LR 4 Mevsim Lastik Nereden Tavsiye Edersiniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan coming_soon Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,354

coming_soon

Ana Kamp
Yer
istanbul
Günaydın Arkadaşlar ;

255/60 R 18 Discovery 3 lastikleri Borusan dışında İstanbul'da nereden bulabiliriz kazıklanmadan, üzerindeki lastikler Wrangler model, daha iyi bir öneriniz de varsa bilmek isterim bu lastikler dışında.

Teşekkür Ederim.

İyi Günler...

Etiketler
Ynt: LR 4 Mevsim Lastik Nereden Tavsiye Edersiniz?

Benim aracın üzerinde 235/55/19 Continental 4x4 Contact UHP'ler var. Teoride M+S lastik olmasına rağmen asfalttan iniyorsanız veya yağmurlu günde evde oturup dvd izlemiyorsanız şiddetle uzak durmanızı tavsiye ederim. ;D

Ben de biraz eskisin başka lastik arayışındayım, başlığı takip ediyorum.

Bu arada konuyu saptırmak gibi olmasın, izmirdeki discovery'i aldınız mı?

günaydın,

size yardımcı olabilecek bir arkadaşımız.. kendisi bizim gruptaki tüm araçların lastiklerii temin ediyor.. ve bu işte oldukça bilgilidir.. bildiğiniz lastikçilerden biraz farkl yani ;)

ismi erkan / maltepede continental bayisi var.. en doğru yönlendirmeyi size o yapacaktır..

forumda CDM-SUBARU diye geçer.. tel 0.533.268 94 64

kazıklanmadan en doğru lastiği alacağınızdan emin olabilirsiniz.. ararsanız benimde selamımı söyleyin... gezenbilirden mert verdi deyin. disco 2 si var deyin.. direk hatırlar.. ;)

:smiley: Demek ki sizin lastikler uymayacak bize, DVD izlemiyoruz :smiley:

İzmir'deki aracı aldık evet güzel maaşallah, fakat lastikler iniyor durmadan, sağ arka inmişti, sol arka da iniyor, herakşam hava basıyoruz, ertesi akşama yine iniyor...

Borusan lastikleri değiştirin demiş te, sizlerin tavsiye edeceği yer varsa oranın müşterisi olalım diye düşündük...

Mert Bey, teşekkür ederim, hemen arıyoruz, selamınızı söylerim...

araziye çıkmak gibi biyetiniz varsa, bende de 1 set STT var ;D

Mert Bey, henüz arazi bize lüks :smiley:ilerleyen zamanlarda bunun için bir Defender düşünüyoruz, teklifiniz için çok teşekkür ederim.

4 tane az kullanilmis 255 60 18 goodyear wrangler hp all weather var bende illa sifir alicam demiyorsaniz :smiley:

araziye girmiyorsaniz yine ya goodyear wrangler yada ayni turde all weatherlarin suv lar icin olan modellerinden, paraniza uygun olan kalitede bir tane alicaksiniz. Genelde ust kalite markalarin hepsi birbirinin aynidir o klasmanda, bazilari cok pahalidir , onlarda genelde Range rover veya Porshe cayen gibi cok guclu motoru olan ve surat yapan araclara ozel lastikler. Asflat performansi dusunulen lastikler. Disco 3 icin onlara hic gerek yok

Telefondada konuşmuştuk sanırım.Dünkü argümanlara göre;
Bu aracın lastiğe ihityacı yok ;)

ahanda lasik sponsorumuz konuştu... üstüne diyecek lafımız yok ;D ;D ;D

Evet Erkan Bey, işler yüzünden arayacağım demiştim, arayamadık hala, kardeşim sizi arayacak...

Bu arada şunu söylemek istiyorum, Gezenbilir sayesinde çok samimi ve işine, insana önem veren bir çevreye dahil oldum. Erkan bey dünkü konuşmamızda telefonda bile bilgisini paylaşmaktan çekinmedi, samimiyet ve yardımcı olmak bu dönemde az bulunur meziyetlerden.

Tekrar buradaki aradaşlara çok teşekkür ederim.

Aracı lastik sorununa eğilene dek kullanmayacağız, önce emniyet :smiley:

Saygılarımla...

