm. geçenlerde bir dükkanda inceledim. oldukça beğendim.

http://www.gerbergear.com/browse.php?all=214

Leatherman Tool kavramını bulan ve bu aleti ilk üreten firmadır.Diğerleri bu kavramın taklitleridir.Tool alınacaksa Leatherman yerine başka bir tool üreticisini seçmenin eş seçerken bayan olsunda nasıl olursa olsun demekten bir farkı yoktur.

Saygılar

abi selamlar,
leatherman, gerber, sog, victorinoux, wenger'in birçok modelini kullandım ve ticari olarakta bu ürünleri sattım.
Madem sende tool kategorisine geçmeye karar verdin bunun için senin için vazgeçilmez olan nedir bunu belirlemen lazım.
Misal sağlam pensem olsun diyorsan gerber'den şaşmayacaksın tek elle açılma ve kilitlenme özelliği ile inanılmaz rahat bir tool.
Ama leatherman ise pense ile birşey keserken pensenin sıkışıp saptan tam güç alarak açamama durumun var ama bu gerber'de kilitlendiği için sorun olmuyor.
Leatherman'ın özellikle titantium kasalı charger'ın tüm aparatları en zor koşullarda bile direncini yitirmiyor ama benim gerber'im hava çeliğinden mamül olmasına karşın geçenlerde su deposunda paslanmış vidayı açarken vida yerinde ufak bir kırık oldu sonra jettaşı ile düzelttim zaten :D
gerber ile leatherman'ın ağırlıkları çok yakındır, belde kılıfla taşımaya başladıktan sonra hissetmiyorsun.
(ki bende 1 pda, 1gerber, 1mini maglite var kemerde :D)
ahanda hemen çektim sabahın şu vakti :D
üzerindeki ekipman
ice0133ir0.jpg

kapalı hali
ice0134sc5.jpg

açılması... elinle ileri doğru hamle yapınca pense mevcur ray üzerinde kayıp kilitleniyor böylece leatherman gibi iki elle açmak zorunda kalmıyorsun. ayrıca bu pense değişebiliyor da... kargaburun, hilalbaşlı kesici(kerpeten gibi), makas gibi başlıklarda takılabiliyor.
ice0135sl0.jpg

yandan görünüm, kilit mekanizmaları hem ekipmanlar hemde pense için...
ice0136eo9.jpg

gerber isteyen olursa 180lira gibi paralara satıyorlar dükkanlarda ben naylonunda 90-100lira gibi rakamlara temin ediyorum :smiley:

Gerber'in linkteki modelini kullanıyorum ve önerebilirim.
Pensenin kesici ağzındaki tungsten uçların değiştirilebiliyor olması ve ayrıca metal kesmeye yönelik testeresi olması bence bir avantaj.
Leatherman'lerde böyle bir özellik dikkatimi çekmedi.
Açılan tüm aletler kilitli.
http://www.gerbergear.com/product.php?model=8239

Bu forumun her zaman faydalı olduğu söylenemez..zararı da oluyor arasıra ;D ..Keseye tabii ki :D
Bu başlığı okuduktan yarım saat sonra kararımı verdim ve bir Leatherman Tool sahibi oldum :smiley:

Grnt065.jpg

Değiştirip TTİ modelini aldım.bu modelde makasta var...Diğeri bir önceki modeli olduğunu söylediler.Şimdikinin taşıma kılıfıda pratik :smiley:

Grnt066.jpg

Sağol İbrahim..Aslında araçta kazma kürek ve bilimum hırdavat taşıyorum ama hastalık işte napıcan..Koleksiyoner olucam sonunda.. :smiley:

abi ben o dönemi atlattım okul zamanında çünkü kapı dedektörlerinden geçmek ciddi vakit almaya başlayınca azaltıyor insan :D

tool'lar ve bıçaklar için güzel bir site...
syperco'dan ka-bar a kadar birçok iyi markayı tanıtmış...
http://www.equipped.org/shot_show_2002.htm

Şimdikinin taşıma kılıfıda pratik

Doğru seçim tebrik ederim.Hayırlı olsun.

Kılıf konusundada bir kaç şey söylemek isterim.Asla ama asla hiç bir bıcak için deri kılıf tercih etmeyiniz.Deri nem tutma özelliği sebebi ile bıçak çeliğini için için çürütür.Bigün bir bakarsınız çelik üzerinde sonsuza kadar kalacak olan siyah lekeler var.Cordura veya plastik cordura karışımı kılıfları tercih ediniz.Deri kılıflar acemi gösteriş meraklıları içindir.Makosen ayakabı + beyaz çorap kombinasyonundan bir farkı yoktur. :smiley:

Deri kılıfı zaten hiç bir zaman sevmedim.Ama dezavantajınıda bilmiyordum.Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler..

Jeep34' Alıntı:
Deri kılıfı zaten hiç bir zaman sevmedim.Ama dezavantajınıda bilmiyordum.Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler..

Rica ederim... Uzun süreli bir tool kullanıcısı olarak bir tavsiyede de bulunmak isterim.Mümkünse ilk 1 ay boyunca haftada en az 1 kere tool un mavsal kısımlarına wd40 sıkarak bir süre açıp kapatın.Özellikle pense kısmına.Bu aşınmayı yok edip prüzsüz bir şekilde açılıp kapanmayı sağlayacaktır.Bu işlemi daha sonra ayda veya 2 ayda bir tekrar ederseniz toolunuz size çok usun süre sorunsuz hizmet edecektir.

Tavsiyenize uyucam :smiley: Tüm Off-Road çu arkadaşlar wd40 ı zaten araçtan hiç eksik etmez.Joker gibi her derde deva.Bi içmediğimiz kaldı.. :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,927
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
psikanak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR