Arkadaşlar merhaba;
Cherokee 4000cc motorlu bir araç almayı düşünüyorum.Arazi haricinde şehir içi ve şehir dışı LPG tüketimi hakkında beni aydınlatmanızı rica ederim.
sıralı değil eski sistem 4000cc otomatik şehir içi 400 krş şu an için yeni bir ayar değişikliği yaptım düşmesini bekliyorum... çok beklermişim jeep de bana gülermiş
Hocam biraz aktarma organlarının motorun durumuylada ilgili belki de ... Birde tabi lastik önemli etken .... Eski tip lpg de biraz fazla yakabilir diye düşünüyorum .
Jeep sahibine gülmez ;D Umarım çok beklemezsiniz ...
Yok arkadaşlar imkansız değil . İnsanlar hep şaşırıyor ama 4.0 ve 5.2 ler düşük devirlerde de güzel çalışan makinalar dolayısıyla sanırım daha ekonomik oluyor . Siteden dronger , ben ve sanırım photomania da aynı 4.0 ZJ kullanıyoruz . Değerlerimiz bu civard 300-320 ykr . Hele 50ykr 5.2 ler bile yakmıyor ...
Evet hocam yaksın yani bukadar da ... Memleketteki fahiş yakıt fiyatlarına rağmen fena değil . Mesela fiat stilo vardı bir ara 1.6 10 litre yakıyordum benzinle ... Şimdide aynı benzinli 1.6 araçmı gibi yakıyor , tabi LPG ile ... ;D
ben şu an sadece sehirlerarasını test edebildim. 99 xj için çok ekonomik gidersem 16-18 lt biraz gaza basarsam 20 yi geçer arabayı nasıl kullandıgım ile direkt ilgili diyebilirim.
tabi arabada 3,5 inç yükseltme 31 inç mt lastikler var. Bu arada çok kasarsam yakıtı biraz daha indirebilirim diye düşünüyorum ama nereye kadar ?
yakında modifiye ettigim aracı sizlere resimlerle tanıtacagım ve fikirlerinizi alacagım
+1 Oldukça bakımlı bir araca sahip olduğum halde şehir içinde o rakamları hiç görmedim. Aracımın yakıt sisteminden, egzoz sistemine kadar problemli olan her parçası değiştiği halde böyle durum...
+1 Oldukça bakımlı bir araca sahip olduğum halde şehir içinde o rakamları hiç görmedim. Aracımın yakıt sisteminden, egzoz sistemine kadar problemli olan her parçası değiştiği halde böyle durum...
ben 94 model 4.0 zj ile ortalama 100 km de 18 litre lpg yakıyorum. bu değer benim günlük kullanınım ve ağırlıklı olarak şehir içi... her depoda menzili ölçerim. nedenide monifolt kaçırmaya başladı. yakıt artısı olunca ona el atacağım...
şimdi mehmet ve murat dostlar sizin aracınız ne, aracın durumu ne bilmem, aracı nasıl kullanırsınız onu hiç karıştırmıyorum ama bizim bu bulduğumuz değerlere şaşıp +1 veriyorsanız emnim olun biz YALAN SÖYLÜYORUZ .....
ben 94 model 4.0 zj ile ortalama 100 km de 18 litre lpg yakıyorum. bu değer benim günlük kullanınım ve ağırlıklı olarak şehir içi... her depoda menzili ölçerim. nedenide monifolt kaçırmaya başladı. yakıt artısı olunca ona el atacağım...
şimdi mehmet ve murat dostlar sizin aracınız ne, aracın durumu ne bilmem, aracı nasıl kullanırsınız onu hiç karıştırmıyorum ama bizim bu bulduğumuz değerlere şaşıp +1 veriyorsanız emnim olun biz YALAN SÖYLÜYORUZ .....
önderciğim burda yalan söylüyorsunuz iddiası yapmıyoruz, her modeli aynı olan araç aynı yakacak die bir kavram yoktur,bir sürü etken vardır yakıtı arttıran aracın durumu, lpg kitinin markası, kullanıcısı vs.. die devam eder gider, sonuç olarak atiker lpg kiti yeni taktırdım yerli bir ürün ve 300 kuruşları lpg montajı yapan firma şimdilik rüyamızda göreceğini söylüyor, senin aracın az yakıyorsa senin şansınadır,
işin daha ilginç tarafı benzinle 2000 model xj si olan arkadaşımız 450-500 yakıyor bizzat da şahitim