Teşekkürler.
Dediğim gibi,araç önce müsait zamanda bi uğrasın bana.
O lastiğin sıkıntısı belli aslında,15-20 dakkalık işi var gibi görünüyor.
Tabi tekrar ediyorum,dünkü argümanlara göre ... :smiley:

Erkan Bey Merhaba,

Yukarıdan anladığım kadarıyla Continental bayisiymişsiniz. İzmirde olduğum için direkt size uğrayamıyrum danışmak için. Topic dışına çıkıyorsa ayrı bir konu açalım veya telefonlaşalım.

Bende bu yıl 0 km aldığım Freelander 2 var. Şu an 7500 km filan oldu. Araçta 19" Continental 4x4 contact UHP lastikler var (235/55/19). Aracın direksiyonunda sanki bir yalpa benzeri bir his var. 60 - 70 km's arası belirginleşiyor, sonra azalıyor ancak 120 - 140 arası yine belirginleşiyor. Aynı yalpa çok düşük hızlarda da var, mesela düşük hızla park yerinden dönüş yaparak ve hızlanarak çıkarken gibi. Sanki düşük hızda direksiyon sertleşip yumuşuyor.

Özellikle ıslak zeminde rahatsız ediyor. Bir ara LR servisi özgörkey'e gittiğimde bakmalarını istesim, direksiyon kayışlarına filan bakıp bir şey yok dediler, ama balans'a filan bakmamışlar. Bana bu 4x4 lastiklerinde bu normaldir, lastikler aşındıkça daha da artar, sonra lastiği yenileyince azalır vs. dediler ve aynı durum devam ediyor. 17" olsaydı daha az hissederdiniz filan dediler.

Bunun dışında çok hafif bir su birikintisi bile rahatsız ediyor. 80'in üzerinde Aquaplanning'e giriyor.

Sizin görüşünüzde bu normal midir? Neye baktırmam gerekir?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Wintermute' Alıntı:
Erkan Bey Merhaba,

Yukarıdan anladığım kadarıyla Continental bayisiymişsiniz. İzmirde olduğum için direkt size uğrayamıyrum danışmak için. Topic dışına çıkıyorsa ayrı bir konu açalım veya telefonlaşalım.

Bende bu yıl 0 km aldığım Freelander 2 var. Şu an 7500 km filan oldu. Araçta 19" Continental 4x4 contact UHP lastikler var (235/55/19). Aracın direksiyonunda sanki bir yalpa benzeri bir his var. 60 - 70 km's arası belirginleşiyor, sonra azalıyor ancak 120 - 140 arası yine belirginleşiyor. Aynı yalpa çok düşük hızlarda da var, mesela düşük hızla park yerinden dönüş yaparak ve hızlanarak çıkarken gibi. Sanki düşük hızda direksiyon sertleşip yumuşuyor.

Özellikle ıslak zeminde rahatsız ediyor. Bir ara LR servisi özgörkey'e gittiğimde bakmalarını istesim, direksiyon kayışlarına filan bakıp bir şey yok dediler, ama balans'a filan bakmamışlar. Bana bu 4x4 lastiklerinde bu normaldir, lastikler aşındıkça daha da artar, sonra lastiği yenileyince azalır vs. dediler ve aynı durum devam ediyor. 17" olsaydı daha az hissederdiniz filan dediler.

Bunun dışında çok hafif bir su birikintisi bile rahatsız ediyor. 80'in üzerinde Aquaplanning'e giriyor.

Sizin görüşünüzde bu normal midir? Neye baktırmam gerekir?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu argümanlara göre sorun, balans sorunu gibi görünüyor.
İyi bir balans işleminden sonra,sıkıntının kalkacağını düşünüyorum.

80 lerde aquaplanning normal :smiley:
Bu su felan baya uzun konu aslında.

05332689464 ten merak ettiğiniz başka bişey olursa sorun lütfen ;)

Ynt: Lr 4 Mevsim Lastik Nereden Tavsiye Edersiniz?

Arkadaşlar http://www.lastikcim.com.tr sitesinde lastik arma motorunu kullanarak almak istediğiniz lastiklerin fiyatlarına ulaşmanız mümkün ayrıca bazı ebat ve markalarda gezenbilir üyelerine farklı kampanyalar düzenlenmektedir.

Ynt: Lr 4 Mevsim Lastik Nereden Tavsiye Edersiniz?

selamlar Okmeydanından Delta lastik brahim beyle konuşmanızı tavsiye ederim
http://www.deltalastik.net

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,944
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR