Ynt: LPG li Karavan - Tekne Isınma Sistemi
Merhaba;
Soruları tek tek cevaplandırmaya çalışayım.
- Bir kere sistemde herhangi bir motor olmadığı için (dizel veya benzin pompası, yada yanma hazinesi) sistem son derece sessizdir. LPG çıkışı kendi basıncı ile (30mbar) yeterli geldiği için ayrıca bir pompa yoktur. Benzer şekilde eksoz olmadığı için için herhangi bir ses azaltmaya gerek yoktur. İlerleyen zamanlarda eksoz delindi, çürüdü, çarptım kırıldı gibi şikayetler sebebiyle eksoz maliyetiniz yoktur.
[attachment=1]
Duman doğal olarak yoktur. Sadece atık gaz vardır. Evinizdeki kombiden daha sessizdir, çünkü eşanşör ve brülör devresi yoktur.
- Solid State Termostat kontrolü sisteme dahildir, fakat dijital timer kontrolü ekstradır.
- Tüketim olarak dizele göre daha ekonomiktir. (Piknik tüpü 11lira / 14 saat – tam güç – ki tam güç çalışmaz, termostatı var.)
- Isı dağıtımı için fan sistemi mevcuttur.
- Isı dağılımı için saydığınız diğer firmalardan kat kat az tüketim yapmaktadır. (1.4 Amper / saat) !!! (Bir akünün 60A/saat olduğu düşünülürse ek aküye bile ihtiyaç olmadan çalıştırabilirsiniz)
- 2000W ve 2800W olmak üzere iki farklı modeli vardır.
- Ürün bazı dostlarımızın uzak doğuda kıyasladığı ürünlere benzememektedir. Tüm CE ve ISO standartları göz önüne alınarak üretilmiştir.
- Dizel ve benzinli hatta LPG’li diğer sistemlere göre avantajı,
1) düşük elektrik tüketimi,
2) dumansız çalışma modülü
3) sessizlik
4) Montajını kendiniz bile yapabilirsiniz. Depo hortumlarınızı kesmeye delmeye gerek yoktur. İsterseniz bir yakıt tankı takabilirsiniz, isterseniz ocak gazınıza basitce takabilirsiniz.
5) mo-cap ve benzeri elektrik alabildiğimiz yerlerde LPG harcamadan ısıtma hizmeti vermeye devam edebilmesidir. (Bu modül halen üretim aşamasındadır. Bir sonraki yıl satışa sunulacaktır.)
- Fiyat konusunda; verilecek servis ve garanti göz önüne alınınca ne yazık ki benzerlerinden biraz yukarıda kalıyor. Yapı olarak herzaman düzgün ve temiz iş yapmayı seven bir çizgide oldum. Bunu da üç kuruşluk iş için bozmaya niyetim yok. Ürün için montaj ve “self-service” yapabilecek dostlarımız için çok uygun fiyat politikası güdülecektir.
Saygı ve sevgilerimle