Ynt: Lpg'niz Hangi Marka, Tekrar Suzuki'nize Takar Mısınız?
Merhaba arkadaslar,
Konu eskidi. Aktif tartisma ortaminda LPG icin bir hesaplama yapmis ve o zamanki kullanim sartlarina gore gereksiz oldugu sonucuna varmistim
Simdi soylediklerimi yeme zamani
Gecen aylarda aracimi daha buyuk bir arac almak icin satisa cikarmistim. Almaya gelen bir arkadas ile İvedik'te bir ustada araca baktirirdiktan sonra bir lpg ustasindan da fiyat almaya gittik. Bu vesile ile Murat Usta ile tanisim.
Bundan sonrasi biraz reklam gibi olacak ama bence iyi ustalar icin bunu yapmaliyiz. Benim satis, baska bir postta acikladigim nedenler ile olmadi. Fakat ben bir sonraki gunlerde Murat usta'ya tekrar gittim ve bana Dymco diye bir marka onerdi.
Biraz arastirinca Guney Kore markasi oldugu ve LPG'in en yaygin kullanilan ulkenin orasi oldugu ve adamlarin ozellikle ECU'sunun cok basarili oldugunu ogrendim.
Murat Usta cok mütavazi, bilgili ve bitmek bilmeyen sıkıcı sorularımı büyük bir nezaketle cevapladı.
Diger ustalardan farki, yarim gunde teslim etmek yerine minimum 1 gece kaliyor arac. Cunku manifoldu sokerek montaj yapyor.
Sonucta, cok basarili bir ECU ve enjektorler ile aracin LPG'de olusunu hic anlamiyorum. Yaklasik 4bin km yaptim taktirdiktan sonra. Simdilik bir sorun yok. KM'de lpg yakitim 26-27 kurus Ankara sehir ici.
Uzun vade de acikcasi sorun yapacagini zannetmiyorum. oksijen sensorundeki degerler, lpg ile olusan ısı vesaire gibi degerler benzin ile ayni degerleri veriyor. Tabi bunu zamanla gorecegiz.
LPG montaji yaptirmak isteyen olursa Murat Usta LPG'i (boyle aratirsaniz kontak bilgisine ulasabilrisiniz) siddetle tavsiye ederim.