Leyla Ile Mecnun Hikayesi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan noreply Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 256

noreply

Yeni Üye
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
1
Web
bit.ly
Birbirini seven; ama bir türlü kavuşamayan, kara sevdalı iki gencin çileli aşklarını konu edinir. Hikâye, 10. yüzyılın sonlarında İran'a geçmiş ve ilk defa Azerbaycan şairi Nizami (Azerbaycan,Gence) tarafında yazılmıştır.

Leyla ile Mecnun, Bir zamanlar ilkokulda okuyan çok yakın arkadaşlarmış. Onlar birbirlerine küçük yaşlardan beri aşıkmışlar. Büyüdükçe de bu aşkları hiç azalmamış.

Ancak Leyla’nın annesi, duyduğu bu aşkı pek hoş karşılamamış. Bir gün Leyla’yı okuldan almış ve Kays ile aralarını ayırmış. Bu durumu öğrenen Kays, üzüntüden adeta deliye dönmüş ve etrafta dolaşmaya başlamış. İnsanlar ona “Mecnun” demeye başlamışlar.

Mecnun, başını alıp çöllere gitmiş, uçsuz bucaksız çöllerde Leyla’sını aramaya koyulmuş. Bu sırada Leyla, ailesi tarafından zengin biriyle evlendirilmiş. Leyla, kocasına kendisini bir perinin sevdiğini ve ona yaklaşılmaması gerektiğini söylemiş. Kocası korkmuş ve Leyla’ya hiç yaklaşmamış.

Mecnun, Leyla’nın evlendiğini duyunca çok üzülmüş. Kendini tamamen çöllere bırakmış. Mecnun’un duyguları etrafta dolaşmaya başlamış, ve Leyla’nın kocası bir süre sonra ölmüş. Leyla, bu fırsatı değerlendirip ailesinden kaçıp çöle Mecnun’a gitmiş.

Ancak Leyla’nın geldiğini gören Mecnun, uzun süre ayrı kaldıkları için Leyla’yı tanımamış. Bu durum Leyla’yı çok üzmüş. Derin bir üzüntü içinde Leyla, bir süre sonra hayata veda etmiş. Bunu duyan Mecnun, sevgilisinin mezarına gelmiş, dua ettikten sonra mezarının başında yaşamını yitirmiş. İki aşığın ruhları gökyüzünde bir araya gelip sonsuza kadar birlikte kalmıştır.

Masal Oku - Uyku Masalları
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,961
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst