Likya Yolu Organizasyonu (1 Mart 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyinyilmaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,093

huseyinyilmaz

One Life Dedik Gittik Aldık
Yer
BURSA
herkese merhaba..2. sini düzenlediğim bir organizasyonla 1 martta çıkıyoruz likya yoluna.daha önce yolun buyuk bir kısmını 3 hafta boyunca yürüdüğümüz için aynı rotalardan geçmekte çok da hevesli değiliz. ve tamamlamamız gereken rotalarda kışlık çadırların ve diğer bazı malzemelerin gerekeceği bir iki etap olacak.sonrasında yazlık malzemeler gerekecek..kışlık çadırları deniz kenarında kurmak yada yazlık çadırla tahtalı zirvesinde kamp yapmak doğru olmayacağı için yazlık çadırlarla ve malzemelerle gidilebilecek iki rota çıkardım..(daha farklı rotalar da çıkarılabilir ancak bazı rotaları daha öne iki kez yürüdüğümüz de oldu..aynı rotayı üst üste yürümek istemiyoruz..)

geçen sene biz yazlık çadırlarda hiç bir sorunla karşılaşmadan 3 hafta yürümüştük..yanınızda ekstra malzeme taşımak istemeyeceğiniz için en uygun yazlık malzemelerle gitmek olacaktır...

1. seçenek:

letoon-inpınar: 13km
inpınar-bezirgan: 10 km
bezirgan-gökçeören: 19km
gökçeören-susuz: 14km
susuz-kaş: 20km
kaş-aperlai:23 km
Aperlai-kekova: 13km
kekova-demre: 26 km

2. seçenek:

olympos-adrasan: 16km
adrasan-gelidonya feneri: 13km
gelidonya feneri-mavikent: 15km
finike-goncatepe: 20 km
goncatepe-demre: 19 km
demre-kekova: 26 km
kekova-aperlai: 13 km
aperlai-kaş:23 km

her iki etapta da faaliyetin yarısında market bulacağımız için taşıyacağımız yuku abartmamakta fayda var.

şunu da faaliyete başlamadan önce belirtmekte yarar var gün doğuşuyla birlikte uyanıp- kahvaltımızı yapıp hareket edicez.rotalar ekibin kondisyonuna göre butunluğun bozulmaması açısından bölünebilir ya da değiştirilebilir.yine ekip kondisyonuna göre belirlenecek kısa aralıklı molalarla yürüyüşe devam edilecek 10:00-10:30 arası civarı yarım saatlik bir öğlen yemeği molası verilecek..aksi durumlarda 2 dakikalık ayakta mola verildiğinde ekipten biri oturup çantasından bir şey çıkarıyoe ve 2 dk mola oluyor 10 dk..sonrasında bir başkası 2 dk lık molada işeyip geliyorum diyor.2 dk oluyor 5 dk...bu yüzden havanın aydınlık olduğu saatlerin azlığını düşünerek disiplinli ve tempolu yürümek zorundayız..

bizimle gelmek isteyen arkadaşlar adlarını yazarlarsa üzerlerinde sorumluluk hissedicem.ancak kesin geliyorum demeyenler ve sonradan katılmak isteyenler için hiçbir söz veremem.tarih ve rota değişebilir dışarıdan katılım olmayacaksa.biz 5 kişiyiz..

1-huseyin yılmaz
2-murat yavuz
3-ali hazar
4-rahime ...
5-şükrü doğan

Etiketler
Ynt: 1 Mart 2008 Likya Yolu Organizasyonu

Şimdiden Başarılar Hüseyin.

Fotolarınız 4 gözle bekleyeceğiz.

İyi Haftalar ,

Ynt: 1 Mart 2008 Likya Yolu Organizasyonu

toplam yürüyüş 8 gün olacak sanırım 1mart 8 mart arası ben de katılmak için hazırlık yapıyorum ama nasip bakalım izin çıkacakmı

Ynt: Likya Yolu Organizasyonu (1 Mart 2008)

teşekkürler arkadaşlar..

gezenbilir den katılımın olmaması sebebiyle organizasyon tarihi değişmiştir..1 mart da Erciyes e tırmanışa gidiyorum..4 mart da sanırım likya yoluna başlamış oluruz..bu akşamdan itibaren bakamayacağım yazılanlara dönene kadar.katılmak isteyen arkadaşlar olursa erthem e (erdem souksu) ya mesaj atarlarsa erdemden telefon numaramı alabilirler..

Selam Hüseyin ,

Etkinliği yapabildiniz mi .??

Başlığa birşeyler karalarsan çok memnun oluruz.

Öz Murat ,

herkese selamlar..iklim değişiklikleri konulu yazımdan da anlayacağınız gibi buyuk bir uzntu ve sitem içerisine olduğumdan konuya meaj yazmayı unuttum herkesden özür dilerim.şuanda işyerinde olduğum için yazımı akşam tamamlayacağım arkadaşlar..

Kayseri-erciyes dönüşü Olympostan Fethiye yönüne doğru yürüyüşe başladık.Olympos' ta nereli olduğunu kendisi de bilmeyen Özer isimli bir arkadaşla tanıştık.Sırt çantasını almış ve çıkmış yola.
Çöplerde buduğu bira şişelerinin içinde kalanı içtikten sonra satarak hayatını idame ettren genç ve kafası güzel bir arkadaştı Özer.Adrasan 'dan Olympos sahili göründükten sonra iniş herhangi bir patika takip edilerk yapılabildiği için aksi istikametteki işaretleri yaklaşık2 saat aradık ve 3 saat de yanlış yönde ilerleyip neredeyse free tırmanış sayılabilecek kadar zorlu ve yorucu bir tırmanışın ardından tekrar Olympos' a geri inmeye karar verdik.Gece yemek pişirirken önümüzde sohbet eden 3 kişiyi belki şarapları vardır diye çağırsa da Özer eli boş döndü :D

Ertesi gün kahvaltının ardından asfalt yoldan Adrasan' a doğru yürümeye başladık.mola verdiğimiz sırada Adrasan' a doğru giden bir arabaya bindik.Onlar önce aksi istikamete doğru giderken Özer' i almışlar.birlikte bi çay içmişler Olympos yol kavşağında.arabasına bindiğimizbu iki kişi Hatay' lı çıkınca koyu bi sohbete daldık.Otel işletiyorlarmış Adrasan da.
Birlikte otele gittik bir şeyler yedik.çayımızı içtik ve yoa koyulduk tekrar.

Adrasan dan Gelidonya fenerine giden etaba girdik.henuz bir kaç kilometre yurudukten sonra terk edilmiş bir deve çiftliğinde kısa bi mola verdik.kimse yok mu diye bir iki kez seslendikten sonra Doğan isimli biri geldi elinde iki tabak yemekle.bir karış sakalı ve başında takkesiyle.şifalı bitkiler topluyormuş.Alternatif tıp yani deyince şuan ki tıpın alternatif tıp olduğunu.tıbbın özüne dönmeye çalıştığını anlattı.Kolları dövmeli bi abiydi.Hertürlü kötü yola girip çıkmış biri.en sonunda kollarını açıp yol göstermesi için yalvarmış Allah' a.ve o gunden sonra hiç beni bırakmadı diyor.kendini dine adamış fakat her türlü cemaatten uzak bağlantısı olmayan biri.
Dağları gezip şifalı bitkiler topluyor araştırıyor kur an ı kerimin tercumesinden bir şeyler çıkarmaya çalışıyor..herkesin tanışasını isterim Doğan abiyle.

ondan ayrıldıktan sonra fenere doğru yürüyüşe devam ettik.yolda ablamın İtalya dan hediye getirdiği polarımı düşürdüğümü farketiğimde çok geç olmuştu.biraz sinir bozucu olsa da geri dönüp aranmayacak kadar inişli çıkışlı bir rotayı..fenere geldiğimizde iki kişi daha vardı kamp yapan.motosikletleriyle akdeniz turuna çıkmışlar.Olympos' ta o önumuzdeki üç kişiden ikisi onlarmış.Özer le onlar da tanışmış ve Adrasan daki şifacı Doğan abiyi de sıkça duyuyorlarmış arkadaşlarından.birlikte yemek şarp ve sohbetten sonra ertesi sabah onlardan ayrıldık.çok keyfli bir geceydi ve yıllardır tanışıyormuşuz gibi iyi anlaşmıştık onlarla..

ertesi gun gelidonya fenerinden korsan koyuna yürümeye başladık.korsan koyunda mola verdik.6 ay önce yoktu ama şimdi tahta masalar koymuşlar.oturduk.çok geçmeden iki aile geldi.ve uzun süredir tanışmak istediğim fakat bir turlu karşılaşmadığım Hasan abiyle tanıştık.evet fener bekçisi mustafa nın babası hasan.40 yıl boyunca fenerde yaşamışlar ailece.o zamanlar imkanlar çok kısıtlıymış oralarda.fenere giden yolu kendi elleriyle açmış..ama şimdi çok şikayetçi oğlundan.son gidişinde fenere oturup ağladım diyor çöp ığınlarını görünce.çocukluğum , gençliğim orda geçti diyor.ondan önce de babası bakıyormuş fenere.çok benimsemiş gelidonya fenerini.elimdeki rehber kitaptan bir kaç cümle okuyorum onunla ve oğlunla ilgili olan birkaç cümle.cate clow bekçi mustafanın bu mesleği keyifle sürdürdüğünü yazmış ama babası Hasan amca aynı fikirde değil.keyifle sürdürmüyor keyfini sürüyor diyor.geçen sene yıkılmış halini gördüğümüz rüzgar türbününü onarmışlar.guneş panelleri de takmışlar.artık herturlu imkan varmış..
cate i 14 yıldır tanırım diyor.National Geographics Ağustos 2005 sayısında cate clow likya yolunu anlatıyor ve Hasan amcayla tanışmasından bahsediyor..Hasan amca biz sormadan aynılarını anlatıyor bize..sinan çetinin yönettiği hazırkart reklamından bahsediyor kendisinin de oynadığı.Sinan çetin den hiç de iyi bahsetmiyor ama..sürekli birşeyler isterdi diyor.çay getirin kahve getirin kekik bulun onu getirin bunu getrin diyoru surekli diyor.muş..bir de Hasan amca rolunde öylediklerinden pek şikayetçi..özgür kızı arayan çocuğa ovaya gitti diyormuş..Sinan önümüz deniz arkamız dağ..ova nerde deyip durdum ama dinlemedi beni diyor.vakit epey ilerledikten sonra Hasan amcanın damadıyla birlikte balığa çıktık ve geceyi teknede geçirdik.ertesi sabah kahvaltıda balık yedik ve biraz daha sohbetten sonra oradan ayrıldık....

korsan koyundan geride unutamayaağımız anılarla ayrıldıktan sonra karaöze oradan kumluca-mavikente oradan da finikeye vardık.geçen seneki yürüyüşümüzde finikede başımıza gelen hoş olmayan olaylar sebebiyle finikede kalmak istemedik ve emreye geçtik.demre de Myra antik kentinin grişindeki çay bahçesinde kaldık.unutmadan söyleyeyim.olympos dışında hiçiryerde çadır kurmadık.uyku tulumları yetti.havalar mükemmeldi.sabah erken saatlerde Myra dan çıkıp üç ağıza doğru yürüyüşe koyulduk.üçağıza birkaç km kala Kapaklı kyün uğrayıp çay molaı verdik.Ali Rıza Denizaltı isimli bir kıbrıs gazisi köyden geçerken çaya çağırdı bizi.çaydan sonra keçiboynuzu pekmezi ikramı be güç kattı ve yola çıktık tekrar.yaklaşık 1 saat yürüdükten sonra arkamızdan gelidonya fenerinde tanıştığımız iki arkadaş arkamızdan motorla çıkageldi.üç ağızda buluşmak üzere onlar yola devam etti motosiketleriyle.2 saatlik yürüyüşün ardından üçağızda sahil guvenliğin hemen arkasındaki ilkokulda buluştuk.okul öğretmeninin de bize katılmasıyla güzel bir akşam yemeği yedikten sonra uyku tuumşarımıza girdik ancak üzerimize yağan yağmurla birlikte uyandık ve çadırı kurup içine girdik.ama bu sefer de tulumlar içinde çok terledik.ertesi gün oradan bir sandal kiraladık ve sahil güvenlikten izin alarak kale köyünü ve batk şehri gezmeye koyulduk.en kürek çekerken bir yandan arkadaşlar da sandala giren suyu boşalttılar çünkü epey su alıyordu sandalımız.hava kararmaya yakın geri döndük.orada tanıştığımız çocuklarla maç yaptık..aynı gunun akşamında sabah erkenden yola çıkacak olmamıza rağmen koyu bir sohpete daldık..

