Likya yolu online rotalar

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan entropy12 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,693

entropy12

Yeni Üye
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
0
Selam arkadaşlar, ben bu sene Nisan-Mayıs gibi Likya yolunu yürüdüm. Yürürken her kaybolduğumda online rotalar kurtardı beni. Belli başlı siteler var. Ben wikiloc'u kullandım, iPad yada iPhone'da işinizi görür. Daha önce yürüyenlerin rotalarını takip ederek giderken, bir yandan da kendi rotalarınızı kaydedebiliyorsunuz. Bunlar benim rotalarım (http://tr.wikiloc.com/wikiloc/user.do?id=446539), ilk başlarda çok düzenli kaydedemedim ama sonlara doğru sorunsuz kaydettim. Yükseltileri, yolun kalan kısmını görüp kendinizi ona göre ayarlayabiliyorsunuz. Birçok rotayı yalnız başıma yürümeye, bu online rotalar sayesinde cesaret ettim :smiley:
Keyifli yürüyüşler herkese.
 

Etiketler
Ynt: Likya yolu online rotalar

Rota paylaşımlarınız için teşekkürler rota paylaşımı gerçekten çok önemli ülkemizde bir çok rota kaydı yapan kişi varken paylaşan oranı malesef oldukça azdır.
wikiloc.com ve gpsies.com gerçekten güzel siteler fakat, bazı kullanıcılar hiç gitmedikleri bir yere google earth üzerinden rota çizip yükleyebiliyorlar bu rotaların bazılarındaki hatalar bütün planlarınızı suya düşürebiliyor. 10 km yol geldiğinizde karşınıza geçit olmayan bir tepeyle karşılaşıyorsunuz. yada dere vb...

Bu siteler üzerinden indirdiğiniz bir rotayı google earth üzerinde tam olarak kontrol edin, sahibiyle irtibata geçmeye çalışın rotayı gps cihazıyla mı yoksa akıllı telefonlarla mı kaydettiğini sorun ( akıllı telefonlarda hassasiyet GPS lere göre daha düşüktür) Akıllı telefonun şarj probleminden dolayı birçok zaman rotlar kesintiye uğrar ve rotalar yarım kalabilir.

İndirdiğiniz bir rotayı takip ederken imkanınız varsa GPS le takip edin akıllı telefonlar telefon çekmese de uydudan rotayı takip edecektir fakat telefon çekmediği anlarda harita altlığını önceden ziyaret edip hafızaya almadığınız durumlarda sadece ekranda iz kaydı çizgisini görebileceksiniz iz kaydında hatada çıkarsa o zaman canınızı sıkacaktır.

http://tr.wikiloc.com/wikiloc/user.do?name=Veysel&id=180369 adresinden bana ait rotaları görebilirsiniz.
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst