LPG Tüketimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rast Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,820
Ynt: LPG Tüketimi

Arkadaşlar bence yakışın kullanımla da çok ilgisi var , Önderin de değindiği gibi ... Aracı biraz sert kullanırsanız yani ortalama 200 devirin altında değilde 2500 devirde kullanırsanız bence 40kr ta yakabilir . Sonuçta yakıt tüketimi sürücü , lpg kaliteli , kit , araçla gidilen mesafe , trafik durumu gibi birçok değişkene bağlı .

Durum böyleyken herkesin sabit bir değer tutturması söz konusu değil zaten . Ama söylediğimiz değerlerde ısrarlıyım . Zaten neden olan deperden farklı şeyler söylensin ki :smiley:

Saygılarımla ...
Barış

Etiketler

Eskileri az yakıyor demek ki, benim ki 98 model, 98 ve 97 var bildiğim onlarda benim ki gibi yakıyor. Şehir içinde 30 kuruş çok inanılmaz geliyor bana, 1600 motor HR-V 25 kuruş yakıyor İstanbul'da LPG ile. Bu arada bende çok yavaş kullanırım aracı...

Nadir Abi, 4.6 için benzinle 55 kuruş gibi rakamlar bende duydum, inanılmaz gelmişti özellikle 4.0 Disco2'nin benzinle 80 kuruş yaktığını gördükten sonra. Motorun ve aracın büyümesi her zaman yakıtla doğru orantılı olmuyor demek ki...

ben kendi adıma bir daha kaç yakıyor diye sokakta sorsalar söylemiycem ben aracın ateşlemesi bozukmuş eksoz kaçırıyormuş normal kullanıyormuş birisi çok basıyormuş aracı ben 4000 otamatik eski sistem gaz diye belirttim yakıt degeri budur diye birsürü bilgi kirliliği çıktı kullanmaya bağlı..araca bağlı lastiğe bağlı bunlar her şöförün bileceği şeyler ve son olarak .... yazık bilgi siteyenlerede gerekli bilgiyi veremedik kafa karıştı sadece

arkadşalar yakıtın ne yaktıgı bünyenin hacmiyle orantılıdır karnı doymazsa gitmez cok doyarsa israf eder hic araplar yakıt tasarufu yapıyormu böyle işlerle kafalarını yoruyorlarmı veriyorlar v8 toyota land kuruzlara gazı cölün altını üstüne getiriyorlar bizde yakıtın en dandigi bile ateş pahası hesap yaparak yakıtı düşüemeye calışıyoruz bünyeyi avutuyoruz saygılar

Arkadaşlar ben işim icabı günde ortalama 150 km. yol yapıyorum. Millet manyakmısın desede bunu 5,2 zj chereokeem ile yapıyorum. Hastalıktır hep fullerim arabamda daima benzin vardır tamamı bitince benzine geçer ve tekrar fullerim ve kesinlikle km saatini sıfırlar her depoda mutlaka hesaplarım. Aracı aldım alalı rakam hemen hemen hiç değişmedi istanbul trafiğinde 400-420 kuruş yakıyorum son iki depoda 380 yaktı. Ve çok ilginçtir ki benim ön şaft yoktu hafta başı taktırdım, yakıt tüketimi artar dediler hiç artmadı hatta ilk kez 380 kuruşu gördüm. Üstelik benim aracım eski klasik sistem lpg. yani sıralı değil.. Uzun yolda deneme imkanım bir kez oldu 900 km. yola gittim yaklaşık 400 km sini 140-150km. hızla yaklaşık 500km sinide 110-120 km hızla gittiğim bu yolda ortalamam 330 kuruştu.

Bu arada benim bu lpg de başka derdim var .. Bu depoların bi çözümü yok mu? Ben abartısız hemen hemen her gün depo dolduruyorum. bir depo gaz 180 km. yol yapıyor. Küçük depolara bir alternatif yokmudur. Bu lpg zaten çok ağır doluyor her gün her gün içime fenalık geliyor. 45 litrelik depo dışında farklı deposu olan var mı? Yoksa bu iş alternatifsizmi? Bi Bartın a gidip geldim topu topu 900 km yol yaptım 6 kez lpg aldım . kabus gibi....

alpaslanepli' Alıntı:
Bu arada benim bu lpg de başka derdim var .. Bu depoların bi çözümü yok mu? Ben abartısız hemen hemen her gün depo dolduruyorum. bir depo gaz 180 km. yol yapıyor. Küçük depolara bir alternatif yokmudur. Bu lpg zaten çok ağır doluyor her gün her gün içime fenalık geliyor. 45 litrelik depo dışında farklı deposu olan var mı? Yoksa bu iş alternatifsizmi? Bi Bartın a gidip geldim topu topu 900 km yol yaptım 6 kez lpg aldım . kabus gibi....
çift depo olduğunu duydum doğrumu yalanmı bişey diyemem ama 70 litrelik depo taktırsanız biraz çözüm olurmu

Biri bana bu chereokeelerin benzin depoları çok büyük böldürtebilirsin gibi duyduğumda çok aykırı gelen bir fikir var. Yani yarısını lpg tankı gibi kullanmak.. Fantezi bir fikir mi yoksa imkansız bir saçmalık mı? teknik bilgisi kuvvetli abiler bi cevaplarsa sevinirim..

fenni muyahaneden geçemez ve onu yapamazlar şu yapıldı depo sökülüp küçük bir benzin deposu 5 litre kalan kısma büyük bir lpg deposu konuldu ve bagaj yeri kaldı otamatikman olabilirde ama ilk dediğiniz olmaz siz 70 litrelik depo koyun gene iş görür bence

ben cj ile 330 kuruş yakıyorum pekde normal kullanmıyorum çoğunlukla basarım
33 lastik var. cj süpermiş xj nin yanında
yada ankarada lpg ucuz şu anda lpg fiyatı 1450(en pahalısı), istanbulda ne kadar ?

ozanyur' Alıntı:
ben cj ile 330 kuruş yakıyorum pekde normal kullanmıyorum çoğunlukla basarım
33 lastik var. cj süpermiş xj nin yanında
yada ankarada lpg ucuz şu anda lpg fiyatı 1450(en pahalısı), istanbulda ne kadar ?

istanbulda 1720 lt pompa fiyatı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR