Ynt: Likya Yolu Yürüyüşüne Arkadaş ( Mayıs 2012'de)
5-10 mayıs arası yürüdük bir kısmını. hava baya sıcaktı ama bi müddet sonra insan vücudu hava şartlarına alışıyor.(şapka şart) bu sene baya yağışlı geçtiği için ovacık-kaş arası su sorunu yok. yanımda en fazla 1.5 lt su taşıdım(parkurun %90 ında 1 litre su taşıdım). şahsi görüşüm mayıs sonuna kadar yola çıkılabilir,sorun yok. iyi yada kötü niyetle sizi korkutmaya çalışanlar olacaktır, size tek birşey söyleyeyim: yolda en az 15 yabancı gördüm, 10 tanesi 50 yaş üzeridir. bu insanlar hiçbilmedikleri bir ülkeye gelip, sırtlarında 10-15 kg çantayla sıcaktan, susuzluktan korkmadan bu yolu yürüyebiliyorlar da siz korkuyorsanız yazıklar olsun size, bize.
boğaziçi köyünden geçerken bi amcayla konuştuk biraz, 2-3 günde bi yabancı grup geçiyormuş köyden, türkler yürümüyor mu diye sordum, en son 3 ay önce köyden geçen 4-5 kişilik bi grup gördüm dedi. yolda türkçe konuştuğumuzu gören köylüler samimi söylüyorum kısa bi şok geçiriyorlar, sonra cevap veriyorlar. çok utanç verici bi durum. bu toprakların tarihini, güzelliklerini ingilizler, almanlar ... görüyor, yaşıyor.
fazla düşünmeyin yola çıkın, saygılar