ertesi gün onlar motosikletlerne atlayıp turlarına devam etmek üzere biz de geçen sene Kaş a bağlı bğazcık köyünde tanıştğımız Mehmet abiyi ziyaret etmek üzere boğazcık köyüne doğru yürüdük.ancak köye gelince mehmet abinin kumluovaya serada çalışmaya gittiğini öğrenince buyuk bir hayal kırıklığı yaşadık çünkü geçen gezimizde butun köy halkının neredeyse bir bardak su için bile para istemesine rağmen akşam yemeği çay ve kahvaltı için mehmet abinin bizden tek istdiği teröre kurban giden iki şehit kardeşi için hayır duasıydı.bunun dışında mehmet abi hafif kendi halinde bir insandı.köylü onu pek sallamıyordu.ama o köyün içinde kendini çok iyi yetiştirmiş bir insandı.mehmet abinin annesine kızları dudu için aldığım hediyeyi verdikten sonra yola koyulduk.moralimiz bozulduğu için artık önme kararı aldık.o sırada Demre ye giden bir köylü bizi demreye kadar bırakabileceğini söyledi.tam çantalarımızı arabasına koyuyorduk ki ne kadar vericeksiniz dedi.HİÇ iyerek indirdik çantaları.hem cebimizde 10 ytl kaldığı için hem de o adama para vermek istemediğimiz için teklifini reddettik.Boğazcık köyünden Antalya karayoluna doğru yuruyuse koyulduumuz sırada adam da yanımızdan Demreye basıp gitti..yokuş yukarı çıkıyorduk ki karşıdan gelen ve geçen seneden tanıdığımız cami hocasını gördük..yaklaşıyordu ki selamın alykğm hocaaaam diye bağırdım.ve hoca aynı geçen sene olduğu gibi bize bir eksiğiniz sıkıntınız varı demeden Demreye götüreyim sizi 30 kağıt verin yurumeyin dedi.hadi uğurlar ola hocam eyip onu da es geçtik.Mehmet abiy çok sevmemizdeki sebep işte böyle bir köyden hocanın bile selam vermeden önce parayı düşündüü bir köyde bizden hayır duası istemesiydi sadece.geçen sene ettiğim yemini bir kez daha yineledim orada.öğrencilik hayatım bitip de kendi ailemi kurduğumda gelirim her ne kadar olursa olsun.bir pickup dolusu erzak ve giyecek götüreceğim mehmet abiye.
boğazcık köyünden antalya karayoluna kadar birkaç saat yürüdükten sonra geçen lk arabaya otostop çektik.zatn çok kalmamıştı.bizi alan çift de boğazcık köyündenmiş.hatta abiin hanımı mehmet abinin halasıymış.onlara boğazcıkta başımıza gelenleri ve mehmet abiyi çok sevdiğimizi anlattık.ne şans ki onlar da mehmet abinin yanına gidiyorlarmış kumluovaya.bizi götürebileceklerse çok memnun kalacağımızı söyledik ama onlar dodurgaya kaşa ve birkaç yere daha uğrayacaklarmış ve varmaları geceyi bulurmuş.o halde selamlarımızı iletmelerini rica ettik.hataydan geldiğimizi duyunca hemen hataydaki birkaç semtin adını söylediler.1 ay önce oğullarının yemin törenlerine gitmişler hatay a.muhabbetimizi yarıda kesmek zorunda kalarak Antalya karayolunda indik.yaklaşık 4 saat otostop çektik ama şansımız yokmuş.4 saat sonunda minubuse atladık ve antalyaya gittik.tabi demredeki molada para çektikten sonra.bu arada finike de de mola verdi minübüz ve bizim hiç de hoşlanmadığımız finike den bir kez daha memnuniyetsiz bir olay yaşadık.finike otogarında bir kişi telefonla konuşuyor ve amca ve dayı oğlunun vurularak öldürüldüğünü duyuyor ve sağa sola bağırınıyordu.sonra kanları yerde kalmayacak diyerek sağa sola telefon açıyor çetesini topluyordu.işte finike bir kez daha gösterdi bize yüzünü.

ve sonrasında otobuse atlayarak evlerimize geçen seneki gezimizden aldığımız keyiften çok daha buyuk bir keyif içinde, farklı insanlar tanımış ve bikaç dost edinmiş olmammızın verdiği mutlulukla ve bir haftalık yuruyuşun verdiği yorgunlukla aralıksız 10 saat otobuste uyuyarak döndük.

fotograf soracak arkadaşlara üzülürek fotograf makinası götürmediğimizi söylemek istiyorum.ben makinamı Fiat İtalya da çalışan enişteme vermiştim iki aylığına.manuel makinamı da götürmedim.arkadaşımın kameralı cep telefonuyla çektiği birkaç fotografımız var sadece.bir de fener de ve üç ağızda karşılaştıımız arkadaşların çektikleri foograflar var.onlar bize fotografları yollar yollamaz ben de sizlerle paylaşacağım.
geçen seneki yürüyüşümüzün fotograflarını da ekliyeceğim..

rota hakkında bilgi almak isteyenler olursa yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.bu arada haziran ayının ilk haftalarında bir haftalığına Yunanistan ve İtalya gezisi planlıyoruz.şimdiden heyecanımı sizlerle paylaşmak istedim.tabi bolca fotograf sözü de veriyorum kısmet olur da gidersek..

tüm gezenbilir ailesine selamlar.

selamlar huseyin..oncelikle hayretle yazının sonunun gelmesini bekledim..yabancı bir sitede ozellikle bayanların koylere sortla girmemesi konusunda uyarıyı gorunce kendi kendime cok kızmıstım..anlattıkların bize gezi oncesi iyi bir ders oldu.Para pul meselesine gelince bizde artık dini imanı para olan kişiler her yeri sarmıs durumda..nerde turkun misafirperverligi?biz hisaronu gelidonya arasını dusunuyoruz.bu parkuru daha once gezdin mi?gezdysen bizimle goruslerini paylasırsan gercekten cok minnettar kalırım..hatay Mustafa Kemal Universitesinde mi ogrencisin?

Msjını bekliyorum..

N.Batuhan HANÇER
Sakarya Dağcılar Topluluğu Üyesi

batuhan geç yazdığım için kusura bakma faaliyetteydim..Mustafa Kemal Üniversitesinde öğrenciyim.

elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım ama bence 20 mayıs likya yolu için çok geç yapılacak bir faaliyet.ben o tarihte yürümenizi hiç tavsiye etmiyorum çünkü en son gidişimizde mart başında bile yürümek çok zordu o sıcaklarda.

fethiyeden kayaköy minubuslerine binip kayaköyde inip önce orayı gezmenizi ve sonra yuruyerek hisarönne dönüp o gece dinlenmenizi ve sabah gün ışığıyla beraber likya yoluna başlamanızı tavsiye ederim..

hisarönünde pazar yeri olarak kullanılan geniş bir alan var.orada kalabilirsiniz gece.jandarma gelip kimlik kontrolu yapacaktır muhtemelen.sorun çıkarmazlar.
yemeği kendiniz yapmayı planlıyorsanız hisarönünden çıkmadan 5 günlük yemek stoğu alın yanınıza çünkü letoona kadar bakkal bulamayacaksınız.bulduğunuz bakkalda da bişi satılmıycak :D

hisarönünden faralyaya kadar su bulamama ihtimaliniz var.biz inşaat halindeki bi evden almıştık suyu ama ne kadar temiz tartışılır.o yuzden faralyaya kadar bir gunluk suyunuzu almanızı tavsiye ederim.
faralyaya gelince georges house var hemen sağda.kelebekler vadisini üstten görüyor.orada çadır kurabilir ve oradan yemek yiyebilirsiniz.biz şubatta gittiğimiz için bizden çadır parası almamışlardı.sizden alırlarmı bilmem.tavsiyem çadıra para vermeyelim buradan yemek yiyelim uygun fiyata deyin onlara.

faralyadan ekmek ve su alın çünkü kabak koyunda ekmek bulamayabilirsiniz.koya inmden geçeceğiniz köyde su bulabilirsiniz.o köyde suluklarınızı doldurun çünkü kısa bir inişle koya varıcaksınız.ekmeğin tanesini 1ytl ye satmışlardı bizeç.o yuzden faralyadan çıkmadan ekmek almak daha mantıklı.

kabak koyundan çıkışta dere yatağında işaretleri kaybediceksiniz.dikkatli olun.kabaktan çıkınca alıncaya varıcaksınız.orada bi çardak görüceksiniz belki de birkaç ağaçev.biz ordayken yeni yapılıyordu ağaç evler.alıncada yemek yemeyi düşünürseniz yemeğe oturmadan fiyatta anlaşın..ne verirseniz diyecekler ama sonra verdiğnizi beğenmeyecekler.o yuzden ogrenci olduunuzu ve bi çorbaya ....... kadar verebileceğinizi fazlasını veremeyeceğinizi söyleyin..

alıncada su da alabilirsiniz.gay mahallasine girince çadırda kalabilir yada Nail abinin evinde 20ytl ye kalıp karnınızı doyurup çayınızı içebilirsiniz.sizden bir ricam olucak..(NAİL ABİNİN EVİNDE 2 SENE ÖNCE MATARAMI UNUTTUM.HALA DURUYORSA 5 ARKADAŞ HGELMİŞLER İÇLERİNDEN BİRİNİN BABASI DA VARMIŞ ONLARIN MATARASI DERSİN..O MATARAYI ALIP ORADAN EVİNE DÖNDÜĞÜNDE BANA ÖDEMELEİ KARGOYLA GÖNDERİRSEN ÇOK SEVİNİRİM.

yediburunda meyve, domates salatalık alabilirsiniz.bence alın ihtiyacınız olucak.yedi burundan ayrıldıktan sonra belceğize gelmden son köyde bel di galiba adı.caminin yanındaki evde cami hocası kalıyor.uygun fiyata ayran içebilir lavaş ekmek ve zeytin yieyebilirsiniz.biz orda yemiştik ve o ayran çok iyi gelmişti ummadığımız bir yerde çıkınca karşımıza.o yuzden bu etapta suyu ikiye bölebilirsiniz.etabın yarısında su bulacaksınız bu köyde.

belceğize vardığınızda hava kararmaya yakınsa orada kalın çünkü belceğizden gavurağılına uzun ve dik bir çarşak arazi var yani taşlar ayağınızn altndan kayıp gidiyor ve gece orada kalırsanız çadır kuracak yer bulamazsınız.

gavurağılına geldiğinizde bi villa görüceksiniz.naim abi, ailesi ve köpekleri kaspa var.köpek ev sahibinin aslında..naim abi ve ailesi neye ihtiycınız varsa parasız vericeklerdir.

onlardan ekmek ve su alabilir yola eksiksiz devam edebilirsiniz.letoona varıncaya kadar su bulma ihtimaliniz çok fazla o yuzden yanınıza kişi başı 2-3 litre su alsanız yeterli olacaktır.su içmeyi sakın ihmal etmeyin.

bence bir hafta yuruyecekseniz buradan daha fazla ilerleyemezsiniz.çünkü gündüz hava yurunmeyecek kadar sıcak olucak o yuzden yurumek için çok az zamanınız olucak.faralyada kelebekler vadisine inmenizi ve kabakta bol bol yuzmenizi tavisye ederim.

lettondan sonra epeyce seraların arasında yuruyerek xasnthos a varıcaksınız.lettonda ilk marketinizi bulucaksınız hisarönünden sonraki..dürüm tavuk yiyebilir lokantalarda sulu yemek yiyebilirsiniz.

eğer yurumeye devam edicekseniz memleketlerinize giden otobusleri ve merkezleri bulmanız önemlidir.bu açıdan bir haftanız dolduysa letoondan memlekete dönmeniz mantıklı olucaktır.devam edicekseniz ,inpınara ve oradan pataraya devamedip ancak pataradan ulaşım imkanı bulabilirsiniz.

vaktiniz kaldıysa inpınara gidin en guzel etaplarından biridir likya yolunun.letoonda iki günlük yiyecek alsanız size yeterli olucaktır sonrası için.inpınara giderken göreceğiniz köyden su ve ekmek alabilirsiniz.

sana vereceğim en buyuk tavsiye şudur..insan açlığa uzun süre dayanabilir ama susuzluk çok acımasızdır ve kendini bi krede gösterir.ben varacağım yerde su bulacağımı bilsem de su bulduğum zmanlarda bile en az iki litre su bulundururum yanımda.

iyi faaliyetler

cok tesekkur ederim cevap yazdıgın için..biz sabahları erken saatte yola cıkıp ogleden sonra varmayı planlıyoruz.tabikide arazi sartları için kabataslak konusuyoruz.amacımız gelidonyaya kadar ulasabilmek.bunun için sıcak saatlerde bol hararetli yuruyuslerimiz olucak bu kesin..buna hazırlıklı sekilde yurumeyi planlıyoruz.mesajında cadırlar içinde bilgi vermene cok sevindim genelde herkes pansiyonlarda konaklamıs bu konuda ciddi sıkıntımız vardi..kagıt uzerinde kilometreler kolay gelsede arazide iişallah kolay gelir.suan için tarih konusunda kararsızız bi ihtimal eylule bırakabiliriz...msnden gorusmek istersen mail adresim Batuhanhancer@hotmail.com..

Batuhan HANÇER
Sakarya Dağcılar Topluluğu Üyesi

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,693
Kaydolan Son Üyemiz
caglacinarm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR