Longos Ormanı Tavsiye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oguzy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,739

oguzy

Yeni Üye
Selamlar, Nisan ayında Longos ormanlarına karavanla oğlumla (7 ye girdi) kamp planı yapıyorum. Daha önce oralara gitmedim. Karavanla giden ve tecrübe eden varsa, her tür önerilere açığım. İlk karavan deneyimim olacak. Nisan ayı için başka güzergah da olur. 3 günlük bir plan yaptım. Şimdiden teşekkürler.

Etiketler
için
Eğer ilk tecrübeniz ise size iki yer öneririm.

1.si Sislivadi.
Videodan yolunu ve tesisi inceleyebilirsiniz. En son Karavan başı 200 TL ücret alıyorlardı.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=bgC5-KXzQsY&list=PLWYTNf3hzGdJUj29DUtaL4vrPdbVcIm6H&index=20&ab_channel=SanalYolculukT%C3%BCrkiye

2. Doğal Kamp Beğendik
Videodan yolunu ve tesisi inceleyebilirsiniz.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=JJe8J9jSYuQ&list=PLWYTNf3hzGdJUj29DUtaL4vrPdbVcIm6H&index=11&t=22s&ab_channel=SanalYolculukT%C3%BCrkiye

Bunun dışında tesis bilgim yok ama şu playlistten tüm bölgenin yollarını izleyebilirsiniz.

İlk tesis ilaç gibi duruyor. Teşekkürler.
Gerçekten çok güzel bir yerdi. Biz 3 gün taş evde kaldık, çocuklar çok eğlendi.
Tesis dışına çıkacaksanız, size Mert Gölü Kuş İzleme Kulesi civarını, İğneada Kumsalını, Beğendik Köyü Kumsalını ve Longoz ormanları yürüyüş parkurunu (video Kırklareli 13) öneririm.

Gerçekten çok güzel bir yerdi. Biz 3 gün taş evde kaldık, çocuklar çok eğlendi.
Tesis dışına çıkacaksanız, size Mert Gölü Kuş İzleme Kulesi civarını, İğneada Kumsalını, Beğendik Köyü Kumsalını ve Longoz ormanları yürüyüş parkurunu (video Kırklareli 13) öneririm.
Tam da orada neler yaparım, yakın zamanda giden oldu mu diye soracaktım. Oğlumla gideceğim. İlk karavan tecrübemiz olacak onun için tesisli bir yer iyi olur diye düşündüm. Hep tesis içinde kalmayız. Etrafı da görmek istiyorum. Söylediğiniz yerleri de tecrübe etmeye çalışacağım. Giderken kesin şunlar yanında olsun dediğiniz bir şey varsa alayım. Tesiste neler var bilmiyorum. 11-13 nisan diye plan yaptık. O tarihlerde hava nasıl olur sizce? Denize girilir mi diye de sormuş olayım.

Karavani kiraladığım kişi de Sakarya tarafına da gidebilirsiniz dedi ve Poyrazlar kampingi önerdi. Tam emin olamadım :smiley:

Tam da orada neler yaparım, yakın zamanda giden oldu mu diye soracaktım. Oğlumla gideceğim. İlk karavan tecrübemiz olacak onun için tesisli bir yer iyi olur diye düşündüm. Hep tesis içinde kalmayız. Etrafı da görmek istiyorum. Söylediğiniz yerleri de tecrübe etmeye çalışacağım. Giderken kesin şunlar yanında olsun dediğiniz bir şey varsa alayım. Tesiste neler var bilmiyorum. 11-13 nisan diye plan yaptık. O tarihlerde hava nasıl olur sizce? Denize girilir mi diye de sormuş olayım.

