Ynt: Likya Yolu Yürüyüşüne Partner Aranıyor (17 - 24 Mayıs 2009)
Merhabalar,
Evet Likya Yolu yürüyüşüne Antalya'dan başlayacağım. Uçak biletlerimi mart ayında aldım.. Rota mı üşengençliğimden dolayı henüz tam anlamı ile çıkaramadım desem yeridir. ama genel taslağı ile düşüncemi seninle paylaşabilirim..
16 Mayıs'ta akşam saatlerinde Antalya'da olacağım.
17 Mayıs sabahı erkenden Olimpos'a geçeceğim orda yanartaş'ı vs gördükten sonra o gece orada konaklayacağım. Gittiğim tarihlerde Reggie Festivali olduğu için renkli ve kalabalık olacak Olimpos...
18 Mayıs Pazartesi sabah erken saatte muhtemelen gün ışığı ile yürüyüşe başlayacağım...Performansımı bildiğim için günlük 15 km civarını rahat yürüyebileceğimi düşünüyorum...
Amacım 23 Mayıs Cumartesi akşamı Kaş'a ulaşmış olmak
24 Mayıs Pazar öğlene doğru Fethiye'ye geçeceğim akşam 3-4 gibi Dalaman Havaalanına, oradan da 19.20 uçağı ile İstanbul'a geri dönüş
Eğer tüm etapları yürüyerek geçecek olursam önümde aşağı yukarı 145 KM'lik rota bulunmakta. Bu uzunluk 6 günlük bir yürüyüşle tamamlanacak gibi gözükmüyor ne yazık ki, bu nedenle karayoluna yakın bazı etapları karayolu ile geçebileceğimi düşünüyorum. Ama genel hatları ile likya yolu yürüyüşüme ait kafamdaki rotam aşağıdaki gibi.
Olimpos - Çıralı - Adrasan (16-20 KM)
Adrasan - Gelidonya Feneri ( 13 KM )
Gelidonya Feneri - Mavikent ( 15 KM )
Finike - Goncatepe ( 20 KM )
Goncatepe - Demre ( 19 KM )
Demre - Kekova ( 26 KM )
Kekoca - Aperlai ( 13 KM )
Aperlai - Kaş ( 23 KM)
Şu an için kendimi tek gidecek gibi hazırladım.. Konaklamaları genelde çadırda yada çadır kurmadan uyku tulumu içerisinde yapmak istiyorum. Yemek olayını ise duruma göre ayarlayacağım...
İlgin alakan için teşekkürler...Eğer düşünürsen iletişime geçebiliriz...