Birkaç sene oldu, Tarsus'tan bir araba alıp İstanbul'a getirmiştik birazda gezi olun diye Silifke, Mut, Konya, Ankara güzergahını seçmiştik.
Mersinden sonra ilk hedef Konya'da etli ekmek ve fırın kebabı yemekti.Mevlana'yı gezdik bir esnafa sorduk ve bize tarif etti.Etli ekmek uzunca bir lahmacun gibiydi ve fırın kebap sadece fırında pişirilmiş bir et parçası idi.
Ben beğenmedim, çünkü yukardaki fotoğraftaki kebaba hiç benzemiyordu.
Kalın sağlıcaklın.
Birkaç sene oldu, Tarsus'tan bir araba alıp İstanbul'a getirmiştik birazda gezi olun diye Silifke, Mut, Konya, Ankara güzergahını seçmiştik.
Mersinden sonra ilk hedef Konya'da etli ekmek ve fırın kebabı yemekti.Mevlana'yı gezdik bir esnafa sorduk ve bize tarif etti.Etli ekmek uzunca bir lahmacun gibiydi ve fırın kebap sadece fırında pişirilmiş bir et parçası idi.
Ben beğenmedim, çünkü yukardaki fotoğraftaki kebaba hiç benzemiyordu.
Kalın sağlıcaklın.
Söz fırın kebabından açılmışken, Konya İlinden bir örnek; Akşehir'den geliyor. Salık verilmişti bana; haklı çıktılar, çok beğenmiştim... (Sanıyorum bir yerde daha paylaşmıştım.)
Lezzet duraklarına bir durak da benden sevgili medford..
Bir Sinop ziyaretinde tatmış olduğum cevizli, tereyağlı mantının o lezzetini unutmam mümkün değil..
Görselliğini de sizlerle paylaşıyorum..
Lezzet duraklarına bir durak da benden sevgili medford..
Bir Sinop ziyaretinde tatmış olduğum cevizli, tereyağlı mantının o lezzetini unutmam mümkün değil..
Görselliğini de sizlerle paylaşıyorum..
sayın patrolcat mesajınızı açken okudum direkt canım çekti gerçekten ilginç bir lezzete benziyo yolum oralara düşerse mutlaka deneyeceğim paylaşımınız için teşekkürler
zamanla yenileri gelecek arkadaşım haziranda doğu ve güneydoğu turuna çıkıyorum kaz etinden tut çiğköfteye, van kahvaltısından tut antep baklavasına hepsi bekliyor buraya da koyarım resimlerini
Sayın "medford";
Yemek ve tatlı için biraz daha ayrıntı (varsa) isteyebilir miyiz? Pilav üzerinde gördüğümüz kaz eti sanıyorum ama nasıl pişirilmiş...vb ? Tatlı da sanırım irmik helvası... İkisi de çok güzel görünüyor; olsa da götürsek!...
kaz eti muhtemelen fırında uzun süre pişirilmiş çünkü kaz eti çok yağlı bir et saatlerce pişirmek gerekir tahminimce helvaya gelince kars helvası diyor burdaki halk tadı irmik helvasına da pek benzemiyor tahin helvası ve irmik helvasının karışımı bir lezzet ama çok hafif sayılmaz keza kaz eti de öle çok yaglı ve agır bir et yerken hissedebiliyorsunuz fakat çok lezzetli
Birşey sormayı unuttum; "Kars Kazevi" adı olsa da bu mekan, Kars'ta mı, yoksa başka bir yerde mi?
Yemek ve tatlı, ağır olsalar bile, eğer Kars'ta yenirse ağır olmaz; denizden yükseklik 1800 m.ye yakın orada.
Birşey sormayı unuttum; "Kars Kazevi" adı olsa da bu mekan, Kars'ta mı, yoksa başka bir yerde mi?
Yemek ve tatlı, ağır olsalar bile, eğer Kars'ta yenirse ağır olmaz; denizden yükseklik 1800 m.ye yakın orada.
karsda cesur girişimci bir bayan tarafından açılmış buranın başka şubesi yok bildiğim kadarıyla bende gitmeden kendisini internetten bulmuştum normalde böyle yerler genelde ucuz olur ama bu mekan gerek yerel gerek ulusal medyada çıkınca fiyatları artırmışlar