Sislivadi için +90 533 158 78 85 Ümit Bey'den bilgi alabilirsiniz. Yanınızda kesin olsun diyeceğim şey konusu çok derin :smiley: Ben karavancı olmadığım için tam bilemiyorum. Tesis su, elektrik ve tuvalet sağlıyor. İsterseniz ekstra ücretle açık büfe kahvaltı da veriyor. Odun da temin ediyor. Yanınızda mümkünse bir küçük pürmüz ya da piknik tüplü pürmüz olsun, ateş yakmakta çok işe yarıyor.

Nisan ayı denize girmek için biraz iddialı olabilir ama girerseniz İğneada kumsal iğneada mert gölü sahili · Yeni, 39500 Demirköy/Kırklareli ya da Beğendik köyü Beğendik Plajı · 39500 Beğendik/Demirköy/Kırklareli kumsalını öneririm.

Yeme içme olarak, İğneada'ya giderken Demirköy civarında Yenice kasabasından ( Halim Çolak Et ve Et Ürünleri · Hürriyet, Demirköy Yolu, 39300 Yenice/Pınarhisar/Kırklareli ) et almıştım ve çok memnun kalmıştım.

Limanköy ve Limanköy feneri çevresi de güzeldir. Orda Uğur'un yeri var, kahvaltı ve ızgara için iyidir. Lezzet limanı Kafe Limanköy · 39500 Limanköy/Demirköy/Kırklareli

Sislivadi için +90 533 158 78 85 Ümit Bey'den bilgi alabilirsiniz. Yanınızda kesin olsun diyeceğim şey konusu çok derin :smiley: Ben karavancı olmadığım için tam bilemiyorum. Tesis su, elektrik ve tuvalet sağlıyor. İsterseniz ekstra ücretle açık büfe kahvaltı da veriyor. Odun da temin ediyor. Yanınızda mümkünse bir küçük pürmüz ya da piknik tüplü pürmüz olsun, ateş yakmakta çok işe yarıyor.

Nisan ayı denize girmek için biraz iddialı olabilir ama girerseniz İğneada kumsal iğneada mert gölü sahili · Yeni, 39500 Demirköy/Kırklareli ya da Beğendik köyü Beğendik Plajı · 39500 Beğendik/Demirköy/Kırklareli kumsalını öneririm.

Yeme içme olarak, İğneada'ya giderken Demirköy civarında Yenice kasabasından ( Halim Çolak Et ve Et Ürünleri · Hürriyet, Demirköy Yolu, 39300 Yenice/Pınarhisar/Kırklareli ) et almıştım ve çok memnun kalmıştım.

Limanköy ve Limanköy feneri çevresi de güzeldir. Orda Uğur'un yeri var, kahvaltı ve ızgara için iyidir. Lezzet limanı Kafe Limanköy · 39500 Limanköy/Demirköy/Kırklareli

Selam,
Ümit Bey'i bir aramıştım, yaklaşınca tarih gene arayacağım. Restoran önerileri için sağolun. İğneada Gezim | İğneada Rehberi | İğneada'da Gezilecek Yerler deki beyfendi ile de konuştum. Kano turu. ve gezi için yardımcı olacak gibi. Karavan'da ocak var. Ama pürmüz bulundurayım.

igneadakamp.com sahibi Cebbar abimiz ile mutlaka tanışmanızı öneririm. Hem çocuklarınız doğal ortamda dalından kopardıkları ürünler ile beslenir, meşa balı üretilen arı kovanlarını görür, Cebbar abimizin sazından ve türkülerinden faydalanabilirsiniz.

igneadakamp.com sahibi Cebbar abimiz ile mutlaka tanışmanızı öneririm. Hem çocuklarınız doğal ortamda dalından kopardıkları ürünler ile beslenir, meşa balı üretilen arı kovanlarını görür, Cebbar abimizin sazından ve türkülerinden faydalanabilirsiniz.
Cebbar abi candır. Havalar biraz ısınsın ben de bir ziyaret edeyim kendisini.

Bu da güzel bir bilgi oldu. Uğramaya çalışacağım.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,918
Kayıtlı Üye Sayımız
166,699
Kaydolan Son Üyemiz
adnan86

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR